Řád Vavřínu putuje do Gordicu, získal ho Ing. Jaromír Řezáč za modernizaci veřejné správy

Jihlava 16. listopadu 2018 – Přední česká softwarová společnost GORDIC slaví velký úspěch. Její ředitel Ing. Jaromír Řezáč získal Řád Vavřínu, který Hospodářská komora ČR již od roku 2011 každoročně uděluje významným osobnostem a podnikatelům. Prestižní ocenění za celoživotní přínos získal za práci v oblasti informačních technologií, které za účelem modernizace a digitalizace veřejné správy společnost GORDIC vyvíjí už přes 25 let. V minulosti toto ocenění získalo několik významných českých manažerů a podnikatelů, jako například většinový majitel Kofoly Jannis Samaras nebo zakladatel českého startupu Kiwi.com Oliver Dlouhý.

Při slavnostním předávání cen v paláci Žofín komora prezentovala Řezáčův významný vliv na modernizaci a digitalizaci české státní správy a samosprávy, pro něž již od devadesátých let GORDIC vytváří specializované informační systémy včetně metodik a komplexní podpory. Vyzdvihla zejména bezpečnou integrační platformu GINIS, která se stala standardem pro kvalitní, efektivní a transparentní práci úřadů či institucí a kterou dnes používá několik tisíc organizací a desítek tisíc uživatelů po celé zemi.

Ocenění si velmi vážím a motivuje mě i moje spolupracovníky posouvat se zas o něco dál. Je pro nás důkazem toho, že naše práce je pro tuto zemi skutečným přínosem. Rozhodně bychom ale na těch pověstných vavřínech nechtěli usnout. I nadále se budeme snažit vyvíjet nové a vylepšovat stávající systémy, které nejenom postupně digitalizují úřady, ale zejména umožní občanům moderní komunikaci s úřady pomocí digitálních služeb,“ říká Jaromír Řezáč, majitel a generální ředitel společnosti GORDIC.

Vedle úspěšných IT projektů a systémů ryze české rodinné firmy, jejíž obrat přesahuje půl miliardy korun ročně, ocenila komora i Řezáčovy manažerské postupy a inspirující firemní hodnoty. Kromě slušnosti, loajality, optimismu a vysoké odbornosti totiž firma s gordickým uzlem v logu klade důraz i na hledání a rozvíjení lidského potenciálu. Podílí se také na dalších velkých výzvách 21. století, jako jsou zejména Digitální Česko, Iniciativa 202020 a Průmysl 4.0, a to v úzké spolupráci s profesními sdruženími, mezi něž patří ICT Unie, KYBEZ, CIIRC, Národní institut pro obranu a bezpečnost či Asociace bezpečná škola.

O společnosti GORDIC, spol. s r. o.

Společnost GORDIC spol. s r. o. je předním českým tvůrcem, dodavatelem i integrátorem informačních systémů a platforem. Specializuje se na veřejný i bankovní sektor, na oblasti kybernetické administrativy a ekonomiky, kybernetické bezpečnosti a internetu věcí.

O Řádu Vavřínu

Řád Vavřínu má za cíl ocenit významné domácí i zahraniční osobnosti, které pozitivně ovlivňují naši společnost. Jednotlivé osobnosti jsou nominovány širokou veřejností. Laureáty vybírá porota Řádu Vavřínu. Ten zohledňuje především celoživotní dílo, společenský dopad, mezinárodní nebo jiný přesah. Řád Vavřínu se uděluje také osobnostem, které hrdě reprezentují a významně podporují Českou republiku, osobnostem, jež vytvářejí nadčasové hodnoty a jejichž činy nechávají trvalou stopu v dědictví lidstva, a dále lidem, kteří bez ohledu na osobní přínos oddaně pracují ve prospěch ostatních. Mezi laureáty tohoto ocenění patří například Zdeněk Pelc, Jiří Rückl, Šimon Pánek, Dana Němcová, Cyril Höschl, Karel Gott, Jiří Bartoška, Věra Čáslavská či Dana Drábová.