Upvest spustil dosud největší tuzemský fundraising

Společnost Upvest, provozovatel stejnojmenné platformy pro online investice do developerských projektů, zahájila historicky největší investiční fundraisingový projekt v Česku. Na výstavbu polyfunkčního domu v prestižní Masarykově čtvrti v Brně vybírá 35 milionů korun. Každému, kdo přispěje, slibuje předpokládaný čistý výnos až 18,2 %.

2018-11-01 16_45_51-Upvest _ Online investice do nemovitostí.png

Investice by se měla investorům i s výdělkem vrátit zhruba za tři a půl roku, přičemž dva pětipodlažní domy s podzemními garážemi by se měly začít stavět v říjnu 2020 a dokončit v lednu 2022. Minimální investiční cíl ve výši 20 milionů korun hodlá Upvest vybrat nejpozději do konce listopadu.

„Je úžasné, že hned třetí investiční projekt Upvestu má ambici lámat rekordy. Už teď ale víme, že v podobném a ještě větším měřítku chceme pokračovat i s příštími fundraisingy. Analýza a realizace větších projektů sice trvá déle, developerům jsme pak ale schopni nabídnout lepší podmínky a investorům atraktivnější výnosy,” říká Petr Volný, spoluzakladatel platformy Upvest.

Hlavní výhodou je pro obě strany tzv. hybridní úvěr, který má povahu seniorního financování pouze do doby, než do projektu vstoupí banka. Pak se z něj stane pro změnu úvěr podřízený, který se zhodnocuje zvýšenou úrokovou sazbou.

Za Upvestem stojí David Musil a Petr Volný. Od založení firmy v roce 2017 se jim podařilo zrealizovat investiční developerské projekty za bezmála 16 milionů korun.

O Upvestu

Společnost Upvest nabízí pomocí online platformy investiční příležitosti na poli realitního crowdfundingu. Tato služba je přínosná jak pro developery, tak investory s většími i menšími zkušenostmi. Jedná se o kolektivní investice do konkrétních realitních projektů, z nichž firma slibuje roční výnos  5% – 8%.

Společnost byla založena Davidem Musilem a Petrem Volným v únoru 2017.

Projekty jsou vždy schvalované specializovanou investiční komisí, která se skládá z Jana Holáska, Petra Malíka a Dušana Šťastníka. Jan Holásek je špičkovým českým právníkem, který se investicemi do nemovitostí dlouhodobě zabývá. Založil například realitní investiční platformu Czech Property Partners. Petr Malík dříve pracoval v PPF Real Estate, nyní je finančním ředitelem Moravské stavební a Dušan Šťastník pracoval mimo jiné jako šéf české pobočky americké společnosti JLL.