Společnosti IBM a VMware posilují partnerství, aby urychlily zavádění hybridního cloudu a digitální transformaci v podnikové sféře

Přes 1700 firem z celého světa, včetně Banca Carige nebo CNH Industrial zavádí řešení a služby IBM Cloud pro VMware

PRAHA / BARCELONA, Španělsko – 7. listopadu 2018: Společnosti IBM (NYSE: IBM) a VMware, Inc. (NYSE: VMW) na konferenci VMworld® Europe 2018 představily novou nabídku, která má pomoci urychlit zavádění podnikového hybridního cloudu. Součástí nabídky jsou služby IBM, které pomáhají s přesunem a rozšířením kriticky důležitých pracovních zátěží VMware do cloudu IBM a nové integrace, které podnikům pomáhají modernizovat aplikace s využitím Kubernetes a kontejnerů.

Dosud partnerství IBM a VMware pomohlo více než 1700 firmám včetně Banca Carige a CNH Industrial zavést řešení IBM Cloud pro VMware.

Podle výzkumné společnosti Ovum bylo sice 20 % podnikových procesů již přesunuto do cloudu, ale 80 % kriticky důležitých pracovních zátěží a citlivých dat zůstává v lokálních systémech kvůli výkonu a regulatorním požadavkům[1]. Podniky potřebují otevřený, hybridní cloudový přístup k vývoji, nasazování a provozování aplikací v multi-cloudovém prostředí. IBM a VMware přináší nová řešení, jejichž smyslem je podnikům pomoci urychlit přechod na hybridní cloud bez dodatečných nákladů a rizik obvykle spojených se zaváděním nových nástrojů, úpravami aplikací a revizemi bezpečnostních politik.

Společnost IBM představila plně automatizovanou, vysoce dostupnou řízenou globální cloudovou architekturu pro kriticky důležité pracovní zátěže VMware, jejímž smyslem je pomáhat podnikům předcházet výpadkům u cloudových aplikací a automatizovat přesun na záložní kapacity v rámci regionu IBM Cloud. Tato architektura bude spravována pomocí služeb IBM Services a lze ji nasadit v 18 zónách dostupnosti v USA, Evropě a asijsko-pacifickém regionu.

Kriticky důležité pracovní zátěže definujeme jako zásadní pro přežití podniku a tak důležité, že jejich výpadek může poškodit reputaci značky. Řešení IBM bude pro takové pracovní zátěže garantovat celkovou dostupnost 99,99 %, což je více, než mnozí klienti dokáží v současné době dosáhnout ve svých lokálních prostředích. Řešení zahrnuje infrastrukturu IBM Cloud, technologie softwarově definovaného datového centra VMware, Intel® Optane™ DC SSD a služby IBM, které pokrývají a široké spektrum podnikových potřeb, včetně sítí, datových úložišť, zajištění odolnosti a dalších nástrojů pro monitoring a řešení problémů u cloudových aplikací.

IBM a VMware dále oznámily novou technickou spolupráci s cílem pomáhat podnikům modernizovat aplikace s využitím kontejnerů bez ohledu na to, zda jsou nasazovány lokálně, v privátním cloudu, nebo ve veřejném cloudu.  

Kontejnerovou platformu IBM Cloud Private Hosted lze nyní instalovat na VMware vCenter Server v cloudu IBM, což usnadňuje správu a koordinaci virtuálních strojů a kontejnerů v rámci jednotného bezpečnostního modelu a privátní sítě. Platforma IBM Cloud Private Hosted na serveru VMware vCenter umožňuje klientům kontejnerizovat bezstavové komponenty virtualizované aplikace a zároveň na virtuálním stroji zachovávat stavové komponenty, např. databáze. Umožňuje také modernizovat aplikace s využitím katalogu služeb IBM Cloud Private, která obsahuje mimo jiné blockchain, AI a k událostem vázané služby.

Vedle platformy IBM Cloud Private Hosted jsou řešení IBM Cloud pro VMware nyní integrované se službou IBM Cloud Kubernetes Service, která poskytuje plně řízené prostředí Kubernetes, aby se zákazníci mohli soustředit na vývoj aplikací.

Společnost IBM zároveň s pomocí VMware NSX-T Data Center rozšiřuje využití virtuálních cloudových sítí, aby mohla poskytovat jednotné síťové řešení, které propojí IBM Cloud Private se službu IBM Cloud Kubernetes. Jako základ softwarové síťové architektury, která poskytuje služby pro aplikace a data bez ohledu na jejich umístění, zajišťuje NSX-T konzistentní síťové prostředí a zabezpečení pro všechny modely nasazení, včetně VM, kontejnerů i fyzického hardwaru. Technologie NSX-T je ověřená společností IBM jako podporovaná síťová platforma pro IBM Cloud Private.

Pro lokálně provozované pracovní zátěže je nyní k dispozici řešení VMware vRealize Operations na systémech IBM Power. S pomocí VMware vRealize Operations pro systémy Power mohou IT manažeři monitorovat heterogenní infrastrukturu z jediného řídicího panelu, což jim umožňuje efektivněji alokovat zdroje a zbavuje je časově náročného přepínání mezi různými nástroji pro správu rozsáhlé infrastruktury.

Společnosti IBM a VMware také oznámily, že VMware bude na svých portálech podpory využívat systém Watson ke zlepšování služeb zákazníkům. Namísto statických roletových nabídek budou nyní zákazníci VMware moci využít inteligentní konverzační rozhraní Watson jako rychlý a snadný způsob komunikace s portálem v přirozeném jazyce. Watson dokáže detekovat typ a verzi produktu, analyzovat stav a přiřazovat zjištěné problémy příslušným odborným technikům. Výsledkem je rychlejší řešení a lepší zkušenost zákazníků se službami podpory.

Dále pokračuje tisková zpráva v angličtině:

IBM and VMware remain committed to delivering new solutions and services to help enterprises advance their cloud journey. Today at VMworld Europe, VMware CEO Pat Gelsinger, and Arvind Krishna, Senior Vice President, Hybrid Cloud, announced on stage the formation of a Joint Innovation Lab with dedicated engineers that will bring even more game changing solutions and services.

“The VMware and IBM partnership builds upon the strengths of both companies. VMware is relied upon by virtually every large enterprise today, including 100 percent of the Fortune 100. Today these organizations can easily and securely extend these workloads into IBM’s global public cloud using Hybrid Cloud Extension for large-scale bulk migration and bi-directional application mobility,” said Pat Gelsinger, chief executive officer, VMware. “Now with the latest advancements in our relationship, we’re making it possible for customers to move, modernize and operate any application – VM or containerized, traditional or mission-critical – in the IBM Cloud.

“Today’s announcement is a testament to our successful and long-standing partnership with VMware that has yielded remarkable business results for thousands of clients globally on their path to digital transformation,” said Martin Jetter, senior vice president, Global Technology Services, IBM. “With these new services and solutions, enterprises can migrate and modernize their most important VMWare workloads on the IBM Cloud in a highly secure, open, multi-cloud environment. Our goal is to help clients reduce risk and prevent any disruptions in a cloud environment so they can remain laser focused on innovation.”

Global Businesses Adopting IBM Cloud for VMware Solutions for Hybrid Cloud Strategy

Adoption of IBM Cloud for VMware Solutions continues to grow as enterprises embrace hybrid cloud strategies to help them generate new business value from their data.

CNH Industrial, a leader in the capital goods sector operating in the agricultural and construction equipment, commercial vehicles, specialty vehicles and powertrain segments, has signed a multi-year cloud agreement with IBM. As part of its cloud strategy, CNH Industrial will extend VMware workloads from on-premises infrastructure to the IBM Cloud to provide greater flexibility, cost efficiencies, output resilience and consistency in conducting its operations to provide best in class customer service. Through the cloud agreement, CNH Industrial will also use IBM Cloud Private and Watson Artificial Intelligence to transform its business processes.

Banca Carige, one of the leading Italian banking groups with more than 500 years of tradition, 519 branches and over 1 million customers, is adopting a hybrid cloud strategy to simplify its IT environment and optimize its applications as it evolves into a digital bank. Banca Carige will use IBM Cloud for VMware solutions across public and private cloud environments to enable the adoption of big data methodologies, analytics and cognitive tools, with the aim of improving commercial competitiveness.

For information on all news announcements issued at VMworld 2018 Europe, please visit the Online Press Kit.

Additional Resources

Read a perspective on today’s VMworld 2018 Europe news from Joe Baguley, Vice President & Chief Technology Officer, EMEA at VMware: “VMworld 2018 Europe – Enabling a More Digital, Connected Enterprise”

About IBM Cloud

With $19B in annual cloud revenue, IBM is the global leader in enterprise cloud with a platform designed to meet the evolving needs of business and society. Moving past productivity and cost improvements, the IBM Cloud is tuned for the AI and data demands that are driving true differentiation in today’s enterprise. IBM’s private, public and hybrid offerings provide the global scale businesses need to support innovation across industries.

O společnosti VMware
Software společnosti VMware je základem komplexní digitální infrastruktury na celém světě. Její výpočetní, cloudová, mobilní, síťová a bezpečnostní řešení ve spolupráci s ekosystémem 75 000 partnerů pomáhají budovat dynamická a efektivní digitální prostředí více než 500 000 zákazníků z celého světa. Společnost VMware sídlí v Palo Alto v Kalifornii a letos slaví dvacet let od uvedení přelomové technologie, z níž mají prospěch podniky i společnost. Další informace naleznete na stránkách https://www.vmware.com/company.html

[1] Roy Illsley: Distinguished Analyst, Infrastructure Solutions

Quoting figures from the 2018-19 iteration of Ovum’s annual ICT Enterprise Insights Survey of more than 6000 enterprises globally.

https://ovum.informa.com/products-and-services/data-services/ict-enterprise-insights