Globální finanční výsledky GSK za 3. čtvrtletí roku 2018: Tržby dál rostou. Největší zásluhu na tom mají vakcíny

Finanční výsledky farmaceutické společnosti GSK se letos každým kvartálem zlepšují. Tržby se ve 3. čtvrtletí zvýšily o více než miliardu liber na 8,1 miliardy liber. K nejvýraznějšímu posunu došlo v divizi vakcín. Ta si polepšila o 14 % a tržby za očkovací látky dosáhly ve sledovaném období 1,9 miliardy liber.

K nejvýraznějšímu posunu došlo ve 3. čtvrtletí v divizi vakcín. Ta si polepšila o 14 % a tržby za očkovací látky dosáhly ve sledovaném období 1,9 miliardy liber. Tahounem společnosti ovšem nadále zůstává divize Pharmaceuticals. Za prodej léků na předpis vykázala od začátku července do konce září 1% nárůst tržeb a konečný výsledek 4,2 miliardy liber. Nejvýkonnější divizi se dařilo především díky prodeji léků na HIV a nových produktů na respirační onemocnění. Spokojenost vedení společnosti i akcionářů navíc podporují stabilní výsledky divize Consumer Healthcare. Tržby za volně prodejné produkty pro zdravotní péči se ve srovnání s 2. čtvrtletím zvýšily o jednu desetinu na 1,9 miliardy liber.

„Na základě dobrých výsledků, které naše divize vykazují, jsme se rozhodli uzavřít tento rok dosažením nejvyšších stanovených cílů a beze zbytku naplnit očekávání akcionářů. Věříme, že se nám podaří nadále růst i efektivně řídit náklady a rok 2018 zakončíme akciovým výnosem ve výši 8 až 10 %. Zároveň se přibližujeme dlouhodobým cílům stanoveným pro léta 2016 až 2020,” uvedla Emma Walmsley, generální ředitelka společnosti GSK.

 

Kontakt

Mgr. Jakub Hofmann, MBA, Central Europe Cluster Communication Lead & Communication Manager CZ

GSK, Hvězdova 1734/2c, 140 00 Praha 4 | 222 001 202 (111) | jakub.j.hofmann@gsk.com

CZ/CPR/0013/18