Essity si ze soutěže European Cleaning and Hygiene Awards odváží dvě ocenění

V Berlíně proběhlo 15. listopadu 2018 vyhlášení vítězů evropské soutěže Úklid a hygiena 2018.  Společnost Essity převzala ceny ve dvou kategoriích: Best practice – udržitelný rozvoj a Technologická inovace roku. Obě ocenění byla udělena za řešení značky Tork, která je globální značkou skupiny Essity.

V oboru profesionálních úklidových služeb jsou v celé Evropě zaměstnány miliony lidí. Tento obor hraje důležitou roli v oblasti hygieny, veřejně prospěšných služeb, image a spokojenosti s prací. Cílem ocenění je uznání a odměna za vynikající výsledky ve všech odvětvích a na všech úrovních zaměstnanecké politiky, vztahů se zákazníky, udržitelnosti, inovace a zvyšování úrovně průmyslu.

Závazky a aktivity společnosti týkající se dobrých životních podmínek a udržitelné produkce s důrazem na efektivitu a koloběh materiálů hodnotila porota nejlépe. Tork EasyCube je software pro společnosti zajišťující správu a úklid budov. Právě toto řešení zvítězilo, protože nová platforma IoT (Internet of Things), pochopení zákazníka a prokazatelný přínos činí Tork EasyCube inovací, která pomáhá klientům neustále se zlepšovat a posouvat kupředu.

“Obě ocenění jsou známkou toho, jak zodpovědný přístup a udržitelnost značky Tork umožňují zákazníkům dosahovat jejich vlastní cíle v oblasti koloběhu materiálů, nakládání s odpadem a zajišťování dobrých podmínek pro zaměstnance i klienty. Naše ambice být leadrem v oblasti IoT nástrojů profesionální hygieny bude možná pouze tehdy, budeme-li i nadále ukazovat hodnotu a přínos našich produktů pro zákazníky a neustále aktualizovat naši nabídku,“ říká Don Lewis, ředitel oddělení Profesionální hygieny v Essity.

Tork PaperCircle, který je k dispozici v některých evropských zemích, umožňuje zákazníkům snížit jejich ekologickou stopu sběrem a recyklací použitých papírových ručníků, z nichž pak budou vyrobeny například papírové kapesníky. Výsledkem je snížení uhlíkové stopy o 40 % oproti současným možnostem nakládání s odpady*.

Na rozdíl od jiných řešení, která jsou stále v režimu beta, má Tork EasyCube v současné době více než 100 zákazníků – v místech s vysokým provozem, od zábavních parků a nákupních center po letiště a kancelářské budovy. S využitím souhrnných údajů a informací získaných od těchto zákazníků může společnost Essity jasně prokázat výsledky: například snížení čistících cyklů o 24 % nebo o pětinu nižší počet hodin strávených zvyšováním kvality čištění a spokojenosti zaměstnanců.

European Cleaning and Hygiene Award 2018 – Evropská cena za úklid a hygienu

Jako jediná celoevropská publikace pro sektor úklidu má Evropský úklidový věstník (ECJ) za cíl prosazovat nejvyšší profesionální standardy tím, že uznává a ctí mimořádně namáhavou a důležitou práci, kterou toto odvětví odvádí. Uděluje proto pravidelně Evropské ceny za úklid a hygienu.

* Výsledky analýzy životního cyklu (LCA) v roce 2017, ověřené společností IVL, Swedish Environmental Research Institute Ltd, kde byly vzaty v úvahu vynechané procesy.

O značce Tork

Značka Tork nabízí produkty a služby profesionální hygieny zákazníkům po celém světě, od restaurací a zdravotnických zařízení po kanceláře, školy a průmysl. Mezi naše výrobky patří dávkovače, papírové ručníky, toaletní papír, mýdlo, ubrousky, papírové utěrky, ale také softwarová řešení pro úklid na základě analýzy a vyhodnocení dat. Tork stal lídrem na trhu díky svým odborným znalostem v oblasti hygieny, funkčnímu designu a udržitelnosti. Tork je globální značka společnosti Essity a je oddaným partnerem zákazníků ve více než 110 zemích. Čerstvé zprávy a inovace společnosti Tork najdete vždy na www.tork.cz.