Moderní multifunkce umožňují jednoduchou správu i chytrou úsporu nákladů

PRAHA, 7. listopadu 2018 – Rychle naskenovat dokument a ihned jej bezpečně poslat do cloudu nebo operativně vytisknout soubor přímo z chytrého telefonu, nejen takové služby nabízejí moderní multifunkční zařízení. Kancelářská tiskárna je v ideálním případě tichý společník, o jehož provozu ani nevíme, ale přitom na něm záleží značná část bezproblémového provozu firmy.

„Nároky na kvalitu, rychlost, bezpečnost a nízké náklady vzrůstají v segmentu tiskových zařízení úměrně s požadavky firem na digitalizaci a automatizaci procesů,“ popisuje současné trendy Jan Všetička, manažer společnosti Canon CZ.

Canon na měnící se potřeby a nároky zákazníků reagoval prostřednictvím série multifunkcí imageRUNNER ADVANCE, jejíž produkty poskytují vysoký výkon a kvalitní barevný výstup pro náročná kancelářská prostředí a jež získaly ocenění i od nezávislé laboratoře DataMaster Lab.

„Dnešní inteligentní multifunkční zařízení zvyšují produktivitu prostřednictvím zdokonalených pracovních postupů pro dokumenty, poskytují intuitivní uživatelské prostředí, ale zároveň uchovávají firemní data v bezpečí. To z nich dělá zásadní součást každého moderního pracoviště,“ říká Jan Všetička.

V případě multifunkcí imageRUNNER ADVANCE mohou díky jednoduchému ovládání pomocí barevného displeje zařízení používat přesně podle svých potřeb všichni lidé z firmy – od skladu přes marketing, produktové a obchodní oddělení až po vedení společnosti.

Jedním z témat, která dnes hýbají společností, je bezpečnost dat. S přesunem aktivit do cloudových řešení vyvstává otázka, jakým způsobem zajistit datové přenosy, aby odolaly i útoku hackerů, a nehrozil tak únik citlivých dokumentů do rukou neautorizovaných uživatelů.

„Společnost Canon proto vyvinula unikátní systém UniFLOW Online Express, který umožňuje správcům povolit přístup k tiskárnám Canon pouze oprávněným osobám. Tím lze zabránit zneužití dat, protože funkce pro tisk, skenování, kopírování a faxování nejsou k dispozici neoprávněným zaměstnancům nebo návštěvníkům,“ vysvětluje Jan Všetička.

Systém UniFLOW Online Express zároveň umožňuje správcům sledovat náklady na tisk, kopírování, faxování a skenování v organizaci, což usnadňuje správné přidělování nákladů jednotlivým uživatelům. Na webovém portálu systému se zobrazuje základní přehled o aktuálním stavu tiskového prostředí v organizaci a lze zde také vytvářet různé sestavy, které poskytují podrobné či souhrnné informace o uživatelích, zařízeních či hlášení za zvolené časové období.

„Pro službu není třeba instalovat žádný lokální server. Veškerá konfigurace a správa systému je k dispozici na cloudu a poskytuje administrátorům online nástroje pro vytváření reportů a ovládací panely systému,“ dodává praktické zkušenosti manažer Canon CZ.

Výjimečnou produktivitu multifunkčních kancelářských zařízení Canon potvrdila i nezávislá testovací laboratoř DataMaster Lab. Laserová multifunkce Canon imageRUNNER ADVANCE C5535i zvítězila v kategorii Nejlepší produktivita v oboustranném režimu, oceněna byla i její produktivita při skenování. Další dvě ceny patří tiskárně Canon imageRUNNER ADVANCE C3525i, včetně vítězství v kategorii Nejlepší velikost skenovaného souboru. Za rychlost při kopírování získala ocenění „Vynikající“ multifunkce Canon imageRUNNER ADVANCE C5540i.

  O společnosti Canon Europe

Canon Europe je zastoupení japonské společnosti Canon Inc., globálního poskytovatele technologií a služeb z oblasti zpracování obrazu. Canon působí přibližně ve 120 zemích, ve kterých zaměstnává 18 tisíc lidí. Na celkových celosvětových příjmech společnosti se Canon Europe podílí přibližně jednou čtvrtinou.

Společnost Canon Inc. byla založena v roce 1937. Od té doby díky neustálým inovacím svých produktů a řešení stojí v oblasti zpracování obrazu na světové špičce. Canon obohacuje životy běžných lidí i firem prostřednictvím inovací v mnoha segmentech – od fotoaparátů přes komerční tiskárny a firemní konzultační služby až po zdravotnické technologie.

Podniková filosofie společnosti Canon nese název Kyosei, což nejlépe vystihuje překlad „Společně žít a pracovat pro obecné blaho”. Společnost Canon Europe usiluje v rámci regionu EMEA (Evropa, Střední východ a Afrika) o udržitelný růst podnikání se zaměřením na snižování vlastního dopadu na životní prostředí. Stejně tak dbá na to, aby i její zákazníci při využívání produktů a služeb Canon minimalizovali množství produkovaného odpadu.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.