VMware rozšiřuje nabídku integrovaných řešení pro hybridní cloud s cílem poskytnout větší flexibilitu a možnost volby při implementaci, včetně nově zavedené podpory platformy Kubernetes

VMware Cloud Foundation 3.5 nabídne širší možnosti implementace v privátních a veřejných cloudech a vylepšenou podporu kontejnerů

  • Dell EMC představuje VMware Cloud Foundation pro hyperkonvergovanou infrastrukturu VxRail, zatím jako preview
  • VMware vRealize Network Insight 4.0 poskytne vylepšené řešení problémů u aplikací v hybridních a multicloudových prostředích

PRAHA / BARCELONA, 12. listopadu 2018 – Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW), na konferenci VMworld 2018 Europe představila nové vydání svého integrovaného řešení pro hybridní cloud, které zákazníkům pomůže snáze zavádět a provozovat svá cloudová prostředí. VMware představuje platformu pro hybridní cloud Cloud Foundation 3.5, která zákazníkům nabídne ještě více možností implementace, nově přináší podporu Kubernetes a obsahuje nejnovější inovace z portfolia infrastrukturních řešení a nástrojů pro správu. VMware Cloud Foundation nabízí zákazníkům nejrychlejší způsob, jak postavit integrovaný hybridní cloud – poskytuje jim ucelený soubor softwarově definovaných služeb pro výpočetní, úložné, síťové a bezpečnostní zdroje spolu s nástroji pro správu cloudu, který umožňuje provozovat podnikové aplikace v hybridním cloudovém prostředí.

V dnešní multicloudové éře podniky uplatňují dva přístupy – hybridní cloud a nativní veřejný cloud – pro provozování rostoucího množství svých aplikací a k zavádění nových technologií, jako je strojové učení (ML), Kubernetes nebo pokročilá analýza dat. Každý cloudový model je sice jedinečný, ale vzájemně se doplňují a mohou existovat společně v jednom IT prostředí. Společné je jim to, že podniku poskytují inovativní služby. VMware investuje do řešení, která pomáhají budovat multicloudová prostředí, rozšiřují možnosti uplatnění hybridního cloudu od datového centra přes cloud po okraj sítě a naplňují potřeby nativního provozu ve veřejném cloudu.

„VMware Cloud Foundation je jádrem strategie společnosti VMware pro hybridní cloud jako nejjednodušší způsob, jak zavést a provozovat hybridní cloud. Naše nabídka poskytuje osvědčenou, komplexní cloudovou infrastrukturu a nástroje pro správu pro nejrozsáhlejší a nejnáročnější hybridní cloudová prostředí – s konzistentní infrastrukturou a řízením privátního cloudu, veřejného cloudu a řešení na okraji sítě,“ říká John Gilmartin, viceprezident společnosti VMware a generální ředitel obchodní jednotky integrovaných systémů. „Abychom zákazníkům pomohli uspokojit široké spektrum potřeb a zároveň ochránili jejich dosavadní investice, platforma VMware Cloud Foundation 3.5 jim nabídne větší flexibilitu při jejím zavádění a začleňování do jejich hybridních cloudových strategií.“

VMware Cloud Foundation 3.5 nabídne více možností implementace a podporu Kubernetes

VMware Cloud Foundation 3.5 poskytne ještě větší flexibilitu a širší podporu neustále rostoucího okruhu pracovních zátěží a cloudových iniciativ. Platforma VMware Cloud Foundation 3.5 bude ověřena pro fungování na uzlech Dell EMC vSAN Ready Nodes v infrastruktuře Dell EMC PowerEdge MX. V dalších vydáních je plánována dodatečná integrace pro komponování výpočetních, úložných a síťových zdrojů na této kinetické infrastruktuře. Nové vydání nabídne funkcionality pro komponování ve VMware Cloud Foundation na platformě HPE Synergy. Zákazníci tak získají možnost komponovat privátní cloudovou infrastrukturu a ještě jednodušeji a s větší flexibilitou spravovat svá prostředí softwarově definovaných datových center (SDDC). Nové vydání bude také obsahovat integraci s VMware NSX-T, což umožní automatizovanou implementaci a řízení životního cyklu softwaru pro síťovou virtualizaci a poskytne podporu kontejnerizovaných aplikací a Kubernetes. VMware Cloud Foundation 3.5 staví na rozsáhlém souboru nových funkcí a integrací, které přineslo vydání VMware Cloud Foundation 3.0, včetně možnosti volby fyzických síťových přepínačů (oproti předchozím verzím, které měly pevně daný seznam podporovaných přepínačů).

VMware Cloud Foundation 3.5 nabídne:

  • Větší flexibilitu:
    • Novinka – VMware ověří nejnovější vydání VMware Cloud Foundation pro fungování na uzlech Dell EMC vSAN Ready Nodes v infrastruktuře Dell EMC PowerEdge MX, přičemž je do budoucna plánována užší integrace. PowerEdge MX je kinetická infrastruktura Dell EMC určená pro softwarově definovaná datová centra, s přizpůsobitelnými výpočetními, úložnými a síťovými moduly. VMware Cloud Foundation je osvědčené kompletní softwarové hyperkonvergované řešení, které lze použít se servery VMware vSAN ReadyNodes všech partnerských dodavatelů.
    • Novinka – Podpora funkcí pro komponování díky hloubkové integraci řešení VMware SDDC Manager se zařízením HPE Synergy Composer se softwarem HPE OneView. Zákazníci mohou dynamicky komponovat fyzické zdroje v uživatelské prostředí VMware Cloud Foundation pro potřeby aplikací běžících v pracovních doménách a dosahovat tím vyšší efektivity a automatizace provozu.
  • Širší možnosti využití:
    • Novinka – Integrace s VMware NSX-T 2.3 zjednodušuje provádění síťových a bezpečnostních úloh spojených s Kubernetes a rozšiřuje možnosti využití kontejnerizovaných a nativně cloudových aplikací. Součástí je podpora VMware PKS, řešení Kubernetes podnikové třídy.
    • Vydání VMware Cloud Foundation 3.0 přineslo podporu více lokalit včetně využití geograficky rozdělených klastrů vSAN a rychlý a snadný přesun pracovních zátěží mezi privátními a veřejnými cloudy pomocí NSX Hybrid Connect.
  • Nejnovější inovace produktů VMware:
    • Novinka – VMware Cloud Foundation 3.5 bude obsahovat podporu nových vydání produktů VMware, včetně vSphere 6.7 Update 1 s jednoduchou a efektivní správou, integrovaným zabezpečení aplikací, infrastruktury, dat a přístupu, vylepšenou podporou aplikací umělé inteligence (AI) a strojového učení (ML) a řadou dalších schopností. Integrace s VMware NSX-T 2.3 umožní podporu kontejnerových prostředí a zjednodušených postupů a nabídne nové rozhraní pro vyhledávání, která správcům umožní vyhledávat objekty a události v systému NSX-T a rychle provádět požadované operace. Nové vydání bude také obsahovat VMware vRealize Automation 7.5 s širšími možnostmi využití pro vývojáře díky integraci s VMware PKS pro správu klastrů Kubernetes. VMware vRealize Operations 7.0 umožní zákazníkům využít „samořízení“ k monitorování a správě datových center a cloudových prostředí.

Společnost Dell EMC na konferenci VMworld 2018 Europe předvedla ukázku VMware Cloud Foundation na Dell EMC VxRail. Spojení Dell EMC VxRail a VMware Cloud Foundation nabídne zákazníkům nejjednodušší způsob, jak vybudovat privátní cloud funkcemi podnikové třídy včetně podpory více lokalit a více klastrů s plně automatizovaným zaváděním a řízením životního cyklu celého prostředí.

VMware Cloud Fouzdation nabízí nejjednodušší cestu k hybridnímu cloudu pomocí integrovaného softwaru, který poskytuje konzistentní, jednoduchou, bezpečnější a agilnější cloudovou infrastrukturu, kterou lze zavést lokálně nebo využívat jako službu z veřejného cloudu prostřednictvím platforem VMware Cloud on AWS, IBM Cloud for VMware Solutions, CenturyLink, Fujitsu, NTT Enterprise Cloud (ECL) powered by VMware Cloud Foundation, OVH a Rackspace Private Cloud powered by VMware.

VMware vRealize Network Insight 4.0 umožňuje řešení problémů u aplikací v hybridním cloudu

Společnost VMware rovněž představila řešení vRealize Network Insight 4.0. Nejnovější verze dokáže řešit problémy s konektivitou aplikací v hybridních a multicloudových prostředích. Nové funckionality zákazníkům umožní vyhledávat problémy na cestě mezi lokálním virtuálním strojem (VM) do instance EC2 v Amazon Web Services (AWS). VMware vRealize Network Insight 4.0 také poskytne ucelený přehled o podkladových i překryvných sítích včetně podpory sflow, viditelnosti topologie a událostí VMware NSX-T a podpory pro infrastrukturu Cisco ACI a Cisco ASA firewall. VMware vRealize Network Insight bude k dispozici jako balíkový software a jako cloudová služba VMware. Zákazníkům pomůže urychlit zabezpečení aplikací a sítí v privátních, veřejných a hybridních cloudech. Zákazníkům využívající VMware NSX pomůže vRealize Network Insight úspěšně dosáhnout požadovaných výsledků bez ohledu na fázi zavádění NSX.

Aktivní podpora VMware Skyline pro vRealize Operations

Technologie aktivní zákaznické podpory VMware Skyline automatizuje sběr dat pro aktivní zkoumání zákazníkova prostředí VMware. Služba poskytuje preskriptivní doporučení pro zlepšování celkového stavu a výkonu a obsahuje nástroj VMware Skyline Log Assist, který eliminuje časově náročný proces nahrávání záznamů událostí, které od zákazníků potřebují pracovníci podpory při řešení jejich technických problémů. Aktivní zjištění a doporučení služby VMware Skyline budou k dispozici v produktu vRealize Operations na počátku roku 2019.

Dále tisková zpráva pokračuje v angličtině:

Supporting Quotes

“VMware Cloud Foundation offers CM.com–a Cloud Communications, Payments and Identity provider—the best of both worlds. It serves as our system for full-stack applications, front-end applications and databases. CM.com continues its high rate of innovation and is building new containerized applications. VMware Cloud Foundation’s support for PKS—the enterprise-ready Kubernetes solution—will have an immediate business impact enabling us to do way more with the same amount of people.” – Jan Saan, CTO, CM.com

“VMware Cloud Foundation was the right solution for us because we needed a platform that simplified our IT infrastructure, saved us time, and brought us forward from our aging data center to a modern one. Following an extensive review process, it was clear that the platform solved everything we needed it to do to better support our business and customers today and moving forward. As our business grows, IT is poised to grow along with it with relative ease.” – Dustin Plank, IT Manager at Nol-Tec Systems

“Leveraging our long-standing partnership with VMware and joint R&D efforts, HPE is the first to bring composability features to VMware Cloud Foundation with HPE Synergy and HPE OneView, enabling seamless integration with SDDC manager to enhance automation and simplicity in managing composable private cloud and software-defined data center environments. The powerful combination of HPE and VMware Cloud Foundation 3.5 is a proven way for enterprise customers to accelerate their journey to the SDDC and hybrid cloud.” – Neil MacDonald, General Manager Compute Solutions GBU at Hewlett Packard Enterprise

Packaging and Availability

VMware Cloud Foundation 3.5 and VMware vRealize Network Insight 4.0 are both expected to be available by end of VMware’s fiscal year 2019 (Feb. 1, 2019).

For information on all news announcements issued at VMworld 2018 Europe, please visit the Online Press Kit.

Additional Resources

O společnosti VMware
Software společnosti VMware je základem komplexní digitální infrastruktury na celém světě. Její výpočetní, cloudová, mobilní, síťová a bezpečnostní řešení ve spolupráci s ekosystémem 75 000 partnerů pomáhají budovat dynamická a efektivní digitální prostředí více než 500 000 zákazníků z celého světa. Společnost VMware sídlí v Palo Alto v Kalifornii a letos slaví dvacet let od uvedení přelomové technologie, z níž mají prospěch podniky i společnost. Další informace naleznete na stránkách https://www.vmware.com/company.html