Společnost Philip Morris ČR představila v České republice novou generaci zařízení IQOS, předního světového výrobku s technologií nahřívání tabáku

Společnost Philip Morris ČR a.s., která je součástí skupiny Philip Morris International („PMI“),   světového lídra inovací a vědy v oblasti tabákových výrobků bez kouře, dnes v České republice oficiálně představila novou generaci zařízení IQOS. Nový IQOS 3 a IQOS 3 MULTI zohledňují ohlasy a zkušenosti spotřebitelů s výrobkem a přináší také českým zákazníkům lepší konstrukci, design a jednodušší používání, při zachování charakteristické chuti, smyslových vjemů a rituálu. Nové verze produktu mají pomoci dalším z řady dospělých kuřáků, aby si zvolili alternativu méně škodlivou pro zdraví. Uvedení na trh v České republice navazuje na celosvětové představení nové generace IQOSu, která byla poprvé představena 23. října v japonském Tokiu.

Prodej nových produktů IQOS 3 a IQOS 3 MULTI  bude zahájen postupně v jednotlivých zemích od 15. listopadu 2018 – a to nejdříve v Japonsku, Jižní Koreji, Rusku, Německu, Švýcarsku, Spojeném království, Itálii a Kolumbii. V České republice se pak počítá se zahájením prodeje 3. prosince 2018. Doporučená maloobchodní cena na českém trhu bude 2 790,- Kč za IQOS 3 a 2 490,- Kč za IQOS 3 MULTI.

„Naším cílem bylo vytvořit lepší alternativu pro dospělé kuřáky, což se díky IQOSu podařilo. IQOS 3 a IQOS 3 MULTI přinášejí značná vylepšení a inovace a jsou dalším krokem, abychom přesvědčili dospělé kuřáky v České republice, kteří by jinak pokračovali v kouření cigaret, aby přešli na méně škodlivou alternativu „bez kouře“. Téměř 6 milionů dospělých kuřáků po celém světě, kteří už díky výrobku IQOS zanechali kouření cigaret, vědí, že tento výrobek mění k lepšímu spoustu věcí v jejich životech,“ říká Árpád Könye, předseda představenstva a generální ředitel Philip Morris ČR a.s. „Ani výrobky s nejnižším rizikem by ale nepřinesly užitek spotřebitelům a jejich zdraví, kdyby je nezačali dospělí kuřáci používat. Vývoj produktu je naprosto klíčový pro to, aby spotřebitelé náš výrobek přijali. Zohledňujeme tedy jejich ohlasy a zkušenosti s naším výrobkem a neustále jej zdokonalujeme,“ dodává Árpád Könye.

Moderní design a funkčnost

IQOS 3 a IQOS 3 MULTI jsou nejnovějším výrobkem z portfolia produktů bez kouře, které společnost PMI vyvinula proto, aby dospělým kuřákům nabídla vhodnější alternativu a méně škodlivý způsob, jak si vychutnat tabák. IQOS 3 přináší vylepšený design, funkce a intuitivnější ovládání. IQOS 3 MULTI se díky svým kompaktním rozměrům snadno vejde do kapsy a umožňuje dospělému spotřebiteli nepřetržité užívání až deseti náplní HEETS za sebou, bez nutnosti dobití.  

IQOS 3 a IQOS 3 MULTI jsou dostupné ve více než 500 barevných kombinacích a příslušenství, které  přináší dospělým uživatelům IQOS bohaté možnosti personalizace jejich zařízení. Díky opravdové chuti tabáku si dospělí kuřáci mohou dopřát podobný požitek jako s cigaretou – ovšem bez kouře a odéru.

IQOS 3 je vybaven systémem ProtectPlusTM, který zahrnuje robustní pouzdro, chránící proti nárazu, nově navržené boční otevírání a vylepšenou technologii baterie, která zajišťuje její delší životnost.

Vědecké studie ukazují, že IQOS je méně rizikový než pokračování v kouření

Za každým posunem – včetně vývoje nové verze IQOSu – stojí ve společnosti PMI věda. Vědecký hodnoticí program je založen na postupech z farmaceutického průmyslu a řídí se pravidly amerického Úřadu pro kontrolu potravin a léčiv (U. S. FDA). IQOS vytváří v průměru o 90 procent méně škodlivých látek ve srovnání s cigaretovým kouřem.

Souhrn všech předklinických a klinických vědeckých důkazů společnosti PMI ukazuje, že úplný přechod na IQOS představuje menší riziko pro zdraví než pokračování v kouření. Důkazy rovněž potvrzují, že IQOS neovlivňuje negativně kvalitu vnitřního vzduchu. V průměru 70 až 80 procent uživatelů IQOS přestalo kouřit cigarety, což z výrobku IQOS činí nejefektivnější alternativu bez kouře.

Více informací o tom, jak společnost PMI staví budoucnost na výrobcích bez kouře, naleznete na firemním webu www.pmi.com

IQOS

IQOS je inovativní elektronické zařízení, které díky technologii HeatControlTM tabák v náplních nespaluje, ale pouze nahřívá. Dosavadní vědecké důkazy ukazují, že představuje menší riziko pro zdraví ve srovnání s cigaretovým kouřem. Díky absenci hoření nabízí dospělým kuřákům možnost plně si vychutnat skutečnou chuť tabáku bez kouře, popela a s menším množstvím odéru. Více informací naleznete na IQOS.com

Philip Morris ČR a.s.

Philip Morris ČR a.s. je společností v rámci skupiny Philip Morris International Inc. a je největším výrobcem a prodejcem tabákových výrobků a rovněž distributorem s omezeným rizikem (tzv. limited risk distributor) bezdýmných tabákových výrobků HEETS, zařízení IQOS a s ním souvisejícího příslušenství v České republice. Philip Morris ČR a.s. je kótována na Burze cenných papírů Praha (BCPP). Společnost, která zde působí již od roku 1992, zaměstnává více než 1 000 lidí napříč Českou republikou. Philip Morris ČR a.s. vlastní 99% obchodní podíl v dceřiné společnosti Philip Morris Slovakia s.r.o. registrované ve Slovenské republice. Společnost více než 27 let přispívá na pomoc různým charitativním projektům, včetně projektů zahrnujících podporu sociálních programů zaměřených na zlepšení životní podmínek v místních komunitách. Více informací lze nalézt na www.philipmorris.cz.

Philip Morris International: Budoucnost stavíme na výrobcích bez kouře

Philip Morris International (PMI) je lídrem transformace tabákového průmyslu, která má za cíl vytvořit budoucnost bez kouře a jednoho dne tak zcela nahradit cigarety, ve prospěch dospělých kuřáků, kteří by jinak pokračovali v kouření cigaret, ale i celé společnosti, firmy a jejích akcionářů. PMI je přední mezinárodní tabákovou společností zabývající se výrobou a prodejem cigaret, bezdýmných tabákových výrobků a s nimi souvisejícími elektronickými zařízeními a příslušenstvím, a dalších výrobků obsahujících nikotin, na trzích mimo Spojené státy americké. Svou budoucnost staví PMI na nové kategorii výrobků bez kouře, které jsou mnohem lepší volbou, než pokračování v kouření cigaret, avšak nejsou zcela bez rizika. Prostřednictvím multidisciplinárních schopností při vývoji výrobků, nejmodernějších zařízení a vědeckých důkazů se PMI snaží zajistit, aby její výrobky bez kouře splňovaly preference dospělých kuřáků a přísné regulatorní požadavky. Portfolio bezdýmných výrobků IQOS společnosti PMI zahrnuje výrobky s nahřívaným tabákem a elektronické cigarety obsahující nikotin. Podle odhadů PMI přestalo po celém světě k 30. září 2018 kouřit téměř 6 milionů kuřáků, kteří přešli na nahřívaný tabákový výrobek značky IQOS, dostupný v současnosti na 43 trzích v klíčových městech či celostátně. Další informace naleznete na stránkách www.pmi.comwww.pmiscience.com.