Panasonic uvádí vylepšené odolné handheldové zařízení

Společnost Panasonic dnes oznámila nejnovější verzi svého prémiového odolného handheldového zařízení s integrovanou zešikmenou čtečkou čárových kódů pro mobilní pracovníky. S vylepšenou odolností, výrazným zvýšením výkonu, nejlepšími komunikačními funkcemi na světě a lepší viditelností 4,7 palcové obrazovky by se druhá generace tohoto zařízení Panasonic TOUGHBOOK FZ-N1 se systémem Android mohla stát novou jedničkou na trhu.

Nejnovější handheldové zařízení TOUGHBOOK FZ-N1 navazuje na úspěch první generace, která byla uvedena na trh v roce 2016 a stihla se stát oblíbeným pomocníkem společností působících v poštovních službách, logistice a dodávkách jídla po celé Evropě. Mezi další trhy patří záchranné složky, technická infrastruktura a letectví při skenování letenek a palubních lístků. Přístroj lze snadno používat a držet jednou rukou díky své integrované zešikmené čtečce čárových kódů umístěné na zádech přístroje a na displeji se přitom zobrazuje naskenovaná položka. Tím je zajištěna ochrana před opakovanou zátěží a zvyšuje se produktivita.

Druhá generace bude dostupná ve dvou modelech: nový model pouze s Wi-Fi pro mobilní pracovníky ve skladišti a na místě a model s kombinací 4G a Wi-Fi pro mobilní pracovníky, kteří mezi různými místy cestují. Tenké (16,3 mm) a lehké (274 g) zařízení lze snadno použít i pro telefonní hovory. Má tři mikrofony vybavené vynikající technologií potlačení šumu a dva přední reproduktory poskytující zvuk o hlasitosti až 100 dBA, takže je jasně slyšet i v hlučném prostředí.

Ještě lepší zážitek

4,7palcový kapacitní multidotykový displej s HD rozlišením je navržený pro použití pracovníky na přímém slunečním světle nebo za intenzivního deště a také pro použití v rukavicích. Přístroj lze také používat s volitelným aktivním perem pro účely přesnějšího zachycení podpisu a rozpoznávacích schopností.

Více výkonu

Zařízení poslední generace je flexibilnější a výkonnější než kdy dříve a připravené na budoucnost. Používá operační systém Android 8.1 Oreo s plánovanou aktualizací na Android 9.0 (Pie). Je vybaveno nejnovějším osmijádrovým procesorem Qualcomm s navýšenou pamětí RAM o velikosti 3 GB a úložištěm Flash o velikosti 32 GB, což je dvakrát více než u první generace.

Výdrž baterie se z 8 hodin prodloužila na 12, aby bylo možno pracovat i na delších směnách. Možnost výměny za chodu zůstala zachována, takže není nutné práci přerušovat ani během dlouhého provozu.

Komunikační schopnosti zařízení nemají na trhu odolných handheldových zařízení konkurenci. Jako jedno z prvních nabízí Bluetooth 5.0 a je tak možná rychlejší výměna dat nebo komunikace na delší vzdálenosti. Podporuje také standard rychlého přepínání přístupových bodů Wi-Fi, aby se mohli pracovníci ve skladech a kancelářích rychleji přesouvat mezi jednotlivými oblastmi bez ztráty konektivity.

Je zde 8MP zadní a 5MP přední fotoaparát pro pořizování fotografií a videozáznamů, stejně jako port micro USB, slot pro paměťovou kartu typu micro SDXC a dva sloty nano SIM.

Odolnější než kdy dříve

Plně odolné zařízení je také odolnější než kdy dříve. Testováno bylo podle normy MIL-STD-810G a odolá pádu z výšky 2,1 m (oproti předchozímu 1,8 m). Pracovníky pohybující se v nízkých teplotách, například řidiče dodávající mražené či chlazené jídlo, bude také zajímat, že rozsah provozní teploty zařízení se rozšířil na -20 °C až +50 °C.*

Jan Kaempfer, generální ředitel marketingu Panasonic Computer Product Solutions, uvedl: „Během krátké doby zanechal Panasonic TOUGHBOOK FZ-N1 výraznou stopu na trhu prémiových odolných handheldových zařízení. Jeho ergonomický, avšak odolný design a široká škála funkcí mu zajistily pozici oblíbeného zařízení mezi mobilními terénními pracovníky. Díky poslednímu vylepšení je odolnější, výkonnější a uživatelsky ještě přívětivější. Jedná se o výrobek, u kterého si uživatelé mohou být jisti, že najde své využití po řadu dalších let. V nabídce máme i nedávno uvedené handheldové zařízení Panasonic TOUGHBOOK FZ-T1 s operačním systémem Android, které se více hodí pro mobilní pracovníky uvnitř budov, a širokou řadu odolných notebooků, tabletů a handheldových zařízení. Měli bychom tak být první zastávkou pro kohokoli, kdo má zájem o koupi mobilního zařízení a hledá všestranná, dlouhodobá a profesionální řešení pro své pracovníky.“

Panasonic TOUGHBOOK FZ-N1 je dostupný s celou škálou příslušenství včetně poutka na ruku, držáku, pouzdra, rozšířené baterie a stojanu pro nabíjecí kolébku. Handheldové zařízení Panasonic TOUGHBOOK FZ-N1 je také vybaveno vlastním dokovacím řešením do vozidla, interně navrženým týmem Panasonic Global Docking Solutions. Dokovací stanice byla ergonomicky navržena s využitím kompozitních materiálů pro perfektní kombinaci nízké hmotnosti a dlouhé životnosti, a umožňuje dokování a vyjmutí pomocí jedné ruky.

Správa a zabezpečení

Pro snazší správu a zabezpečení je zařízení v souladu s Panasonic COMPASS (Kompletní služby a zabezpečení pro Android) 2.0. Panasonic COMPASS nabízí vše, co podniky potřebují, aby svá odolná zařízení se systémem Android mohly bezpečně nasazovat do provozu a spravovat. Slouží k využívání flexibility operačního systému Android a zároveň dodává jistotu, že zařízení Panasonic budou připravena pro firemní aplikace, řízení a zabezpečení.

I FZ-N1 je optimalizováno tak, aby fungovalo na platformě MCL. MCL je integrovaná platforma mobility s nízkým kódováním, která může zařízení změnit na špičkové řešení.

Dostupnost

Handheldové zařízení Panasonic TOUGHBOOK FZ-N1 ve verzi pouze s Wi-Fi bude dostupné od listopadu 2018 za cenu od 1867 € (cca 48 tis Kč). Zařízení budou dostupná po celé Evropě a budou vybavena standardní 3letou zárukou.

Více informací na: https://business.panasonic.cz/reseni-z-oblasti-pocitacovych-produktu/toughpad/fz-g1

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Naším cílem je, aby spolu technologie neviditelně spolupracovaly a společnosti se tak mohly soustředit pouze na úspěch. Věříme, že by technologie měly především fungovat bez potíží. Podniky uspějí, pokud se budou moc zaměřit pouze na své zákazníky a všechny technologie jim budou nápomocny jako jeden celek. Proto jsme odhodláni vyvíjet produkty a řešení, které jsou tak samozřejmou součástí způsobu práce našich zákazníků, že jsou téměř neviditelné. Je to jako koňská síla v pozadí, která pohání obchodní úspěch.

Společnost PSCEU se zabývá šesti kategoriemi produktů:

  • Broadcast & ProAV vám umožňuje vyprávět příběh prostřednictvím vysoce kvalitních produktů a řešení, které zajišťují hladký provoz a vynikající poměr ceny a výkonu v rámci celé řady dálkově ovládaných kamer, přepínačů, studiových kamer a ENG P2HD. Řada filmových kamer modelů VariCam a EVA1 zvládá nahrávání ve 4K a HDR (High Dynamic Range). Díky tomu jsou ideálním řešením pro kino, televizi, dokumenty a živou produkci.
  • Communication Solutions nabízí nejlepší telefonní systémy, terminálová zařízení SIP a profesionální „síťové“ skenery, díky kterým se můžete soustředit na komunikaci, nikoli na připojení.
  • Computer Product Solutions poskytuje mobilním pracovníkům možnost pracovat kdekoli s řadou odolných notebooků Toughbook, podnikových tabletů Toughpad a elektronických systémů pro prodejní místa (EPOS). Společnost Panasonic byla v roce 2017 evropským lídrem a dosáhla tržního podílu 57 % v prodeji odolných notebooků a 56 % v prodeji odolných podnikových tabletů (VDC Research, březen 2018).
  • Industrial Medical Vision vyrábí aplikace pro různé segmenty včetně medicíny, biologických věd, ProAV nebo průmyslu. Produktové portfolio zahrnuje kompletní kamerové systémy a OEM kamerové systémy a vy tak můžete vidět to, co je lidskému oku téměř neviditelné.
  • Security Solutions staví na tradici poskytování záznamů CCTV v průkazné kvalitě. Zajišťuje nejvyšší kvalitu obrazu za všech podmínek díky využití vysoce spolehlivých kamer s pokročilou technologií a systémům pořizování obrazového záznamu. Můžete se tak cítit v bezpečí.
  • Visual System Solutions nabízí nejširší řadu profesionálních displejů a projektorů a umožňuje profesionálům v oblasti audia a videa svobodně tvořit. S tržním podílem 39 % je lídrem na evropském trhu projektorů s vysokým jasem (Futuresource > 5 klm FR17, 3. čtvrtletí, mimo 4K a digitálního kina).

O společnosti Panasonic

Panasonic Corporation je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů a řešení pro zákazníky v oblasti spotřební elektroniky, technologií pro domácnost, automobilového průmyslu a B2B. V roce 2018 společnost slaví 100 let od svého založení, nyní provozuje 591 dceřiných společností a 88 přidružených společností po celém světě a generuje konsolidované čisté tržby ve výši 61,4 miliardy EUR za rok končící 31. března 2018. Se snahou vytvářet nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, chce společnost vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Další informace o společnosti Panasonic najdete na adrese: http://www.panasonic.com/global