Aukro draží auta od 1 Kč. Přihodíte si?

20. 11. 2018, Zlín – Začalo to knihami, pokračovalo elektronikou, dnes si lze na Aukru vydražit i zánovní vůz. Aukce automobilů po operativním leasingu začíná už tento týden. Vyvolávací cena je 1 koruna.

Po prvním majiteli a 100% garance

Český aukční portál Aukro.cz rozjíždí první masivní dražbu vozů po operativním leasingu. U každého z nabízených aut garantuje pouze jednoho dosavadního majitele, odpovídající hodnoty tachometru a neupravenou servisní historii.

„Ze zkušenosti víme, že s dražbou zánovních aut se pojí velká nejistota. Kupující nevědí, v jakém je auto stavu, jak doopravdy vypadá, nebo jestli není po vážné nehodě. Všechny tyto nejistoty můžeme v tomto případě vyloučit,” vysvětluje Lumír Kunz, výkonný ředitel Aukra.  

Ford Mondeo, Audi A4 nebo Škoda Superb za 1 Kč

Celkem 20 vozů je od pátku 16. 11. do neděle 25. 11. vystaveno v aukci od 1 Kč. Všechna auta jsou i s potřebnými parametry k nalezení na speciální microsite Aukra. Prodejcem vozů je přední společnost na poskytování operativního leasingu, která již od roku 1996 nabízí služby v této oblasti. „Jsme první a jediný majitel vozidla s vlastní servisní sítí. Každý měsíc se k nám vrací přibližně 200 vozidel z operativního leasingu, které následně putují těm největším výkupcům ojetých vozidel v ČR nebo, jako v tomto případě, do Aukra,” představuje firmu Petr Škop, Team Leader Remarketing & Rental společnosti Business Lease.

Zpět k aukcím

Aukro chce po loňské migraci od polské Allegro Group na ryze českou platformu opět podpořit prodejce-jednotlivce. „Když Aukro začínalo, byla aukce nejčastějším způsobem prodeje. Byla to zábava i adrenalin. V září jsme oslavili 15. narozeniny, a i po tak dlouhé době se více než tři čtvrtiny nabídek prodávají v aukci. Naším záměrem je tento trend dál podporovat,” prozrazuje Lumír Kunz. Pro prodejce to znamená spoustu novinek, vylepšení a zpřehlednění vystavovacího formuláře, jehož nová zkušební verze už spatřila světlo světa začátkem listopadu.

Aukro:

Aukro je se svými 4 miliony registrovanými uživateli největší aukční online tržiště v ČR. Celkem se přes Aukro prodalo 73 milionů ks zboží za 40 mld CZK od roku 2003. Orientuje se na aukce i prodej a nákup za pevné ceny. V současnosti poskytuje své služby jak pro nejširší veřejnost, tak i profesionálním obchodníkům a firmám.