AVM FRITZ!Box 7583 prezentuje nejnovější pokrok v DSL technologiích

Německá společnost  AVM GmbH je jedním z nejúspěšnějších výrobců koncových zařízení pro širokopásmový přístup k Internetu, WLAN, hlas, video a IPTV. Nejprodávanějšími produkty AVM jsou zařízení řady FRITZ!Box, která poskytují širokou škálu funkcí pro hlasovou i datovou komunikaci a multimédia v HD kvalitě.

U příležitosti nedávné akce Broadband World Forum představila společnost AVM nejnovější model AVM FRITZ!Box 7583, který využívá nejnovější DSL technologie. Na jedné lince dosahuje přenosových rychlostí až 300 Mbit/s pomocí 35b supervectoring a až 1.5 Gbit/s při využití G.fast (212 MHz). Zařízení navíc podporuje bonding dvou linek, což umožňuje zdvojnásobit tyto rychlosti na 600 Mbit/s respektive 3 Gbit/s.

Pro realizaci lokální bezdrátové sítě je k dispozici Wi-Fi dual-band Wireless AC + N s přenosovými rychlostmi až 1733 Mbit/s (5 GHz) + 800 Mbit/s (2.4 GHz). Samozřejmostí je zpětná kompatibilita se staršími WLAN standardy. Pro klasickou lokální síť Ethernet přes kabely jsou dále k dispozici čtyři gigabit LAN porty a připojení dalších periferií umožňují dva USB 3.0 porty. Zařízení vybaveno také jedním gigabit WAN portem, takže může sloužit i jako multifunkční router pro kabelové modemy CATV nebo FTTH.

Stejně jako u dalších produktů řady AVM FRITZ!BOX jsou ve výbavě rovněž funkce pro vysoce kvalitní telefonii (IP, analog, ISDN) s podporou bezdrátových přístrojů DECT. Jako koncové zařízení slouží multifunkční telefonní přístroj AVM FRITZ!Fon, který v sobě kombinuje DECT telefon s rozšířením CAT-iq pro HD telefonii pro komfortní integraci telefonních a internetových služeb.

K velké oblibě produktů AVM významně přispívá také jejich snadná použitelnost., která je zvláště důležitá u produktů primárně určených pro domácnosti a menší firmy. U všech zařízení AVM je proto kladen velký důraz na jednoduchou instalaci, konfiguraci a obsluhu. Díky tomu mohou i málo zkušení uživatelé bez problémů využívat všechny dostupné funkční možnosti produktů AVM FRITZ!.

Více informací o produktech AVM můžete získat na těchto stránkách

http://www.gestocomm.cz/vyrobce/avm