10 důvodů, proč si nový Huawei Mate 20 Pro zamilujete

Nejnovější smartphone společnosti Huawei, model Mate 20 Pro, vzbudil bezprostředně po svém představení velkou pozornost nejen mezi nadšenci nových technologií. Přináší totiž bohatou porci inovací, díky kterým si ho doslova zamilujete. Vybrali jsme desítku těch, které by vám neměly uniknout.

První procesor se 7 nm technologií

Huawei Mate 20 Pro skrývá pod atraktivním designem nový čipset Kirin 980, který je nejvýkonnějším procesorem, jaký Huawei kdy vyrobil. Je vytvořený pomocí jedinečné trojvrstvé 7 nm architektury, díky níž dosahuje vynikajícího výkonu při nízké spotřebě baterie. Zásadní podíl na tom mají i dvě samostatná jádra NPU určená pro práci s pokročilou umělou inteligencí.

Revoluční systém fotoaparátů

Huawei vylepšil svůj systém čoček, které jsou nyní uspořádané do čtverce. Své nové vlajkové lodi nadělil též širokoúhlý objektiv, díky kterému se do záběru nebo videa vměstná ještě víc obrazu.

Makro režim

Přepracovaný fotoaparát nové vlajkové lodi nabízí pokročilý makro režim, který umožňuje snímat objekty už od vzdálenosti 2,5 centimetru. Fotografie květů tak vyniknou v plné kráse a s tím nejjemnějším vykreslením detailů.

Širokoúhlý záběr

Huawei Mate 20 Pro produkuje videa se širokým poměrem stran 21:9 a může se tak porovnávat s profesionálními fotografickými přístroji. O dokonalé vyladění barev se opět stará umělá inteligence nové generace, která dokáže rozpoznat víc jak 1500 scenérií a 25 kategorií objektů.

Videa jako od hollywoodských producentů

Umělá inteligence fotoaparátu se hlásí do služby i při natáčení videí. V reálném čase analyzuje objekty, na které se objektivy právě zaměřují a upravuje je tak, aby výsledek vypadal vždy co nejlépe.

Den plného využití bez problémů

Bez ohledu na to, jak intenzivně smartphone používáte, na jedno nabití vydrží celý den a častokrát i déle. Skvělou výdrž má na svědomí baterie s obří kapacitou – až 4200 mAh a také umělá inteligence, která reguluje výkon podle potřeb uživatele.

Super rychlé nabíjení

Mate 20 Pro dává slovnímu spojení rychlé nabíjení úplně nový rozměr. Při nabíjení ze sítě, dokáže baterii doplnit až na 70 % kapacity za půl hodiny. Umožňuje také pohodlné bezdrátové nabíjení. V případě použití bezdrátové nabíječky Huawei se baterie nabije za 30 minut na přibližně jednu třetinu.

Přehledný a vyladěný systém

Top smartphone čínského výrobce v sobě ukrývá i inovovanou softwarovou nadílku. Pohání ho totiž nadstavba EMUI 9.0 na bázi operačního systému Android 9 Pie. V porovnání s předchůdcem je ještě jednodušší a intuitivnější, na čemž má nemalý podíl i novinka v podobě ovládání gesty.

Ještě pohodlnější a bezpečnější odemykání

Ani odemykání přístroje neuniklo inovacím. Kromě klasického PIN kódu, vzoru či hesla přináší i dvě novinky. První je 3D skenování obličeje, které je ještě bezpečnější a dokáže zařízení odemknout z různých úhlů, tím druhým je senzor otisku prstu, který je zabudovaný přímo v displeji.

Precizní lokalizační schopnosti

S novinkou od Huawei se neztratíte, bez ohledu na to, ve které části světa se právě nacházíte. Díky podpoře umělé inteligence (AI GPS) přináší Mate 20 Pro i podporu pro hledání GPS polohy v režimu dual-band. Nalezení GPS polohy je tak rychlejší a přesnější v jakémkoliv prostředí.

– – –

Více informací o produktech Huawei naleznete na https://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:
Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk
Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group
Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V roce 2016 se společnost umístila na 3. místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. Šestnáct R&D (výzkumných a vývojových) center bylo založeno v USA, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Huawei Consumer BG je jednou ze tří business divizí společnosti a soustřeďuje se na smartphony, PC a tablety, wearables a cloudové služby apod. Globální síť Huawei je postavena na 20 letech bohatých zkušeností v telekomunikačním průmyslu a jejím cílem je přinášet nejnovější technologie spotřebitelům na celém světě.