Hyundai Motor Czech daroval studentům automobil pro studijní účely

Společnost Hyundai Motor Czech předala ve čtvrtek 15. listopadu klíčky od modelu i30 kombi žákům Střední průmyslové školy dopravní. Slavnostní předání vozu proběhlo v pražských Stodůlkách, kde sídlí české zastoupení automobilky. Zde se konalo také teoretické a technické zaškolení žáků a vyučujících.

„Velice si vážíme toho, že se můžeme touto cestou podílet na vzdělávání žáků, kteří se chystají v budoucnu profesně věnovat dopravní sféře, a to nejen na úrovni teoretických znalostí. Stěžejní je jako vždy praxe, a proto jsme přesvědčeni, že darovaný vůz Hyundai i30 kombi bude pro žáky i učitele přínosem,“ uvedl Jan Pohorský, specialista komunikace společnosti Hyundai Motor Czech.

Zaškolení a darování automobilu se zúčastnilo 21 žáků, kteří svými znalostmi potvrdili, že se jedná o budoucí specialisty v oboru dopravy. Možnost praktické výuky na takto moderním zařízení velmi uvítali i přítomní lektoři, včetně ředitele školy pana Ing. Františka Novotného. „Tento dar opravdu velmi vítáme a jsme rádi, že si společnost Hyundai vybrala právě naší školu. Vážíme si také dlouhodobé spolupráce se značkou, jejíž automobily považujeme za vysoce kvalitní a jedná se již o druhý vůz, který nám automobilka darovala. Naši žáci si tak opět rozšíří obzory, za což jsme velmi rádi jak my lektoři, tak samozřejmě i naši studenti.“

Vůz i30 kombi nabízí především velký zavazadlový prostor, který mu však neubírá na eleganci a všestrannosti, a proto ho využijí jak firmy, tak manažeři. Modely i30 byly v loňském roce oceněny nejvyšším hodnocením pěti hvězdiček v testech bezpečnosti Euro NCAP. Nejvyššího hodnocení dosahují vozy mj. i díky tomu, že disponují nejnovějšími technologiemi, jako jsou varování před čelním nárazem (FCW), autonomní nouzové brzdění až do 180 km/h (FCA), aktivní asistent jízdy v pruzích (LKA), systém varování řidiče před únavou (DAW) nebo automatické přepínání dálkových světlometů. To vše je zahrnuto již ve standardní výbavě všech verzí. Vyjma praktického kombi patří do rodiny i30 liftback, sportovní i30 N nebo elegantní Fastback.