Ředitelem lidských zdrojů v Plzeňském Prazdroji se stal Rob Kenney

Praha, 7. listopadu 2018 – Novým personálním ředitelem Plzeňského Prazdroje pro Českou republiku a Slovensko se stal Rob Kenney (37). Ten se po třech letech vrací do známého prostředí. Do roku 2015 zastával post ředitele lidských zdrojů ve slovenské společnosti Pivovary Topvar a podílel se na jeho úspěšné integraci s Prazdrojem.

Rob Kenney začal pracovat pro SABMiller, tehdejšího majitele Plzeňského Prazdroje a Pivovarů Topvar, od roku 2008. Nejprve působil jako HR Business Partner ve firemní centrále, kde měl na starosti personální agendu v oblastech marketingu a komunikace, později začal na stejné pozici pracovat pro celosvětový finanční úsek pivovarnické skupiny. V roce 2013 zamířil na Slovensko, odkud před třemi lety odešel na pozici personálního ředitele sesterského rumunského pivovaru Ursus. Zde se výrazně podílel na řízení projektu přechodu společnosti pod nového vlastníka Asahi.

Rob Kenney nahrazuje na postu ředitelky lidských zdrojů Plzeňského Prazdroje Catherine Sinclair, která nyní zastává tuto pozici na regionální úrovni Asahi.

Rob Kenney vystudoval psychologii na univerzitě v Nottinghamu. Před svým příchodem do pivovarnictví pracoval v bankovnictví. Ve volném čase se věnuje rodině a hraní na kytaru. Rád běhá a účastní se i závodů v triatlonu.

Poznámky pro editory

  • S exportem do více než 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj lídrem mezi výrobci piva v regionu a největším exportérem českého piva.
  • Za dlouhodobý přínos k rozvoji společenské odpovědnosti v ČR byl Plzeňský Prazdroj oceněn Zlatým certifikátem v soutěži TOP odpovědná velká firma 2017.