Estonský předseda vlády dnes navštíví CRM startup Pipedrive, který v Česku plánuje najmout 100 zaměstnanců a investovat 350 milionů korun

Do pražské kanceláře CRM startupu Pipedrive, který poskytuje prodejní platformu pro obchodní firmy šetřící administrativu a zajišťující správné a efektivní zacílení prodejních aktivit, dnes zavítá estonský předseda vlády Jüri Ratas. V rámci své návštěvy České republiky si tak prohlédne novou pobočku firmy, která v tuzemsku plánuje najmout 100 zaměstnanců, jako jsou vývojáři, produktoví manažeři a softwaroví designéři. Během tří let chce společnost do jejího rozvoje investovat 350 milionů korun. V Estonsku, evropském Silicon Valley, je Pipedrive oceňován mimo jiné za svou firemní kulturu.

Při příležitosti návštěvy Česka, kde bude jednat o digitalizaci, zavítá předseda vlády Estonské republiky Jüri Ratas také do nové pražské pobočky startupu Pipedrive, který je významným estonským zaměstnavatelem a velké plány má i pro Českou republiku.

“S panem předsedou vlády budeme řešit především naše cíle v České republice, kde se chceme stát významným hráčem a vytvořit z naší pražské pobočky strategickou součást společnosti. V následujících třech letech investujeme do rozvoje naší kanceláře celkem 350 milionů korun a plánujeme najmout 100 zaměstnanců,” říká Tomáš Řehoř, ředitel společnosti Pipedrive v Praze, která poskytuje CRM prodejní platformu pro obchodní firmy šetřící administrativu a zajišťující správné a efektivní zacílení prodejních aktivit.

Ve své nové pražské kanceláři, zaměřené na vývoj a design produktu, bude Pipedrive zaměstnávat především vývojáře, produktové manažery a softwarové designéry. Plánuje využít talentu a zkušeností místní IT komunity. “Mezi naše cíle, na kterých se bude podílet i nová česká pobočka, patří rozvoj technologií AI, strojního učení a dalších nových technologií. Technický rozvoj je budoucností prodeje a my chce být jeho lídrem. Klíčem k tomu je i talent a zkušenosti, které nabízí lidé v Praze,” pokračuje Tomáš Řehoř.

Jedním z témat setkání bude i firemní kultura Pipedrive, za kterou se pyšní titulem Dream Employer v Estonsku 2018 nebo Nejlepší zaměstnavatel v soukromém sektoru v Estonsku 2016. Získala také ocenění SalesTech Award 2017. Svůj vysoký standard chce přinést i do české pobočky. “Aby byli naši programátoři více motivovaní, dáváme jim nyní mnohem větší svobodu při výběru problému, který je třeba vyřešit. Každý se tak může věnovat tomu, co ho z aktuálních výzev zaujme. Je to model, který nám pomáhá zkrátit čas při vývoji nových funkcí,” vysvětluje Tomáš Řehoř.

Estonská společnost Pipedrive vyvíjí od roku 2010 CRM (Customer relationship management) prodejní platformu pro obchodníky v rostoucích firmách. Jejich nástroj drží věci v pohybu, odbourá aktivity, které nevedou k cíli a významnou měrou snižuje administrativu. Pipedrive zajišťuje správné zacílení prodejních aktivit, a zároveň je udržuje ambiciózní ale realistické. Dnes má 75 000 zákazníků ve 170 zemích světa a více než 100 průmyslových odvětví využívá jejich software, který řídí prodejní proces. Zaměstnává více než 400 lidí v pěti zemích a svou pobočku má nově i v Praze. V České republice plánuje během tří let nabrat 100 zaměstnanců jako jsou vývojáři, produktoví manažeři nebo softwaroví designéři.