Jaký je rozdíl v práci pro Google a pro unicorn startup? Na listopadovém Silicon Valley Insights vystoupí Peter Csiba

Praha 8. listopad 2018 – Programátor Peter Csiba pracoval tři roky pro internetový gigant Google, nyní je součástí finančního startupu – unicornu – Robinhood. O tom, jaká byla jeho cesta z Jahodnej ležící v blízkosti Bratislavy do největšího technologického centra na světě, promluví na nadcházejícím Silicon Valley Insights. Akce se uskuteční 14. listopadu v pražském sídle technologické společnosti STRV od 19 h. Po zhruba 90minutové diskuzi a prostoru pro otázky bude následovat afterparty a networking. Vstupenky na SVI, které jsou současně vstupenkou na afterparty, jsou v prodeji na portálu Eventbrite.com.

Praha /událost na FB/

Kdy: 14. 11. 2018 od 19 hodin

Kde: Kanceláře STRV, Rohanské nábřeží 23, Karlín

Peter Csiba pracuje jako technický lídr obchodního týmu od loňského roku. “Stejně jako v Googlu, i v Robinhoodu mám na starosti kritickou část firmy, a to služby, které zajišťují všechny obchody s cennými papíry a kryptoměnami,” říká Csiba, který v Googlu pracoval na slavném vyhledávači.

Společnost Robinhood začala s bezobslužným obchodováním s akciovým kapitálem v roce 2015, a to bez provizí a poplatků za transakci. Její aktuální valuace je 5,6 miliard dolarů (asi 126 miliard korun). Během čtyř let získala důvěru 6 milionů zákazníků. Umožňuje investovat do více než 500 společností v zemích po celém světě včetně Číny, Japonska, Kanady a Velké Británie. Letos spustila také web a přišla s rozšířením Robinhood Crypto, které umožňuje obchodování s kryptoměnami.

Silicon Valley Insights je série inspirativních přednášek pro technologické nadšence, které od roku 2015 pořádá společnost STRV. Dřívějšími hosty byl například Otto Fabri – tehdy pracující pro Tesla Motors –, americký investor Razmig Hovaghimian nebo Kemar Newell – bývalý vývojář Googlu a Applu, který se v USA snaží prosadit s aplikací Flip. Právě Kemar nedávno uspěl v rámci reality show Planet of Apps, za kterou stojí americký technologický gigant Apple.

Více o STRV

STRV je technologická společnost se zaměřením na design a vývoj softwarových produktů. Její know-how využívají klienti od startupů po firmy z žebříčku Fortune 500, převážně v USA. Při tvorbě softwarových řešení staví STRV svou práci na přímočaré filozofii vytváření nových obchodních příležitostí prostřednictvím kombinace zapojení moderních technologií a motivovaného týmu, který šlape jako hodinky. Od založení v roce 2004 uvedla společnost na trh stovky aplikací a řešení pro klienty Microsoft, Tinder nebo Hallmark. V roce 2017 zařadily Deloitte a noviny Financial Times společnost STRV mezi nejrychleji rostoucí evropské firmy. CEO společnosti je od počátku roku 2018 její spoluzakladatel Lubo Smid.