Hvězdní herci, komiksové legendy a profesionální cosplayeři se už brzy projdou po červeném koberci na vídeňském Comic Conu

Praha, 9. října 2018 –VIECC Vienna Comic Con ve Vídni se nezadržitelně blíží, seznam hostů se neustále rozšiřuje. Slavní herci, komiksové legendy, cosplayeři i skvělý program slibují nejlepší víkend roku 2018. Comic Con proběhne od 17. do 18. listopadu.

Návštěva z Gondoru

Denethor II. byl 26. a zároveň posledním správcem Gondoru. Je otcem Boromíra a Faramíra, kteří musí chránit město Minas Tirith proti Sauronovým armádám. Díky této roli v trilogii Pána Prstenů, získal čtyřicetiletý John Noble, představitel Denethora II., srdce svých fanoušků a proslavil se v Hollywoodu. Herec z Austrálie si též zahrál roli excentrického vědce v televizním seriálu „Fringe“ („Hranice nemožného“) a později se objevil v seriálu „Elementary“ („Jak prosté“) a „Sleepy Hollow“ („Ospalá díra“). Kromě herectví se věnuje namlouvání počítačových her a kresleným seriálům.  

Komiksová legenda Neal Adams a hvězda seriálu The Walking Dead zazáří na VIECC

Každý je zná: Batman, X-Men a Green Lantern. Všechny tato díla napsal člověk, který se stal legendou v komiksovém světě: Neal Adams. Stál u vzniku i Green Arrow a The Avengers. Postavy, které vytvořil, se ve filmovém a televizním průmyslu velmi dobře zabydlely. Jako organizátoři Reed Exhibitions jsme nadšeni, že bude další hvězdou na vídeňském Comic Conu. Fanoušci se s ním mohou vyfotit, získat autogram či osobní kresby.

Britský herec David Morrissey, známý jako Guvernér z populárního seriálu „The Walking Dead“, bude také s ostatními nemrtvými na VIECC Vienna Comic Conu. Padouch z populární série je v současné době k vidění jako velitel Aulus Plautus ve fantasy sérii „Britannia“. Svůj talent zúročil i jako režisér a scénárista – o své zážitky a historky se podělí na setkání Meet&Greet nebo při exkluzivní večeři. David Morrissey se objeví také na velké scéně, bude rozdávat autogramy a pochlubí se svými nejlepšími fotografickými výtvory.

„Všechno začalo Velkým třeskem“

Americký herec, stand-up komik a hudebně nadaný John Ross Bowie se stal známým díky roli Doktora Barry Kripkeho, vědce a génia s vadou řeči z amerického seriálu „The Big Bang Theory” („Teorie velkého třesku“). Do srdcí fanoušků se zapsal díky svému černému humoru a rýpavým žertům proti Sheldonovi.

Své všestranné herecké nadání předvedl v dalších seriálových a filmových rolích, například v seriálu „Speechless“ („Život beze slov“) či akční komedii „The Heat“ („Drsňačky“). Johnovou vášní je bavit diváky, a to nejen v televizi, ale zároveň pravidelně vystupuje na jevišti jako stand-up komik. Dokonce okusil i hudební průmysl, když působil jako frontman pop-punkové kapely „Egghead“.  

Marvelův hvězdný autor na scéně

Donny Cates se zařadí mezi úspěšné a nadané autory komiksů na vídeňském Comic Conu.

Stojí za kreativními myšlenkami, jako jsou například: Thanos, Doktor Strange, Damnation, God Country, Buzzkill, The Ghost Fleet, The Payback’s “Interceptor”, Star Trek a Atomahawk. Komiksový autor momentálně vydává své nejnovější nápady v papírové podobě a možná něco prozradí i svým fanouškům na VIECC Vienna Comic Conu.  

Rakouská premiéra pro profesionální cosplayery

Úsilí letošního týmu cosplayerů určitě nezůstane bez povšimnutí. Do Rakouska poprvé přijede britská cosplayerka a hráčka Tabitha Lyons alias Artyfakes. Cosplay je její vášní už od 12 let, kdy také svému otci pomáhala s rekvizitami pro Live Action Role Play (LARP). Dnes je ředitelkou jeho společnosti a vyrábí mimo jiné cosplay pro film, divadlo, televizi, zábavné parky a hry. Na VIECC Vienna Comic Conu se s fanoušky vyfotografuje a na svém workshopu se podělí o několik cenných tipů.

Cvičení dělá mistra – Premiéra Cosplay Contest Kids

V letošním roce poprvé proběhne samostatná Cosplay soutěž pro malé děti. Ať už to bude princezna, hasič nebo superhrdina – zapojit se může každý od 2 do 15 let a vyzkoušet si, jaké to je stát na velkém pódiu.

Informace, registrace a vstupenky jsou dostupné na www.viecc.com.