Sygic Travel přidává veřejnou dopravu do aplikace a na web

Sygic, přední poskytovatel GPS navigace, spouští ve svém cestovatelském plánovači veřejnou dopravu. Lidé si tak mohou naplánovat cestu metrem nebo třeba tramvají ve stovkách měst po celém světě. Nová funkce je k nalezení na webovém plánovači Sygic Maps a v aplikaci Sygic Travel pro iPhone a Android.

„Veřejná doprava je dlouhodobě nejžádanější vylepšení, o které si lidé píšou. Novou funkci ocení především v terénu, kdy si v mobilní aplikaci snadno zobrazí trasu ze své aktuální polohy k vybranému cíli,“ uvádí Lukáš Nevosád, VP Travel ve společnosti Sygic. „Možný je ale i ten případ, kdy si trasu veřejnou dopravou naplánujete dopředu a přidáte si ji do itineráře budoucího výletu. Jakmile si výlet třeba za měsíc otevřete a připojíte se k internetu, zobrazí se vám aktuálně platné spoje,“ doplňuje Nevosád.

Sygic Travel pokrývá veřejnou dopravou většinu hlavních turistických destinací v Evropě (např. Praha, Brno, Bratislava, Barcelona), Severní Americe (např. New York City, Washington D.C., San Francisco), Austrálii a na Novém Zélandu. Na přidání dalších se aktuálně pracuje. Data veřejné dopravy pochází přímo z konkrétních destinací, které zveřejňují své oficiální jízdní řády jako open data. Jejich aktualizace probíhá denně, a to včetně nejrůznějších výluk a změn.

Jak to funguje

Trasy veřejné dopravy najdou lidé v Plánovači tras na webu Sygic Maps a v mobilní aplikaci Sygic Travel. V mobilu stačí otevřít detail vybraného místa a ukáže se také informace o nejlepší cestě k němu. Kliknutím na tlačítko Navigovat se zobrazí všechny možné trasy: autem, pěšky a samozřejmě i veřejnou dopravou, pokud je dostupné pokrytí daty.

Kromě hromadné dopravy umí Sygic Travel spočítat cestovatelům také pěší trasy a poradí si i s navigací pro řidiče. Na webu si mohou lidé naplánovat cestu autem a odeslat si ji snadno do mobilní GPS navigace.