Huawei Mate 20 Pro má skvělou výdrž baterie a super rychlé nabíjení

Výdrž baterie chytrých telefonů je diskutovaným tématem nejen mezi odborníky na technologie. Jde o jeden ze zásadních parametrů při výběru nového přístroje. Uživatelé požadují od svých smartphonů co největší výdrž a výrobci dělají vše pro to, aby jejich přání splnili. Ukázkou pokroku a inovací v tomto směru, je unikátní zpětné bezdrátové nabíjení, které Huawei Mate 20 Pro přináší.

Kapacita k pohledání

Ačkoliv se výrobci předhánějí v doplňkových technologiích, které dokáží zkrátit dobu nabíjení nebo prodloužit výdrž telefonu optimalizací jeho výkonu a funkcí, ve výsledku má stále hlavní slovo kapacita baterie. V tomto ohledu Huawei svou vlajkovou lodí předčil všechny aktuální top modely konkurentů – Mate 20 Pro se pyšní baterií s kapacitou 4200 mAh, která bez problémů zajistí nepřetržité fungování telefonu déle než den. A to bez ohledu na to, jakou zátěž mu dopřejete.

Umělá inteligence v akci

Samotné zvýšení kapacity však nestačí, inženýři v Huawei proto sáhli také po inovativním způsobu optimalizace výkonu. O ještě lepší výdrž se stará pokročilá umělá inteligence, která dokáže vhodně regulovat výkon smartphonu a přidělovat úlohy jednotlivým aplikacím podle toho, jak je právě potřeba.

V útrobách zařízení také operuje nejnovější čipset Kirin 980, který je nejen nejvýkonnějším ale také nejefektivnějším procesorem, jaký kdy společnost vyrobila. Je vytvořený pomocí jedinečné trojvrstvé 7nm architektury, díky čemuž dosahuje vysokého výkonu při nízké spotřebě energie.

Nabíjení, které šetří čas

Mate 20 Pro dává slovnímu spojení rychlé nabíjení úplně nový rozměr. Prostřednictvím nabíječky Super Charge s výkonem 40W, dodávané spolu se smartphonem, dokáže nabít 70 % kapacity baterie za 30 minut. Mate 20 Pro umožňuje také pohodlné bezdrátové nabíjení – v případě použití bezdrátové nabíječky Huawei se telefon nabije za 30 minut přibližně na jednu třetinu.

Když dojde energie vašim přátelům

Úplnou novinkou je reverzní bezdrátové nabíjení. Tato technologie, která se u smartphonu Huawei objevuje vůbec poprvé, umožňuje naplno využít vysokokapacitní baterii nacházející se v telefonu a sdílet energii pro další smartphony či mobilní příslušenství s podporou standardu Qi, jako jsou například bezdrátová sluchátka.
Více informací o produktech Huawei naleznete na https://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:
Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk
Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group
Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V roce 2016 se společnost umístila na 3. místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. Šestnáct R&D (výzkumných a vývojových) center bylo založeno v USA, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Huawei Consumer BG je jednou ze tří business divizí společnosti a soustřeďuje se na smartphony, PC a tablety, wearables a cloudové služby apod. Globální síť Huawei je postavena na 20 letech bohatých zkušeností v telekomunikačním průmyslu a jejím cílem je přinášet nejnovější technologie spotřebitelům na celém světě.