Vznikla Krypto-bankovní asociace, BACCA. Bude hájit zájmy nového finančního sektoru

Praha, 19. listopadu 2018V Londýně v minulých dnech vznikla BACCA – Crypto-banking association.  Krypto-bankovní asociace bude mít za cíl hájení zájmů svých členů a celého krypto-bankovního oboru na mezinárodní úrovni. Jejím prezidentem je česká osobnost krypto scény Karel Fillner. Vedení tak bude fyzicky působit z Prahy, což je výhodou pro všechny české subjekty, které se zapojily nebo se zapojí do tohoto dynamicky rostoucího odvětví.

Díky moderním technologiím a blockchainu nyní dochází k propojování světa klasických bank se světem digitálních měn. Financování firem i budoucnost peněz tak přicházejí do zcela nové etapy. Vzhledem k tomu, že se díky absenci právního rámce a regulace kryptosvět potýká s až 90% neúspěšností projektů, je evidentní, že je nutný vznik nových pravidel a zákonů. Právě v tomto má nová asociace zejména fintech společnostem, které se zabývají tímto tématem, pomoci.

„BACCA je dobrovolným, neziskovým sdružením v oboru krypto-bankovnictví a krypto-financí. Jejím smyslem a účelem je zastupovat, prosazovat, obhajovat a ochraňovat na národní i mezinárodní úrovni zájmy členů ve styku a v jednání s vládními i nevládními organizacemi a ve vazbě na tvorbu právních předpisů, technických norem a standardů,“ říká Karel Fillner, prezident BACCA.

Asociace kryptoměnového bankovnictví vzniká v době, kdy se v digitálním prostředí mění svět peněz i financování firem a digitalizace byznysu nyní dosahuje vrcholu. BACCA bude pomáhat klasifikovat a certifikovat poskytovatele služeb v souladu s platnou legislativou, utvářet a zlepšovat dobré jméno oboru krypto-bankovnictví a krypto-finance ve vztahu k široké veřejnosti, představitelům hospodářského a politického života státu, zvyšovat úroveň a pověst oboru na národní i mezinárodní úrovni a usilovat o vytváření vhodných vnějších ekonomických podmínek pro rozvoj konkurenceschopnosti oboru krypto-bankovnictví a krypto-finance.

Dalším posláním asociace bude shromažďování informací a zkušeností, jejich analýza
a následné zpřístupnění členům. „Asociace bude také zkoumat právní, obchodní a další vztahy mezi poskytovateli krypto-bankovních a krypto-finančních služeb, jejich klienty, agenty a dalšími zprostředkovateli. Budeme se také zasazovat o zabezpečení jejich transparentnosti a korektnosti,“ doplňuje Karel Fillner.

Zástupci BACCA se poprvé veřejně představí na konferenci XIXOIO First Cryptobanking Conference in the World, která proběhne na 29. a 30. listopadu v Praze.

Hlavními tématy této jedinečné konference jsou

  • Krypto: budoucnost nebo smrt bankovnictví?
  • Tokenizace firem: jak funguje a jak může zásadně ovlivnit úspěšnost a rozvoj podniků a společností
  • Krypto komunita, banky, regulátoři, podnikatelé: jak musí spolupracovat, aby pokryli potřeby trhu
  • Technologie blockchain z pohledu banky: nejde jenom o bezpečnost
  • Legální, účetní a daňové aspekty, regulace podnikání postavených na blockchainu
  • Investice v oblasti kryptoměn, blochchainu, nové progresivní směry a řešení

Kromě Karla Fillnera na konferenci promluví další kapacity z oborů kryptoměn či bankovnictví, stejně tak zástupci regulatorních orgánů. Těšit se můžete například na Alexe Tapscotta, Nikolaye Rozhoka, Christopha Mussenbrocka, Letitiu Seglah, Colina Platta, Fabia Tomaschetta, Johna Winklera, Lukáše Kovandu, Mojmíra Hampla a mnoho dalších. Počet vstupenek na tuto jedinečnou akci v unikátních prostorech Empire Hall ve Slovanském domě je omezen.