Ryanair spouští v zimním letovém řádu pět nových linek

Ryanair, evropský letecký dopravce č. 1, zahájil dnes (30. října) prvním letem provoz na své nové lince z Prahy do Ammánu, na které bude v zimním letovém řádu nabízet dva lety týdně. Zároveň také oslavil zahájení provozu pěti nových linek, které bude z Prahy operovat v rámci zimního letového řádu, konkrétně tedy do Ammánu, ale také do Marrákeše, Ejlatu (Ovda), Paříže Beuvais a italské Pisy. Celkem bude dopravce v rámci zimního letového řádu nabízet z Prahy 19 linek.

Zahájení provozu pěti nových linek a oficiální start zimní sezóny z Letiště Václava Havla Praha oslavila společnost Ryanair tím, že uvolnila do prodeje letenky pro lety z Prahy za ceny začínající na pouhých 339,- Kč s cestou do ledna 2019. Letenky bude možné koupit do čtvrteční půlnoci (1. listopadu) pouze na webových stránkách dopravce: Ryanair.com.

Olga Pawlonka, ředitelka prodeje a marketingu společnosti Ryanair pro oblast střední a východní Evropy a Balkán, uvedla:

„Jsme rádi, že rozšiřujeme síť našich leteckých spojení a zahajujeme provoz podle svého prozatím nejrozsáhlejšího pražského zimního letového řádu. Pět nových linek z Prahy, konkrétně do Ammánu, Marrákeše, Ejlatu (Ovda), Paříže Beauvais a Pisy, je důkazem odhodlání společnosti Ryanair zlepšovat dopravní dostupnost Prahy a podporovat její turistický ruch, stejně tak jako přispívat ke snižování sezónnosti regionu a umožnit tak zahraničním turistům užít si kouzlo Prahy i během zdejšího překrásného podzimního a zimního období.

Zahájení provozu nové linky oslavíme tím, že dáme do prodeje letenky pro lety z Prahy za ceny začínající na pouhých 339,- Kč s cestou do ledna 2019. Letenky bude možné koupit do čtvrteční půlnoci (1. listopadu). Letenky za tak úžasné ceny se jistě rychle vyprodají, proto by cestující měli co nejdříve navštívit stránky www.ryanair.com/cz, aby jim jedinečná nabídka neutekla.“

Václav Řehoř, předseda představenstva Letiště Praha, řekl:

„Cestující mohou od tohoto týdne využít nové linky Ryanairu z Prahy nejen do dalších dvou evropských měst, ale nově se přímým spojem dostanou i do vzdálenějších destinací na Blízkém východě i v Africe. Nabídka letů z pražského letiště se tak rozšířila o dvě úplné novinky, Ammán a Marrákeš. Tyto linky mají zajímavý potenciál, jak pro české cestující, tak pro návštěvníky mířící do České republiky.“