Společnost Panasonic uvádí na trh kompletní řadu 4K displejů

Společnost Panasonic uvedla na trh novou řadu šesti modelů 4K profesionálních displejů s vysokou kvalitou obrazu, flexibilním využitím a snadnou instalací.

Základní řada displejů bude dostupná v úhlopříčkách 43 až 86 palců s možností instalace na výšku i na šířku. Všechny modely disponují jasem 350 cd/m2.

Tenký a stylový design této 4K řady kombinuje vysokou kvalitu obrazu s úzkým rámečkem (11,9 až 15,2 mm) a odkrývá maximální plochu displeje.  

Displeje jsou ideální pro nákupní centra, showroomy, konferenční místnosti a učebny. Nabízí vysokou kvalitu obrazu a celou řadu funkcí., Proto je jejich použití velmi flexibilní. Dva největší panely (86 a 75 palců) nabízí technologii In-Plane Switching, která zajišťuje věrnost barev a stejný obraz i při pohledu z jakéhokoliv úhlu. 

Kvůli podpoře nejnovějšího 4K a Full HD obsahu videa a pro zvýšení konektivity jsou všechny displeje vybaveny dvěma vstupy HDMI kompatibilními s HDCP 2.2, na kterých je možné přehrát i obsah chráněný technologií DRM. zatímco Zdroje, které nemají rozlišení 4K, jsou automaticky kompenzovány pro zlepšení kvality obrazu. Všechny displeje z této série i EQ1 kompatibilním se standardem uchycení VESA.  Navíc s funkcí HDMI-CEC, je možné propojení dálkového ovládání jednotky s jinými zařízeními. Funkce detekce vstupu také pomáhá vylepšit efektivitu a účinnost v jednacích a konferenčních místnostech díky pohodlnému přepínání vstupů a možnosti automatického připojení a odpojení.

„Hlavním záměrem řady EQ1 bylo zjednodušení instalace, nastavení a ovládání displejů,” uvedl Hartmut Kulessa, marketingový manažer ve společnosti Panasonic. „Každý z nich je vybaven režimem jednoduchého zobrazení s integrovaným přehrávačem multimediálních souborů přes USB, který zobrazuje obsah v rozlišení 4K a Full HD bez potřeby externích kabelů nebo set-top boxu. To umožňuje synchronizované přehrávání na několika zařízeních přes připojení USB a LAN s další možností nastavit časovač pro snadnější plánování zobrazování a zapínání i vypínání zařízení.“

Displeje (ať už se jedná o jeden displej nebo více displejů) můžete monitorovat a řídit pomocí softwaru Multi-Monitoring & Control společnosti Panasonic. Tento bezplatný software obsahuje funkce pro základní řízení. Jeho funkce můžete pro síťové displeje rozšířit využitím softwaru Early Warning. Jeho součástí je funkce převzetí služeb při selhání a funkce navrácení služeb po obnovení, kdy systém přepne na alternativní signály, pokud je hlavní audio a video zdroj přerušen, a po jejich obnově se vrátí zpět k hlavnímu signálu. To zvyšuje spolehlivost, snadné nastavení a bezpečný provoz. Zařízení se proto skvěle hodí do obchodů, škol a kanceláří.

Další informace o společnosti Panasonic Visual System Solutions naleznete na webu  https://business.panasonic.cz/vizualni-systemy/

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Naším cílem je, aby spolu technologie neviditelně spolupracovaly a společnosti se tak mohly soustředit pouze na úspěch. Věříme, že by technologie měly především fungovat bez potíží. Podniky uspějí, pokud se budou moc zaměřit pouze na své zákazníky a všechny technologie jim budou nápomocny jako jeden celek. Proto jsme odhodláni vyvíjet produkty a řešení, které jsou tak samozřejmou součástí způsobu práce našich zákazníků, že jsou téměř neviditelné. Je to jako koňská síla v pozadí, která pohání obchodní úspěch.

Společnost PSCEU se zabývá šesti kategoriemi produktů:

  • Broadcast & ProAV vám umožňuje vyprávět příběh prostřednictvím vysoce kvalitních produktů a řešení, které zajišťují hladký provoz a vynikající poměr ceny a výkonu v rámci celé řady dálkově ovládaných kamer, přepínačů, studiových kamer a ENG P2HD. Řada filmových kamer modelů VariCam a EVA1 zvládá nahrávání ve 4K a HDR (High Dynamic Range). Díky tomu jsou ideálním řešením pro kino, televizi, dokumenty a živou produkci.
  • Communication Solutions nabízí nejlepší telefonní systémy, terminálová zařízení SIP a profesionální „síťové“ skenery, díky kterým se můžete soustředit na komunikaci, nikoli na připojení.
  • Computer Product Solutions poskytuje mobilním pracovníkům možnost pracovat kdekoli s řadou odolných notebooků Toughbook, podnikových tabletů Toughpad a elektronických systémů pro prodejní místa (EPOS). Společnost Panasonic byla v roce 2017 evropským lídrem a dosáhla tržního podílu 57 % v prodeji odolných notebooků a 56 % v prodeji odolných podnikových tabletů (VDC Research, březen 2018).
  • Industrial Medical Vision vyrábí aplikace pro různé segmenty včetně medicíny, biologických věd, ProAV nebo průmyslu. Produktové portfolio zahrnuje kompletní kamerové systémy a OEM kamerové systémy a vy tak můžete vidět to, co je lidskému oku téměř neviditelné.
  • Security Solutions staví na tradici poskytování záznamů CCTV v průkazné kvalitě. Zajišťuje nejvyšší kvalitu obrazu za všech podmínek díky využití vysoce spolehlivých kamer s pokročilou technologií a systémům pořizování obrazového záznamu. Můžete se tak cítit v bezpečí.
  • Visual System Solutions nabízí nejširší řadu profesionálních displejů a projektorů a umožňuje profesionálům v oblasti audia a videa svobodně tvořit. S tržním podílem 39 % je lídrem na evropském trhu projektorů s vysokým jasem (Futuresource > 5 klm FR17, 3. čtvrtletí, mimo 4K a digitálního kina).

O společnosti Panasonic

Panasonic Corporation je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů a řešení pro zákazníky v oblasti spotřební elektroniky, technologií pro domácnost, automobilového průmyslu a B2B. V roce 2018 společnost slaví 100 let od svého založení, nyní provozuje 591 dceřiných společností a 88 přidružených společností po celém světě a generuje konsolidované čisté tržby ve výši 61,4 miliardy EUR za rok končící 31. března 2018. Se snahou vytvářet nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, chce společnost vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Další informace o společnosti Panasonic najdete na adrese: http://www.panasonic.com/global