Vyšší přenosová rychlost, nové funkce – Cisco představilo 400G přepínače

Praha, 12. listopadu 2018 – Nové nároky na přenosovou rychlost a škálování představují v současnosti dvě největší výzvy pro podniková datová centra. Nové aplikace jsou stále náročnější, ať už se jedná o streamování videí či aplikace, které využívají umělou inteligenci a strojové učení. Organizace zároveň potřebují taková datová centra, která mohou snadno v případě potřeby rozšířit, aniž by musely měnit technologie. Cisco proto představuje nové ethernetové přepínače s rychlostí 400 Gb/s. Podniky tak mohou vybudovat skutečně výkonné sítě, které jsou zároveň nákladově efektivní a zabírají menší fyzický prostor. Nové přepínače totiž nabízejí čtyřikrát vyšší přenosovou rychlost a čtyřikrát vyšší možnosti škálování, přičemž nespotřebují úměrné množství energie.

Nové produkty jsou postaveny na portfoliu přepínačů Cisco Nexus. Zákazníci si mohou nastavit nové 400G přepínače zcela dle svých potřeb. Lze je kombinovat se stávající infrastrukturou či propojit s produkty Cisco, které zahrnují bezpečnostní, automatizační či analytické softwary. „Nové přepínače nabízejí více než pouze vyšší výkon. Zákazníci očekávají, že technologie zajistí hladký chod datových workloadů i cloudových prostředí. Navíc rychlé nastavení a plnění politik, pokročilá segmentace sítě či vytváření whitelistů patří mezi další hlavní požadavky organizací, stejně jako viditelnost do packetů, datových toků či událostí. Chytrá vyrovnávací paměť umožňující efektivní zpracovávání velkých dat spolu s funkcí pro prioritizaci kritických datových toků na vyžádání navíc usnadňuje růst byznysu. A právě na tyto klíčové funkce jsme se při vývoji nových přepínačů zaměřili,“ říká Pavel Křižanovský, technický ředitel společnosti Cisco.

Výzkumná společnost Dell’Oro předpovídá, že trh se 400Gb/s přepínači rychle poroste a jeho hodnota dosáhne v příštím roce 1,5 miliardy amerických dolarů, přičemž v roce 2020 se má toto číslo ještě zdvojnásobit. I proto společnost Cisco již od vydání nových přepínačů dbá na to, aby technologie byly maximálně přizpůsobitelné. Pro zvýšení agility aplikací, bezpečnosti a automatizace mohou zákazníci snadno integrovat nové produkty s platformou Cisco ACI, Cisco Tetration či softwarovým nástrojem Network Assurance Engine.

Dostupnost

Společnost Cisco spustí první zkušební verze v zákaznických datových centrech na konci roku 2018, aby IT týmy měly dostatečný čas na naplánování a nastavení nových přepínačů. Obecná dostupnost je poté naplánována na první polovinu kalendářního roku 2019.

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým technologickým lídrem, který již od roku 1984 pomáhá tomu, aby fungoval internet. Naši zaměstnanci, produkty a partneři pomáhají lidem navazovat bezpečná spojení a již dnes využívat digitální příležitosti zítřka. Další informace naleznete na newsroom.cisco.com nebo nás sledujte na Twitteru na @Cisco.