České Freelo na řízení projektů se významě posunulo a slaví 15000 uživatelů.

Freelo, které pro týmovou spolupráci a řízení projektů používá po dvou a půl letech provozu již více než 15000 uživatelů, slaví velkými změnami. Mezi její spokojené klienty se řadí významné firmy jako Nikon, Tieto, Euromedia, Ušetřeno nebo Modrá pyramida. Ne náhodou se dostala aplikace do finále soutěže startup roku 2017.

Změny, které přicházeli postupně v průběhu první poloviny 2018 zásadně posunuli celou službu. Freelo, jež si postupně plní ambici stát se vyhledávaným „domovem úspěšných projektů“, se tak stává všestranným nástrojem podporujícím týmovou spolupráci, komunikaci mezi kolegy a vylepšování produktivity práce napříč obory.

„Jednoduchost je pro nás od samého začátku na prvním místě, i tak se ale snažíme, aby byla aplikace měla všechny důležité funkce.“ říká Karel Dytrych, jeden ze tří zakladatelů Freela. „Celou službu významně posunulo spuštění mobilních aplikací pro iOS i Android. Mezi další významné posuny patří vlastní velmi vydařené měření času, které pro většinu uživatelů plnohodnotně nahradí používání samostatných aplikací. Chceme s Freelem také učit ve firmách používat procesy. Proto lze snadno nejen zadávat opakované úkoly, ale všude se nabízí možnosti založení úkolů, projektů nebo sad dílčích kroků ze šablon.“ doplňuje.

Zmíněnými zlepšováky ale výčet novinek rozhodně nekončí. Freelo v průběhu roku také zapracovalo na bezpečnosti a je tak možné zapnout např. dvoufaktorové přihlášení. Za zmínku rozhodně stojí i otevřenost aplikace. Ta nekončí jen u klasického API. Do Freela je možné zasílat úkoly a podklady e-mailem, sdílet úkoly a projekty přes tajné adresy, které umožňují i vložení do vlastního webu nebo systému.

„Pokračujeme také v budování komunity kolem naší aplikace, staráme se hlavně o Facebookovou skupinu Freelo Community. Od počátku roku vydává Freelo vlastní podcast Z podpalubí. Zaslechnout v něm lze řadu praktických tipů pro řízení projektů nebo vlastního života. Mezi hosty byl např. Daniel Gamrot nebo Petr Koukal. Freelo také uspořádalo velké setkání lidí z komunity SaaS v STRV a druhé v Microsoftu.“ prozrazuje dále Dytrych.

O Freelu

Freelo je česká webová aplikace pro řízení projektů a usnadnění týmové spolupráce, kterou využívají jak firemní týmy, tak i profesionálové na volné noze. Aplikace umožňuje dokonale řešit pracovní úkoly, hlídat termíny a snadno komunikovat nad pracovními aktivitami z mobilu, tabletu i počítače. Freelo založila v listopadu 2015 trojice bývalých spolužáků z Pardubic: Karel Borkovec, Jan Kulda a Karel Dytrych. Další informace o aplikaci najdete na webu www.freelo.cz.