Profesionální správa Wi-Fi sítě přes cloudový kontrolér TP-Link Omada OC200

Česká republika, Praha – 31. října 2018 – Společnost TP-Link, přední světový dodavatel síťových produktů, představuje svůj nový cloudový kontrolér TP-Link Omada OC200, který umožňuje profesionální centralizovanou správu Wi-Fi sítě až pro 50 přístupových bodů. Je tak předurčen řídit bezdrátové sítě ve středně velkých firmách, kancelářských centrech, veřejných institucích, hotelech a větších penzionech, ve školních budovách či pro veřejně přístupný internet na regionální úrovni.

Cloudově řízená bezdrátová síť

Cloudový kontrolér TP-Link OC200 vytváří základ bezdrátových podnikových sítí a dokáže spravovat až 50 kompatibilních přístupových bodů současně z jednoho místa. To umožňuje bezdrátovou síť libovolně rozšiřovat a posilovat bez velkých nároků na IT. Kontrolér OC200 Omada zajišťuje také monitoring sítě a poskytuje statistiky a grafické analýzy provozu v reálném čase. Jeho prostřednictvím lze rovněž provádět aktualizace firmwaru síťových prvků. K pohodlnému ovládání kontroléru odkudkoli pomocí mobilního telefonu slouží výrobcem zdarma poskytovaná aplikace Omada.

Podnikové zabezpečení

K bezpečnému připojování uživatelů v prostředích jako maloobchod, pohostinství, veřejná správa nebo školství slouží kaptivní portál, kde je pro povolení přístupu vyžadován určitý úkon, např. zadání údajů, vyjádření souhlasu s podmínkami užití nebo vložení přístupového kódu. Novinkou je autentizace přes SMS, která zjednodušuje proces připojení, a přihlašování přes Facebook, které zvyšuje hodnotu firemního profilu poskytovatele na této sociální síti. Vše je také v souladu s platným nařízením GDPR.

Podnikový výkon

Cloudový kontroler OC200 je konstruovaný pro vysokou zátěž. V odolném kovovém šasi je instalovaná vysoce výkonná čipová sada. Jeho zapojení zjednodušuje napájení prostřednictvím Ethernetové přípojky (PoE) nebo microUSB. Kontrolér je vybavený také USB portem pro automatické zálohování.

Klíčové vlastnosti OC200

  • Profesionální centralizovaná správa Wi-Fi sítě pro až 50 Access Pointů
  • Bezplatný přístup do cloudu umožňuje provádět správu kdykoli a odkudkoli
  • Podpora napájení přes datové rozvody PoE (802.3af/802.3at) pro snadnou instalaci
  • Špičkové provedení s výkonným chipsetem, odolným kovovým krytem a USB portem pro automatické zálohování
  • Mobilní aplikace Omada pro praktické ovládání
  • Bezpečná síť pro hosty s několika možnostmi přihlašování (Facebook Wi-Fi, SMS login, Voucher).

Více informací o produktu naleznete zde:

https://www.tp-link.com/cz/products/details/cat-5699_OC200.html#specifications

O společnosti TP-Link

TP-Link je celosvětovým dodavatelem síťových produktů dostupných ve více než 100 zemích světa.
Za dominantní tržní podíl na čínském trhu a pozici největšího světového poskytovatele WLAN řešení
vděčí inovativnímu přístupu oddělení výzkumu a vývoje, efektivní produkci a kvalitnímu řízení. Portfolio společnosti TP-Link zahrnuje bezdrátové routery a adaptéry, bezdrátové přístupové body, 3G routery, ADSL modemy, powerline adaptéry pro sítě LAN po domácím elektrickém vedení, IP kamery, print servery, SOHO/SMB routery a SOHO/SMB switche. Další informace naleznete ve webové prezentaci společnosti na adrese www.tp-link.com/cz.