VMware představuje inovace platformy Workspace ONE na podporu technologické heterogenity v pracovním prostředí

 

  • Spolupráce se společnostmi Amazon, Dell, Google, Microsoft, Okta a Samsung umožňuje podnikům aplikovat moderní správu a zabezpečení na různé platformy

 

  • Nové inovace ukazují rozsah a hloubku podpory dalších platforem a rozšiřují možnosti jejich využití

 

 

PRAHA / BARCELONA, Španělsko – 6. listopadu 2018 – Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW), přední inovátor v oblasti podnikového softwaru, dnes na konferenci VMworld Europe 2018 představila nové schopnosti své datovou analýzou řízené platformy VMware Workspace ONE, která nabízí moderní správu a zabezpečení pro heterogenní prostředí zákazníků a podporu širšího okruhu aplikací a zařízení koncových uživatelů. Workspace ONE přináší inovace vlastní platformy a nové možnosti integrace s partnerskými řešeními. Neustále tak rozšiřuje jejich schopnosti a možnosti využití pro koncové uživatele.

„Rok 2018 přinesl zásadní transformaci naší platformy Workspace ONE,“ vysvětluje Shankar Iyer, viceprezident a generální ředitel společnosti VMware odpovědný za oblast řešení pro koncové uživatele. „Dřívější uvedení Workspace ONE Intelligence a Workspace ONE Trust Network znamenalo příchod první platformy pro digitální pracovní prostředí řízené pomocí datové analýzy na trh. Na konferenci VMworld U.S. 2018 jsme představili inovace, které urychlily zavádění moderní správy u zákazníků, kteří plně přešli na Windows 10 i těch, kteří využívají platformy Mac, iOS, Android nebo Chromebook. Dnes představujeme nové schopnosti reagující na heterogenitu, kterou dnes pozorujeme u zákazníků. A tempo inovací rozhodně nemáme v úmyslu zpomalovat.“

Moderní správa s požadovanou hloubkou pro dnešní heterogenní prostředí

Pracovní prostředí ještě nikdy nebylo z technologického hlediska tak různorodé – zaměstnanci užívají stále širší spektrum typů zařízení, operačních systémů, služeb a aplikací, aby mohli pracovat způsobem, jaký jim nejlépe vyhovuje. Zohlednění této heterogenity v platformě Workspace ONE pomáhá podnikům snižovat náklady na IT, zjednodušovat IT prostředí, automatizovat správu a zabezpečení a poskytovat lepší uživatelskou zkušenost.

Díky spolupráci VMware s předními technologickými společnostmi nabízí Workspace ONE dlouhý a stále přibývající seznam schopností, které transformují digitální pracovní prostředí zákazníků. Nejnovější inovace jsou následující:

  • Workspace ONE Intelligence Automation Connector: Cloudovou službu Workspace ONE Intelligence, která poskytuje přehled a analytické výstupy a dokáže automaticky napravovat problémy v digitálním pracovním prostředí, lze nyní využít v systémech jiných dodavatelů prostřednictvím konektoru Workspace ONE Intelligence Automation Connector. Konektor staví na existujících hotových konektorech do systémů Slack a ServiceNow a nabízí zákazníkům způsob, jak propojit automatizované akce a upozornění vytvořené ve Workspace ONE Intelligence se svými stávajícími systémy, např. helpdeskovými platformami.
  • Workspace ONE Sensors for macOS: Workspace ONE Sensors umožňuje se dotazovat na libovolný atribut systému včetně hardwaru i softwaru (firmware, BIOS, periferie, aplikace apod.) kvůli přehledu o připojených zařízeních a zajištění dodržování pravidel. Již dříve byla představena tato schopnost pro Windows 10 a dnes byla oznámena všeobecná dostupnost i pro systém macOS.
  • Dell Provisioning for Workspace ONE nyní s Dell ProDeploy Client Suite: Dell Provisioning for VMware Workspace ONE  je služba, která přednastavuje zařízení ještě ve výrobě a dodává je přímo koncovým uživatelům připravená k práci, se všemi aplikacemi pro Windows předinstalovanými a dostupnými ihned po prvním spuštění. Dnes společnosti VMware a Dell oznámily, že se tato služba stává součástí sady nástrojů Dell ProDeploy Client Suite, která nabízí komplexní služby pro nasazování nových zařízení. Službu lze zakoupit společně s novou licencí Workspace ONE za speciální cenu jako součást sady ProDeploy.
  • Integrace s Flexera AdminStudio pro snadné publikování aplikací Win32: Zákazníci nyní mohou publikovat existující desktopové aplikace přímo z Flexera AdminStudio do svého katalogu Workspace ONE a vyhnout se tak nákladné a složité tvorbě vlastních instalátorů aplikací Win32.

Společnost VMware dnes představila také novinky ve vývoji virtuální desktopové infrastruktury VMware Horizon, jejichž smyslem je poskytovat integrovaný hybridní cloud pro virtuální desktopy a aplikace. Dnes představené novinky:

 

  • Všeobecná dostupnost okamžitých klonů a aplikačních svazků pro Horizon 7 ve VMware Cloud na AWS: VMware Cloud na AWS nyní podporuje technologii okamžitých klonů, aplikační svazky a správce uživatelského prostředí Horizon 7 pro rychlé poskytování bezstavových virtuálních desktopů. Zákazníci mohou spouštět virtuální desktopy průměrným tempem 1 desktop za 1-2 sekundy a okamžité klony redukují nároky na datové úložiště až o 80 %.

 

  • Konsolidovaný monitoring a správa: VMware oznamuje integraci virtuální desktopové infrastruktury Horizon 7 s cloudovou službou Horizon. Tato integrace poskytuje jednotný přehled, sledování stavu a služby podpory pro implementace Horizon 7 jak v cloudu VMware na AWS, tak na lokální infrastruktuře.
  • Automatizovaná instalace Horizon 7 v cloudu VMware na AWS: VMware předvedla budoucí funkcionalitu pro automatizaci několika kroků instalace Horizon 7 v cloudu VMware na AWS pomocí integrace s cloudovou službou Horizon. Cílem je podstatně zkrátit dobu instalace Horizon 7 ve VMC na AWS se zjednodušeným uživatelským rozhraním pro instalaci.

Implicitní důvěra od koncového zařízení po síť

Platforma Workspace ONE je vybavená řadou bezpečnostních funkcí, které zákazníkům umožňují lépe zabezpečit jakoukoli aplikaci na jakémkoli zařízení s využitím pravidel pro prevenci ztráty dat (DLP), šifrování a řízení přístupu a dalších opatření.

„Nové styly práce jsou otevřenější, flexibilnější a více založené na spolupráci. Úlohou IT oddělení je podporovat zaměstnance a zároveň chránit majetek podniku a soukromí uživatelů,“ říká Angela Salmeron, vedoucí výzkumu ve společnosti IDC. „Platformy pro digitální pracovní prostředí s inteligentním zabezpečením jsou zásadní pro budoucí strategie práce. Zaměstnanci díky nim mohou bezpečněji, jednodušeji a z libovolného zařízení přistupovat k relevantnímu podnikovému obsahu a aplikacím, které k výkonu své práce potřebují.“

Dále tisková zpráva pokračuje v angličtině:

Enhancements to the Workspace ONE Intelligence service provide insights that improve visibility from the device to the network and allow IT to automate remediation. VMware today introduced Workspace ONE Intelligence Identity Analytics. Leveraging data from VMware Identity Manager, Workspace ONE Intelligence will provide identify analytics that help IT proactively mitigate risks.  

In addition to Workspace ONE’s intrinsic security capabilities, customers can leverage existing investments in specialized security solutions as part of the growing Workspace ONE Trust Network. By connecting with third-party solutions through Workspace ONE Intelligence, organizations can see a full view of their devices and users, along with the threats that are targeting them.

With this in mind, today VMware unveiled a solution developed in collaboration with Trust Network partner Carbon Black. Now in preview the solution integrates Carbon Black, Workspace ONE Intelligence and VMware AppDefense to extend threat intelligence into the datacenter​, improve security posture, and automate the remediation of advanced threats​.

Also announced today are two new offers that allow Workspace ONE customers to easily take advantage of Okta Identity Cloud. The partnership between Okta and VMware ties device trust to user identity via rich conditional access and provides employees with a central, more secure hub to access all apps, services, and devices.

Enhance Employee Experience & Productivity Across More Apps and Devices

With the right productivity apps at their fingertips, employees can get more done, faster, from anywhere. Workspace ONE Secure Productivity Apps are both engaging and intuitive with a consumer-simple experience. VMware today is announcing several enhancements to these apps, including:

  • VMware Workspace ONE Boxer: Workspace ONE Boxer now supports G-Suite corporate email, enabling organizations looking to leverage Google to manage email.
  • Workspace ONE Intelligence for Workspace ONE Secure Productivity Apps: VMware has built connectors to Workspace ONE Intelligence so organizations can get insights into app engagement, crash rates, login times, user behavior, and more.
  • Support for Samsung DeX: Users can now access the Workspace ONE family of apps both on-the-go on their mobile device and connect their Galaxy S8, Note8, S9, Note9 and Tab S4 to a monitor, keyboard and mouse for a desktop computing experience with Samsung DeX. Employees can use their phone to open the VMware apps, use keyboard shortcuts, and drag and drop files all on the big screen.

Commenting on its partnership with VMware, Sean Kae, executive vice president of Global B2B Services, Samsung, said, “Providing access to applications isn’t enough – companies must also enable employees to have a consistent, contextual experience using those apps across all devices. Samsung and VMware continue to expand our partnership to enable employees to be as productive as possible while accessing work applications from their favorite Samsung device.”

VMware continues to innovate on its Horizon platform to enhance the employee experience for virtual desktops and apps across more device types and use cases. New innovations for Horizon remote experience include H.265/High Efficiency Video Codec (HEVC) encoder support for virtual desktops and apps; remote connection to physical PCs and workstations brokered through Blast​; session collaboration for Linux; and support for the latest Samsung DeX to enable flexible, rich employee experiences.

Customers across EMEA are choosing Workspace ONE to enable modern management, improve security and enhance employee experience. In reference to his team’s experience with Workspace ONE, Dirk Eckert, general manager, Deutsche Telekom Individual Solutions & Products, said:

“Earlier this year, Deutsche Telekom Individual Solutions & Products partnered with VMware to launch our Flexible Enterprise Workplace service to help businesses embrace digital workplaces. Built on the Workspace ONE platform, our service will provide more secure and convenient access to corporate resources from any device on every place. Through our unique service design, innovative technologies, high level of automation and a convenient self-service portal, we are boosting employee satisfaction and improving productivity for our customers.  

Regardless of whether devices are Bring Your Own Device (BYOD) or corporate-owned, the Flexible Enterprise Workplace provides a single platform to manage all apps and employee services, across all platforms including mobile devices and Windows 10.

We’ve also received positive feedback around the simplification of accessing apps as Workspace ONE removes the hassle of passwords while the employee only needs to login once – using single sign on. This powerful cloud solution is a great example of our excellent partnership with VMware.”

For information on all news announcements issued at VMworld 2018 Europe, please visit the Online Press Kit.

Additional Resources 

O společnosti VMware
Software společnosti VMware je základem komplexní digitální infrastruktury na celém světě. Její výpočetní, cloudová, mobilní, síťová a bezpečnostní řešení ve spolupráci s ekosystémem 75 000 partnerů pomáhají budovat dynamická a efektivní digitální prostředí více než 500 000 zákazníků z celého světa. Společnost VMware sídlí v Palo Alto v Kalifornii a letos slaví dvacet let od uvedení přelomové technologie, z níž mají prospěch podniky i společnost. Další informace naleznete na stránkách https://www.vmware.com/company.html