České luxusní Hi-Fi Acoustique Quality expanduje na asijské trhy.

Acoustique Quality svěřil svou distribuci dvou nejvyšších řad AQ Passion a AQ Pontos společnosti Cenbo Company. První veřejná prezentace proběhne v rámci výstavy China International Import Expo.

Červenka, 5. listopadu 2018 – Společnost Acoustique Quality dnes informovala o zahájení prodeje svých nejvyšších řad reproduktorů v Číně. Po vybudování distribučních kanálů v Evropě a USA se jedná o další významný krok ve snaze nabídnout špičkové české audio celému světu. Distribuce se ujme společnost Cenbo Company, která má bohaté zkušenosti s lokálním trhem.

Zákazníkům z nejlidnatější země světa se produkty pod hlavičkou Acoustique Quality poprvé představí na výstavě China International Import Expo. Ta je považována za nejvýznamnější ekonomickou událost Číny. Návštěvníci se mohou těšit na nejvyšší model značky, reproduktory s názvem AQ Passion, které vznikly ve spolupráci s designovým studiem Novaque. Na výstavě ale nebudou chybět ani avantgardní reproduktory AQ Passion Orca.

„Zahájení prodeje v Číně je pro nás velkým krokem kupředu, protože kromě Evropy a Ameriky se naše výrobky dostávají oficiálně i na Asijský kontinent.” říká Karel Svoboda. „Čínští zákazníci jsou zvyklí, že téměř všechny Evropské a Americké HIFI výrobky, které se v jejich obchodech prodávají, se ve skutečnosti fyzicky vyrábějí právě v jejich zemi. Naše reprosoustavy, které jsou vyráběné výhradně v Česku, tedy v Evropě, pro ně tak mají neocenitelný punc luxusu,” vysvětluje Svoboda, proč si společnost Acoustique Quality od distribuce tolik slibuje.

„Těším se na reakce návštěvníků výstavy, až si poslechnou naše AQ Passion“ doplnil druhý zakladatel a šéfkonstruktér Vladimír Sapara „Jsou výkladní skříní našich technologií i preciznosti české výroby.“

Tažení společnosti na východních trzích ale v Číně rozhodně nekončí. Už nyní je možné české reprosoustavy zakoupit v Izraeli a majitelé na závěr prozradili, že právě probíhají jednání s další strategicky významnou zemí, a to s Indií.

O firmě AQ

Firma AQ s.r.o. působí na trhu s audiem od roku 1995, kdy se její zakladatelé rozhodli proměnit svou lásku ke kvalitnímu zvuku v podnikání. Základní myšlenkou firmy, které se stále drží, je výroba vysoce kvalitních Hi-Fi reproduktorů, jejichž vývoj i výroba stále probíhá v mateřské továrně v obci Červenka. Zakladatelé firmy a konstruktéři tak mají plnou kontrolu nad výběrem komponent a materiálů pro konstrukci reprosoustav, které se pyšní úžasným poměrem kvality a ceny.
Jak se dařilo budovat prodejní síť obchodních partnerů, začala firma do své nabídky přidávat i další produkty, příslušenství reprosoustav, jako kabely, stojany, držáky a podobně. Postupně se v nabídce začaly objevovat i další značky. První byl dnes již celosvětově známý výrobce gramofonů Project, jehož gramofony se vyrábí rovněž České Republice. Později přibylo i mnoho dalších značek z oblasti kvalitního audia.

Tagged