Receiver pro domácí kino Pioneer VSX-933 – víc, než očekáváte

Nejlepším receiverem pro domácí kino se letos z pohledu poroty EISA Award Best Product 2018-2019 stal Pioneer VSX-933. Tento přístroj nabídne při reprodukci zvuku z filmových, hudebních i dalších zdrojů vše, co potřebujete s ohledem na nejmodernější komponenty a přidává vysokou kvalitu zvuku i vlastnosti, které jsou jinak dostupné ve vyšších kategoriích.

Praha, 8. listopadu 2018 – Fanouškům plnohodnotného zvuku domácího kina by neměl uniknout vítězný produkt EISA v kategorii AV receiver pro domácí kino pro rok 1018-2019 – Pioneer VSX-933. Tento přístroj lze zapojit až do osazení 7.2 (7 reproduktorů a dva subwoofery) s tím, že každý ze sedmi kanálů obsahuje koncový zesilovač o výkonu 135 W.

Prostorový zvuk s přesnou lokalizací

Funkce „Reflex Optimizer“ využívá technologii Phase Control a upravuje fázový posun reprodukce jednotlivých zapojených reproduktorů. Díky tomu je zlepšena přesnost prostorového podání, optimalizována reprodukce 3D efektů a výsledkem jsou působivější zvukové zážitky při sledování filmů. Ve spojení s podporou Dolby Atmos 3.1.2. a DTS:X – technologiím, které mimo jiné inteligentně řídí reprodukci při zapojení jiného počtu reproduktorů, než pro který je optimalizována přehrávaná zvuková stopa a umí pracovat i s reproduktory instalovanými u stropu – nabízí působivé podání většiny dostupných filmů a veškeré hudby, ať už se jedná o streamované zdroje nebo fyzické Blu-Ray, DVD či CD nosiče.

Správné přizpůsobení reprodukce dané místnosti usnadňuje automatická kalibrace MCACC (Multi-Channel Acoustic Calibration System). S pomocí dodaného mikrofonu umístěného na nejčastějším poslechovém místě si zařízení samo nastaví zpoždění zvuku z jednotlivých reproduktorů, přičemž zohlední velikost prostoru, umístění reproduktorů i odrazy od stěn.

Hudební centrum domácnosti a rozvodu zvuku do dalších místností

S dalšími samostatně prodávanými reproduktory kompatibilními se standardem FlareConnect™ můžete navíc využít receiver VSX-933 jako domácí audio centrum a bezdrátově rozvést zvuk po celém bytě nebo domě. S pomocí bezplatné aplikace Pioneer Remote pak můžete přehrávat své oblíbené skladby bezdrátově přímo ze svého smartphonu v těch místnostech, ve kterých chcete. Při tom nejste omezeni na hudbu uloženou v telefonu, ale k dispozici máte nepřeberné množství internetových rádií a skladeb z populárních streamovacích služeb Spotify, TIDAL a Deezer nebo alba uložená na centrálním domácím datovém úložišti. Stabilní bezdrátové spojení s telefonem, počítačem a internetem zajišťují vestavěná rozhraní Wi-Fi® 5 GHz/2,4 GHz a Bluetooth®. Kromě toho můžete k přenosu oblíbené hudby, rádia nebo podcastů využít také vestavěný Chromecast.

Konektorová výbava pro všechna domácí zařízení

Abyste k receiveru mohli připojit všechna domácí zařízení, máte k dispozici 6 HDMI portů s podporou propustnosti 4K videa, BT.2020, a HDCP 2.2., HDR10 i Dolby Vision. To zaručuje bezproblémové využití možností všech nejmodernějších zařízení.

Porota EISA udělila tomuto přístroji ocenění receiver pro domácí kino roku z následujících důvodů: „Atraktivní pořizovací cena sedmikanálového AV receiveru Pioneer VSX-933 Pioneer je v přímém protikladu k řadě jeho Hi-Fi vlastnostem, díky nimž poskytuje vrcholné řešení domácího kina s až 7.2 kanály. Dekodéry zahrnují formáty Dolby Atmos a DTS:X a díky individuální kalibraci je možné dosáhnout optimálního zvuku i v místnostech s problematickou akustikou. Přednosti VSX-933 dále rozšiřuje možnost bezdrátového rozvodu hudby do více místností, podpora hi-res zvuku při streamování hudby pomocí služeb Tidal, Spotify a Deezer a integrovaný Chromecast. Kvalita prostorového zvuku dosahuje díky kalibraci mnohem vyšší úrovně, než by se v této cenové kategorii dalo očekávat.“

Receiver Pioneer VSX-933 je na našem trhu prostřednictvím prodejců distributora BaSys za doporučenou koncovou cenu 12 900 Kč.

—-

O společnosti Pioneer:
Onkyo & Pioneer Corporation se sídlem v Japonsku (Osaka) a více než 75letými zkušenostmi, je předním výrobcem nejmodernějších technologických řešení v oblasti elektroniky. Největší popularitu získala v oblasti zvuku a obrazu, na kterou nyní navazuje řada vysoce kvalitních a profesionálních audio produktů. Pobočka Pioneer Automotive Technologies, Inc. (PAT) je klíčovým dodavatelem systémů automobilového zábavního průmyslu. Aktivity společnosti se také rozšiřují do cyklistického sportovního průmyslu, když navrhla měřiče výkonu světové úrovně či cyklistické počítače pro profesionální i rekreační sportovce.

O společnosti BaSys:
Společnost BaSys je předním distributorem prémiové audio a video techniky se sídlem ve Švýcarsku a s distribučními společnostmi v několika zemích Evropy. Od roku 1990, kdy byla společnost založena, zastupuje světové značky, jako Pioneer, Bose, Loewe, Elac, Marantz, beyerdynamic, Neutrik, Bugera, Behringer, Monster, TC electronics, Midas, KlarkTeknik, Turbosound, Cordial, Rean.