ALFA oceněna v prestižní soutěži Best of Realty 2018

Ostrava, 20. listopadu 2018 – Administrativní budova Asental Business Center ALFA obsadila třetí místo v soutěži nejlepších českých realitních projektů za uplynulý rok. Kancelářský objekt v centru Ostravy naproti Nové radnici, v němž v minulosti sídlilo i ředitelství OKD, získal ocenění v kategorii Rekonstruované kanceláře.

Letos soutěžilo celkem 58 nemovitostních projektů a ALFA je jedním z pouhých šesti mimopražských projektů, jež se umístily na stupních vítězů. „Úspěch ALFY v této prestižní celostátní soutěži nás velmi potěšil a považujeme jej za důležitý pro Ostravu a celý region. Ocenění je důkazem toho, že se nám společně s projektantem podařilo využít historickou podstatu objektu, který je navíc kulturní památkou a přitom prostory přeměnit v moderní kanceláře,“ řekla generální ředitelka Asental Group Radmila Kuzicová. Úroveň kanceláří oslovila řadu zvučných jmen z řad firemní klientely: novými nájemci ALFY se staly mj. společnosti Alza, Notino, CK Fischer, Deloitte a nejnověji Porsche Engineering.

Rekonstrukce budovy ABC ALFA proběhla dle projektu ostravského Atelieru Simona. „Návrh přestavby jsme museli připravit citlivě, aby v budově zůstaly zachovány původní historické prvky, krásné vitráže Jana Baucha, centrální schodiště, unikátní oběžný výtah páternoster nebo třeba fresky na fasádě,“ dodal Pavel Hynčica, jednatel Atelieru Simona.

Best of Realty se letos vyhlašovalo již po dvacáté. O vítězích jubilejního ročníku soutěže, která se v tuzemsku považuje za nejprestižnější ve svém oboru, rozhodla sedmičlenná odborná porota v čele s Ing. Pavlem Kühnem (Česká spořitelna – Korporátní bankovnictví). O nominaci na ocenění titulem „Nejlepší z realit 2018“ se mohly ucházet stavby dokončené na území České republiky po 1. lednu 2017.

ABC ALFA (Prokešovo náměstí 2020/6, 702 00 Ostrava–Moravská Ostrava) je součástí třídílného kancelářského komplexu Asental Business Center. Historická budova po celkové rekonstrukci je umístěná v samotném centru Ostravy, naproti Magistrátu města s veškerou občanskou vybaveností a skvělou dopravní obslužností. Budova byla postavena v letech 1938–1940 podle projektu Karla Kotase pro generální ředitelství Severní dráhy, později sloužila jako sídlo Generálního ředitelství OKD a.s. Objekt je kulturní památkou.

O Asental Group

Asental Group je realitní skupina, která se zabývá správou nemovitostí, zvyšováním hodnoty nemovitostí a přípravou rozvojových projektů. Vizí Asental Group je být moderně řízenou společností, která vyniká v oblasti správy a dalšího rozvoje nemovitostí se zaměřením na tuzemský trh a zejména pak na Moravskoslezský kraj. Filozofií společnosti je vytvářet lepší podmínky pro své klienty (zejména komerční nájemce, regionální průmyslové podniky
a partnery z veřejného sektoru) a širší podnikatelskou sféru. Více na www.asental.eu.