EDITEL CZ pro kolínskou TPCA vytvořil a implementoval centrální EDI řešení a web-EDI portál. Změna dodavatele řešení EDI přispěla k dalšímu úspěšnému rozvoji automobilky

Praha, 6. listopadu 2018 – Manažeři kolínské automobilky TPCA měli šťastnou ruku, když jako nového dodavatele řešení EDI vybrali EDITEL CZ. Tato společnost, která je jedničkou na českém trhu v oblasti elektronické fakturace (EDI), implementovala ve spolupráci s TPCA centrální EDI řešení a web-EDI portál pro dodavatele. Díky tomuto novému řešení se zefektivnila komunikace s více než 250 dodavateli.

Společnost TPCA provozovala EDI komunikaci se svými obchodními partnery – zejména dodavateli – přes zahraničního poskytovatele, prakticky od svého založení v ČR. V polovině roku 2015 vznikl             na straně TPCA projekt a studie pro kterou EDITEL CZ předložil požadované podklady. Na konci roku 2015 probíhalo výběrové řízení na nového EDI poskytovatele pro TPCA, z kterého vzešel vítězně EDITEL CZ. Od března 2016 se připravovala implementace EDI procesů TPCA včetně kompletace všech podkladů, implementace pak byla plně spuštěna po podpisu smlouvy od června 2016.

Postupně probíhalo interní testování TPCA a testování s vybranými dodavateli, první dodavatelé byli přepnuti na produkční provoz na novém EDI řešení od listopadu 2016. Plný produkční provoz přes EDITEL pro všechny obchodní partnery byl zahájen 1. dubna 2017. Pro potřeby TPCA byla vyhodnocena jako ideální varianta služba eXite PRO, díky možnosti využití nejpokročilejších technologií pro elektronickou výměnu dat v kombinaci s přizpůsobeným web-EDI portálem pro publikaci logistických dokumentů jednotlivým dodavatelům.

“EDITEL vyhrál otevřený tender na EDI poskytovatele začátkem roku 2016, předložená nabídka i celá spolupráce byla na velmi vysoké úrovni, a to nejen rozsahem poskytovaných služeb, ale i profesionalitou týmu EDITELu v průběhu celého výběrového řízení,” prohlásil Aleš Höfner, Generální Manager TPCA Kolín. ” Tým z EDITELu nám však i v projektové fázi ukázal svůj profesionální přístup, kreativní myšlení a schopnost řešit nové výzvy včetně dobrého plánování což vedlo ke startu projektu dle harmonogramu. EDI je esenciální součástí v automotive a očekáváme jeho další rozvoj hlavně v oblasti logistiky                  a skladovacích procesů. Během projektu s EDITELem jsme se vice seznámili s možnostmi PDF fakturace a ale i dalších oblastí,” doplnil Miloš Bareš, Specialista interních procesů a aplikací v TPCA.

Projekt změny EDI poskytovatele TPCA znamenal především komunikaci s téměř 250 dodavateli pro zajištění bezproblémového zasílání odvolávek, forecastů a self-billing faktur přes tradiční EDI                               a logistických dokumentů přes nový web-EDI portál. Nedílnou součástí tedy byla služba EDITEL Community Management při angažování kontaktních osob na straně dodavatelů, vyhodnocení výsledků testování a kompletace důležitých podkladů pro zahájení implementace EDI komunikace. Velká část této fáze projektu probíhala formou dotazníkových průzkumů “na tělo”, doplněná přímým kontaktováním obchodních partnerů TPCA.

Společnost TPCA se tak zařadila mezi další významné společnosti, které využívají špičkových služeb společnosti EDITEL CZ. “Jsem rád, že jsme v otevřené a velice náročné soutěži uspěli a přesvědčili jsme TPCA, že naše řešení je pro ni nejlepší. Spolupráce, která s touto významnou automobilkou nadále úspěšně pokračuje, je nejen vizitkou poctivě odvedené práce, ale i potvrzením, jak se EDITEL CZ etabloval v oblasti automotive, a příslibem jistoty pro další potenciální klienty, kteří dosud řešení EDI nepoužívají, nebo nejsou spokojeni s úrovní služeb od jejich stávajícího dodavatele“, říká výkonný ředitel společnosti EDITEL CZ Jan Mrvík.

Automobilka TPCA (Toyota Peugeot Citroën Automobile s.r.o.), se sídlem v Kolíně, je společným podnikem japonské firmy Toyota Motor Corporation (TMC) a francouzské PSA Automobiles SA (PSA). Největší výrobce automobilů na světě TMC a evropský lídr PSA podepsali smlouvu o spolupráci v lednu 2002 a v únoru 2005 začali vyrábět městské vozy Toyota Aygo, Peugeot 107 a Citroën C1. Výstavba závodu včetně technologií TPCA stála přibližně 20 miliard korun, což byla jedna z největších zahraničních investic na projekt realizovaný ve střední Evropě. V současné době zaměstnává přibližně 2400 zaměstnanců a je třetí největší automobilkou v České republice. Roční obrat společnosti TPCA v roce 2016 činil 41 miliard korun.

EDITEL je mezinárodním předním poskytovatelem služeb v oblasti elektronické výměny dokumentů (EDI, z anglického originálu Electronic Data Interchange), který se specializuje na optimalizaci procesů dodavatelského řetězce. Společnost poskytuje služby klientům v mnoha různých odvětvích. Díky pobočkám v Rakousku (kde firma sídlí), na Slovensku, v Maďarsku a Chorvatsku, a také díky mnoha franšízovým partnerům v dalších zemích Evropy, je EDITEL ideálním obchodním partnerem                                   pro mezinárodní společnosti.

www.automotive-edi.cz

www.editel.cz