3. prosince začne historicky první elektronická aukce nových bytů v Brně

Brno 13. listopadu – Zájem o byty v Brně neustále roste, Trikaya proto připravuje elektronickou aukci osmi luxusních bytů v nejvyšším patře nového bytového domu Neumanka v Masarykově čtvrti. Půjde o vůbec první takovou aukci v Brně a luxusní byty, které doposud nebyly uvolněny k prodeji, získá ten, kdo přihodí nejvíc. Minimální příhoz v aukci je stanoven na 50 tisíc korun. Bytový dům se začal stavět letos v září a dokončen bude začátkem roku 2020.

Už 3. prosince se registrovaným zájemcům otevřou brány internetové aukce luxusních bytů v bytovém domě Neumanka. „Do aukce uvolníme tři čtyřpokojové, tři třípokojové a dva menší, dvoupokojové byty v nejvyšším patře domu. Většina bytů je orientována na jih, jde o velmi světlé byty s výhledem na Pisárecké údolí kolem řeky Svratky,“ říká obchodní ředitel společnosti Trikaya František Šudřich.

Účastníci aukce mohou usilovat o jeden i více bytů najednou. Trikaya jim nabídne možnost jednotlivé byty spojovat a vytvořit si tak nadstandardní dispozice. „O byty v nejvyšším podlaží bývá vždy obrovský zájem, ale nikdy jich není tolik, aby bylo možné vyhovět všem. Rozhodli jsme se proto vyzkoušet aukci jako novou formu prodeje, která dává všem zájemcům stejnou šanci na získání bytu, ale zároveň i příležitost si do jisté míry rozhodnout o podobě bytu,“ vysvětluje František Šudřich.

Aukce se uskuteční prostřednictvím speciálně vytvořeného aukčního rozhraní na webové stránce bytového domu Neumanka. K účasti je nutná registrace, která uživatelům vygeneruje autorizovaný přístup s unikátními přihlašovacími údaji. Minimální příhoz je stanoven na částku 50 000 Kč, a přestože podmínkou účasti v aukci není složení žádné jistiny, jsou příhozy pro účastníky dle podmínek aukce závazné. Každý z bytů připadne zájemci s nejvyšší nabídkou. Délka trvání aukce je v základu stanovena na pět dnů, tato doba bude ale vždy prodloužena, proběhne-li v posledním dni aukce příhoz. Díky tomu budou mít zájemci dostatek času ke zvážení svého dalšího příhozu.

Více informací o aukci najdete na webu bytového domu www.neumanka.cz/aukce, v brněnské kanceláři společnosti Trikaya nebo na její infolince 800 888 787.

O projektu Neumanka

Projekt Neumanka je komplex čtyř bytových domů, které se od září 2018 staví v Neumannově ulici na velkorysém pozemku o rozloze 4 430 m2. Vzhledem k blízkosti centru Brna jsou v okolí veškeré služby i kvalitní infrastruktura. Současně jde o čtvrť nezatíženou negativními vlivy dopravy a z ní vyplývajících emisí. Samotnou výstavbu lze označit jako nadstandardní, a to jak po stránce architektonického ztvárnění, tak i po stránce použitých technologií či materiálů. Přímo do centra města se dostanete za pár minut autem i MHD. Díky tunelu v Pisárkách jste za stejnou dobu i na výjezdu D1. V okruhu do jednoho kilometru máte pěšky dostupnou mateřskou i základní školu, potraviny, lékárnu, doktory, poštu či restaurace. Dokončení výstavby projektu je naplánováno na začátek roku 2020.