Cisco rozšiřuje koncept intent-based sítí a otevírá jej i pro středně velké podniky

Praha, 19. listopadu 2018 – Přepínače řady Catalyst již více než dvě desetiletí posouvají možnosti, které sítě nabízejí. V loňském roce přepínače Cisco Catalyst 9000 nastartovaly novou éru intent-based sítí, neboli sítí, které se automaticky přizpůsobují byznysovému záměru, učí se a adaptují na okolí. Nyní Cisco rozšiřuje svoji nabídku ikonických přepínačů Catalyst na všechny typy přístupu – pevný i bezdrátový – v prostředích všech typů a velikostí, včetně podnikových poboček. Intent-based sítě tak dnes může využívat více typů organizací než dříve.

Intent-base sítě představují zásadní posun ve způsobu budování a správy sítí. Odstraňují tradiční manuální, časově náročné a na chyby náchylné pracovní postupy. Tyto moderní sítě zaznamenávají obchodní záměr a převádí jej na síťové politiky. Díky tomu lze síť nakonfigurovat automaticky v řádu minut s jistotou, že vše proběhlo v pořádku.

„Jsem rád, že můžeme nabídnout možnosti intent-based sítí každému zákazníkovi, bez ohledu na jeho velikost či na místo, kde se nachází,“ říká Pavel Křižanovský, technický ředitel společnosti Cisco a dodává: „Chceme podnikovému IT poskytovat takové nástroje, které potřebují pro automatizaci a dohled nad celou sítí. Naše rozšířená řada Catalyst 9000 to zákazníkům umožňuje nejen u rozsáhlých metalických sítí, ale také u bezdrátových a jednoduchých pobočkových sítí.“

Nové produkty Cisco Catalyst

Přepínače řady Cisco Catalyst 9000 jsou kompletně koncipované pro intent-based sítě. Všechny přístupové prvky WAN běží na jednom otevřeném programovatelném operačním systému. To zákazníkům společnosti Cisco umožňuje rychleji nastartovat softwarové inovace, zjednodušit provoz IT a snížit náklady. Jediný softwarový kontrolér dokáže automatizovat celou síť a speciálně navržené programovatelné zákaznické integrované obvody (ASIC) zajišťují budoucí ochranu investic. A zabezpečení je nedílnou součástí sítě, nikoli nadstavba.

Rozšířením řady Catalyst 9000 o bezdrátová zařízení a zařízení pro středně velké firmy otevírá Cisco novou éru podnikových sítí širšímu okruhu zákazníků. Mezi nově představené produkty patří:

  • Nový bezdrátový kontrolér: Vůbec poprvé mohou organizace provozovat konzistentní bezpečnostní, automatizační a analytické služby v bezdrátových i pevných síťových prostředích s využitím téhož operačního systému. Bezdrátový kontrolér řady Cisco Catalyst 9800 lze nasadit kdekoli – lokálně, v libovolném cloudu nebo virtuálně na přepínačích Catalyst 9000. Podporuje moderní bezdrátové standardy a je připravený i na standard 802.11ax. Pomocí aktualizace softwaru dokáže bez přerušení provozu zavést nové bezdrátové služby, řešení na ochranu proti hrozbám a pokročilé možnosti programování.
  • Nový přepínač střední třídy: Přepínače řady Catalyst 9200 a 9200L rozšiřují možnosti nasazení intent-based  sítí i do jednoduchých pobočkových sítí a středně velkých firem. Zákazníci v této kategorii mají poprvé možnost využít úplné spektrum podnikových služeb v podobné cenové hladině jako u předchozí generace přepínačů Cisco.

Dostupnost, služby a podpora

  • Bezdrátové kontroléry Catalyst 9800 budou k dispozici od 4. čtvrtletí kalendářního roku 2018
  • Přepínače Catalyst 9200L budou k dispozici od 4. čtvrtletí kalendářního roku 2018, přepínače Catalyst 9200 od 1. čtvrtletí kalendářního 2019.
  • Společnost Cisco a její partneři nabízí kompletní životní cyklus služeb, jimiž zákazníkům pomáhají zjednodušit cestu k pravým intent-based sítím.

O Cisco Systems

Cisco, (NASDAQ: CSCO) je celosvětovým technologickým lídrem, který již od roku 1984 pomáhá tomu, aby fungoval internet. Naši zaměstnanci, produkty a partneři pomáhají lidem navazovat bezpečná spojení a již dnes využívat digitální příležitosti zítřka. Další informace naleznete na newsroom.cisco.com nebo nás sledujte na Twitteru na @Cisco.