Hra DayZ dosáhla týden po vydání PC BETA aktualizace čtyř milionů prodaných kopií

Aktualizace přilákala staré i nové PC hráče – a teď se během slev na Black Friday chystá také na Xbox One.

Praha, 16. listopadu 2018 – České herní studio Bohemia Interactive minulý týden na Steamu vydalo BETA aktualizaci hry DayZ – jedná se o přelomový okamžik vývoje ve fázi předběžného přístupu hry, kterým DayZ konečně nastavuje kurz směrem k vydání plné verze 1.0 koncem tohoto roku. BETA aktualizace zavádí zásadní zdokonalení enginu a dlouho očekávané prvky, jako například budování základny, podstatné zdokonalení simulace vozidel a podporu modování.

Dnešním dnem Bohemia Interactive s hrdostí a vděkem oznamuje, že do náruče postapokalyptického světa Černarusi – fiktivního světa, ve kterém se DayZ odehrává – právě přijala čtyřmiliontého přeživšího

„Pokud DayZ zkoušejí noví hráči, samozřejmě nás to velice těší, ale pro mě osobně je ještě důležitější skutečnost, že se ke hře po menší pauze pomalu vrací naše stávající komunita. Znovu se otevírají desítky komunitních serverů a začíná se experimentovat s ranými mody. Počet denních aktivních hráčů naší hry se po vydání PC BETY více než zdvojnásobil, a to u hry, která ještě stále dozná spoustu dolaďování a oprav chyb. Toto rostoucí nadšení je tolik vítaná změna, zejména po posledních dvou letech, které byly opravdu obtížné pro nás i pro komunitu,“ říká Eugen Harton, vedoucí producent DayZ v Bohemia Interactive. 

Herní prvky a obsah představené v PC BETĚ (s výjimkou podpory modování) se příští týden dostanou také na Xbox One, právě včas na slevy Xbox Black Friday. Těšit se můžete také na několik důležitých oprav chyb, které komunita na Xboxu nahlásila.  

I když tato aktualizace zatím neznamená zahájení BETY DayZ na Xbox One, přesto se jedná o největší obsahovou aktualizaci od uvedení DayZ na službě Xbox Game Preview letos v srpnu. Po zavedení aktualizace se zaměření vývoje přesune ze zavádění nových funkcí na sbírání zpětné vazby na celkový uživatelský zážitek a správu inventáře – což jsou poslední důležité kroky, než hra na Xbox One dospěje do fáze BETA a než také nakonec nabere směr na cílovou rovinku, na jejímž konci čeká vydání kompletní verze.

DayZ bude jak na PC, tak na Xbox One nadále ve vývoji i po vydání verze 1.0 a do hry budou formou aktualizací platformy zdarma přibývat nové funkce a obsah. 

Počínaje dneškem až do 26. listopadu je DayZ na službě Xbox Game Preview v 15% SLEVĚ  za cenu 33,99 $ / 26,99 £ / 33,99 €. Na Steamu je stále k mání za cenu alfy předběžného přístupu za 34,99 $ / 22,99 £ / 27,99 €.

DayZ opustí fázi předběžného přístupu na konci roku 2018, na Xbox One pak vyjde začátkem příštího roku. Bohemia Interactive také potvrzuje, že DayZ je stále ve vývoji na PlayStation 4, kde je vydání naplánováno na později v příštím roce.

O společnosti Bohemia Interactive

Náš příběh se začal psát v roce 2001 vydáním naší první hry Arma: Cold War Assault. Tento titul vyvinula exkluzivně na PC jen hrstka nadšenců a stal se z něj masivní hit. Hry se prodalo více než milion kopií, byla ověnčena četnými herními oceněními a vyzdvihovali ji jak kritici, tak hráči. Od té doby jsme se rozrostli z malé bandy vývojářů z garáže na mezinárodní rodinu více než 400 profesionálů a pracujeme na přední hrách, jako například na Arma 3, Ylands, Vigor a různých dalších projektech. Naše mise: Tvořit hry, které fungují jako platformy, na nichž mohou lidé objevovat, tvořit a propojovat se. Další informace najdete na adrese www.bohemia.net.