NETGEAR uvádí na trh nový třípásmový mesh extender řady Nighthawk

Praha, 15. listopadu 2018 – Společnost NETGEAR, globální dodavatel inovativních síťových produktů pro koncové uživatele, firmy a poskytovatele služeb, uvádí na český a slovenský trh nový třípásmový bezdrátový mesh extender NETGEAR Nighthawk X6 (EX7700). Novinka nabízí rychlejší připojení a širší pokrytí stávající sítě Wi-Fi, včetně jednotného síťového názvu i hesla zajišťujících vysokou plynulost připojení napříč celou domácností.

Nový bezdrátový mesh extender Nighthawk X6 se čtyřjádrovým procesorem používá unikátní třípásmovou Wi-Fi technologii FastLane3, která využívá vyhrazený bezdrátový 5GHz kanál pro vzájemnou komunikaci mezi extenderem a routerem. Tato technologie v kombinaci s MU-MIMO, Smart Connect a standardem AC2200 poskytuje rychlé a spolehlivé připojení s kombinovanou rychlostí až 2,2 Gb/s (866 + 866 + 400 Mb/s) bez ohledu na počet připojených zařízení. Špičkové pokrytí celé domácnosti v rozsahu až 186 m2 zajišťuje čtveřice vysoce výkonných interních antén se zesilovači.

Výhodou nového zařízení je také možnost využití jednotného názvu a hesla pro sítě vytvořené zvlášť routerem a extenderem. Zatím co u klasických extenderů se uživatelé museli ke každé síti přihlašovat zvlášť, v případě Nighthawk X6 to tak neplatí a uživatelé se mohou plynule pohybovat napříč domácností bez negativního dopadu na stav či kvalitu připojení. O výběr konkrétní sítě se stará technologie Smart roaming, jež pro každé z používaných zařízení automaticky vybere nejoptimálnější síť a ihned ho k ní připojí.

Snadné nastavení a správu mesh extenderu Nighthawk X6 zajišťuje instalace skrze webový prohlížeč a funkce Push ‘N’ Connect využívající WPS. Stav bezdrátové sítě si uživatelé mohou ověřit skrze mobilní aplikaci WiFi Analytics dostupnou pro operační systém Android. Součástí nového mesh extenderu jsou také dva gigabitové ethernetové porty umožňující kabelové připojení libovolných zařízení.

Cena a dostupnost

Mesh extender Nighthawk X6 je v prodeji v síti obchodních partnerů společnosti NETGEAR za doporučenou koncovou cenu 3 430 korun / 132 euro s DPH.

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková technologická řešení, která svým vysokým výkonem, spolehlivostí a snadnou použitelností odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům propojit jejich multimediální zařízení a internet – sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Pro podniky poskytuje společnost NETGEAR síťové prvky, úložiště a bezpečnostní řešení bez dodatečných vysokých nákladů a složitosti, které jsou jinak typické pro rozsáhlé IT infrastruktury. NETGEAR zároveň podporuje poskytovatele špičkových služeb v jejich oblasti podnikání. Produkty NETGEAR jsou postaveny na osvědčených technologiích z oblasti bezdrátového připojení, ethernetových a powerline sítí, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné použití, pokročilé funkce, stylový design a technologické inovace. Na všechny produkty ProSafe poskytuje NETGEAR doživotní záruku. Řešení NETGEAR se prodávají na více než 45 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 39 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.cz. Sledujte společnost NETGEAR na twitter.com/NETGEAR a www.facebook.com/netgearczask.