CZC.cz spouští Black Friday a nově i experiment. V něm si zákazníci sami zlevní zboží.

Praha, 15. 11. 2018 – Hned první den svého Black Friday, který startuje 16. listopadu, CZC.cz představí více než sto produktů se slevou a postupně bude denně odhalovat desítky dalších slev. Vůbec poprvé za svou dvacetiletou historii letos navíc nechá své zákazníky, aby sami u vybraného zboží určili, jakou cenu jsou ochotní zaplatit. Na úvod budou fanoušci na Facebooku stanovovat akční cenu elektrické koloběžky Xiaomi.

Dvojka na trhu s elektronikou očekává rekordní rok. “Tržby během loňského neoficiálního svátku nakupování Black Friday stouply meziročně průměrně o 37 % a v některých dnech jsme zaznamenali o více než třetinu vyšší návštěvnost v porovnání s předminulým rokem. Podobný trend očekáváme i letos,” říká Tomáš Pilský, obchodní ředitel CZC.cz. Slevy se promítnou do celého sortimentu od gamingu přes telefony, počítače, notebooky, PC komponenty nebo audio a videotechniku a chytrou elektroniku. “Stejně jako loni očekáváme velký zájem o herní konzole a příslušenství nebo smartphony.  Zákazníci se mohou těšit na speciální nabídku telefonů značky Apple nebo zajímavé slevy chytrých náramků,” dodává Tomáš Pilský.  

Letos navíc GEEKové představí experiment a nechají zákazníky, aby si sami určili cenu, za jakou jsou ochotní nakoupit. “Vybrali jsme žádanou koloběžku Xiaomi Mi Electric Scooter a na Facebooku necháme fanoušky po omezenou dobu nominovat částky, jaké by byli ochotní za koloběžku zaplatit. Z nominací pak vybereme nejnižší unikátní cenu, za kterou dáme koloběžku i do prodeje na e-shop,” představuje novinku marketingový ředitel CZC.cz Milan Duda.  

Slevy se budou počítat z doporučených maloobchodních cen nebo z cen stanovených při zavedení produktů do nabídky na e-shopu CZC.cz. Maloobchodní cena je hodnota zboží, kterou stanoví jeho výrobce nebo distributor při uvedení produktu na trh. “Například bezdrátovou myš Logitech Marathon M705 jsme v roce 2010 začali prodávat za cenu 1 299 Kč a její cena se postupně snížila na aktuálních 999 Kč. V rámci Black Friday ji zákazníci mohou koupit za zvýhodněnou cenu 777 Kč se slevou 40 %, kterou počítáme z historicky původní ceny. Jedná se o zcela běžný způsob výpočtu slevy, který používají téměř všechny e-shopy,” vysvětluje Tomáš Pilský.  Výjimkou nejsou ani případy, kdy maloobchodní cena chybí a je nutné její výši určit podle aktuální nabídky na trhu. Tento způsob výpočtu, kdy cenu určuje tzv. trh, je na českém ecommerce trhu standardní.  

Speciální nabídku zlevněných produktů v rámci akce Black Friday najdou zákazníci od pátku 16. 11. na czc.cz/blackfriday/produkty. Více než dvacet nových slev se spustí každý den v osm hodin ráno a další večer s výjimkou prvního dne, který startuje s více než stovkou slev. Postupně se představí více než 500 produktů. Slevy budou trvat až do vyprodání zásob.  

Další možnost nakoupit se slevou budou mít zákazníci na CZC.cz ještě v pondělí 26. listopadu, kdy se v zámoří drží den známý jako Cyber Monday. V akci budou hlavně počítačové komponenty, gamingové produkty a chytrá elektronika.  

Se spuštěním Black Friday navíc mohou zákazníci nakoupit na e-shopu CZC.cz na splátky a získat 100 % úroku zpět. Úroky bez navýšení tak potěší všechny poctivé platiče, kteří si splátky rozloží do 12 nebo 24 měsíců. Akce platí až do 27. 11. 2018.