Hyundai a Top Flight posunou budoucí mobilitu do nových dimenzí

  • Spolupráce značky Hyundai s bostonským startupem urychlí komerční využití bezpilotních letadel v různých odvětvích a na nejrůznějších trzích
  • Partnerství bude rozvíjet nové obchodní příležitosti v oblasti bezpilotních letadel včetně přepravy nákladů, kontrolních služeb a sledovacích misí
  • Společností Top Flight patentovaný systém hybridního elektrického pohonu prodlužuje dolet a zvyšuje užitečnou hmotnost pro komerční využití

Společnost Hyundai Motor Company uzavřela strategické partnerství se společností Top Flight Technologies, Inc., předním startupem v oblasti technologií pro bezpilotní letadla s hybridním elektrickým pohonem, v rámci široce pojatého úsilí o upevnění vedoucího postavení v oblasti řešení budoucí mobility.

Hyundai bude společně s bostonským startupem hledat způsoby, jak urychlit komerční využití bezpilotních letadel (označovaných často jako drony) v různých odvětvích a na různých trzích. Spolupráce obou partnerů se zaměří také na rozvíjení nových obchodních příležitostí v oblasti bezpilotních letadel, a to s využitím patentovaného systému hybridního elektrického pohonu společnosti Top Flight. Potenciální oblasti obchodního rozvoje zahrnují nákladní dopravu, kontrolní služby a sledovací mise nad průmyslovými areály.

Patentovaný systém hybridního elektrického pohonu Top Flight je klíčem k vývoji optimalizovaných řešení pro obchodní modely postavené na bezpilotních letadlech, protože prodlužuje dolet a zvyšuje užitečnou hmotnost pro komerční využití. Drony, poháněné hybridním systémem s mikrogenerátorem („Top Flight™ Micro Generator Hybrid Power System“), vydrží ve vzduchu po dobu až dvou hodin a přepraví náklad o hmotnosti až čtyři kilogramy. Americký startup nabízí rovněž řadu rozšiřitelných řešení pro bezpilotní letadla. Mezi ně patří především 3D simulace okolí v reálném čase a systém řízení letadlového parku („3D Real-time Simulation Environment & Fleet Management System“), který poskytuje nástroje pro rychlý produktový vývoj, a konzole pro dálkové ovládání („Remote Location Operation Console“), která umožňuje současný provoz většího počtu bezpilotních letadel.

Hyundai také usiluje o vylepšování svých stávajících provozních činností využíváním dronů a jejich technologií – jedná se především o mapování ve vysokém rozlišení a služby pro provozní činnosti a management.

Top Flight přináší řešení, která prodlužují dolet čtyřrotorových dronů, a navíc vyvíjí technologie nezbytné k realizaci nových řešení v letecké logistice a leteckém mapování, která by mohla být přínosná pro budoucí podnikání společnosti Hyundai,“ řekl John Suh, viceprezident divize Hyundai CRADLE ve společnosti Hyundai Motor Company. „Hyundai Motor i nadále investuje do společností vyvíjejících revoluční technologie, které jsou v souladu s aktuálním a budoucím strategickým uvažováním společnosti Hyundai.“

Investice společnosti Hyundai Motor Company do firmy Top Flight potvrzuje její zaměření na autonomní dopravní prostředky a řešení pro mobilitu, ať na silnici, nebo ve vzduchu,“ poznamenal Dr. Long Phan, generální ředitel společnosti Top Flight Technologies. „Jsme naprosto přesvědčeni o tom, že světová úroveň kompetencí značky Hyundai v oblastech montáže a automatizace významně přispěje k efektivnímu urychlení výroby a využití bezpilotních letadel.

Partnerství společnosti Hyundai se startupem Top Flight je dalším příkladem jejího nepřetržitého úsilí o realizaci strategie „otevřených inovací“, která podporuje inovace směřující k upevňování postavení značky Hyundai na trhu budoucí mobility. Hyundai Motor vytváří síť průmyslových lídrů od technologií, jako je autonomní jízda nebo umělá inteligence, až po sdílení jízd. Ti všichni přispějí k vývoji inovativních služeb pro mobilitu s cílem usnadňovat lidem život.

Společnost Top Flight Technologies, založená v roce 2014, se specializuje na systémy hybridního elektrického pohonu a zcela autonomní technologie pro bezpilotní letadla. Společnost se může pochlubit dlouhou řadou světově proslulých partnerů z letectví, dopravy, zemědělství a mnoha dalších průmyslových odvětví.

Globální trh s bezpilotními letadly (drony) rychle roste a podle prognóz dosáhne do roku 2026 objemu 22,1 miliardy USD.