První Deloitte LegalTech Hackathon vyhrála aplikace na ochranu spotřebitele

Praha, 12. listopadu 2018 – Řešení na ochranu spotřebitele vyhrálo první LegalTech Hackathon advokátní kanceláře Deloitte Legal. Aplikace Reklamaczech automatizuje řešení spotřebitelských problémů pro běžné zákazníky. Vítězný tým tvořili Tomas Ye, Phuong Thao Hoang, Jiří Stýblo, Filip Volf a Pavel Rambousek. Hlavní cenou bylo čtyřicet tisíc korun a také příležitost prezentace na mezinárodní konferenci Innovative Legal Service Forum v květnu 2019 v Praze.

LegalTech Hackathon proběhl v Deloitte minulý víkend, od 9. do 11. listopadu. Soutěže o nejinovativnější řešení v oblasti práva se zúčastnily tři desítky vysokoškolských studentů právních, technických a ekonomických oborů. Jejich týmy během jednoho víkendu propojily právo s technologiemi a vytvořily šest inovačních řešení.

Na druhém místě se umístilo řešení iNomad, které propojuje studenty práv se zaměstnavateli. Třetí byla aplikace LEGAIL s chatbotem usnadňující distribuci právních zadání.

„Náš LegalTech Hackathon ukázal, že právních témat s inovačním potenciálem je mnoho. Každý tým totiž řešil zcela jiný problém. Ani jedno řešení se neopakovalo, takže pro porotu nebylo vůbec jednoduché vybrat vítěze,” říká člen poroty Martin Bohuslav, partner Deloitte Legal.

„Výsledky dokazují, že kombinace nejlepších právních znalostí a technologií je budoucností práva, kterou by klienti po právnících měli požadovat už dnes.“

V porotě vedle Martina Bohuslava zasedli Petr Gronát z Avastu, Michal Bída z IBM, odborník na reklamu Josef Havelka, Senta Čermáková, ředitelka pro inovace v Deloitte, a organizátor Innovative Legal Service Forum Jaroslav Kramer.

Deloitte označuje jednu či více společností Deloitte Touche Tohmatsu Limited, britské privátní společnosti s ručením omezeným zárukou („DTTL“), síť jejích členských firem a jejich spřízněných subjektů. Společnost DTTL a každá z jejích členských firem představuje samostatný a nezávislý právní subjekt. Společnost DTTL (rovněž označovaná jako „Deloitte Global“) služby klientům neposkytuje. Více informací o naší globální síti členských firem je uvedeno na adrese www.deloitte.com/cz/onas.

Společnost Deloitte poskytuje služby v oblasti auditu, poradenství, právního a finančního poradenství, poradenství v oblasti rizik a daní a související služby klientům v celé řadě odvětví veřejného a soukromého sektoru. Díky globálně propojené síti členských firem ve více než 150 zemích a teritoriích má společnost Deloitte světové možnosti a poznatky a poskytuje svým klientům, mezi něž patří čtyři z pěti společností figurujících v žebříčku Fortune Global 500 ®, vysoce kvalitní služby v oblastech, ve kterých klienti řeší své nejkomplexnější podnikatelské výzvy. Chcete-li se dozvědět více o způsobu, jakým zhruba 286 000 odborníků dělá to, co má pro klienty smysl, kontaktujte nás prostřednictvím sociálních sítí Facebook, LinkedIn či Twitter.