Společnost Suntel Net změnila jméno na Libli. Jejím hlavním akcionářem je skupina Nordic Investors

Praha 29. listopadu – Společnost Suntel Net, která integruje poskytovatele internetového připojení, dokončila změnu vlastnické struktury. Polovinu nyní vlastní Nordic Telecom Holding ze skupiny Nordic Investors. Druhou nově drží rovným dílem skupina DRFG a Roman Řezníček, zakladatel Suntelu, prostřednictvím své DRFG Telco Management.

Finanční skupina Nordic Investors se tak stává největším akcionářem společnosti. Souvisí to s její expertízou na poli telekomunikací. Vlastní telekomunikačního operátora Nordic Telecom, v aukci Českého telekomunikačního úřadu získala 2 bloky pásma v rámci frekvence 3,7 GHz, úspěšně buduje 5G ready síť a buduje LTE síť v pásmu 420 MHz.

„Naším záměrem je Libli v horizontu několika let organicky integrovat do čtvrtého operátora s působností na trhu v celé republice,“ říká Jan Čornej, který má ve skupině Nordic Investors na starosti telekomunikace.

„Přejmenování společnosti bylo prvním krokem – následovat bude fúze a přejmenování 10 dceřiných firem pod jednotný brand. To vše k 1. 1. 2019. Zákazníky o tom informujeme už nyní. Věříme, že nové jméno bude doprovázeno i vyšší dynamikou rozvoje společnosti. Chceme růst rychleji a stoupat k metě 100 tisíc zákazníků,“ dodává Michal Rákoci, CEO společnosti Libli.

Nordic Investors získala poloviční podíl v Suntel Net v rámci transakce se skupinou DRFG. Nynější změna vlastnické struktury a názvu je logickým pokračováním tažení skupiny na poli telekomunikací. Její společnost Nordic Telecom nabízí vedle 5G pevného internetu i Nordic TV, pevnou linku, mobilní volání a mobilní internet. Do dvou let by měl nabídnout tyto služby na území celé České republiky.

NORDIC INVESTORS je finanční skupina založená Tomášem Otrubou  v 2015. Působí v regionu střední Evropy. Soustředí se na technologické projekty, kam spadají telekomunikace a eHealth, nemovitosti a projekty tzv. distressed assets.

NORDIC INVESTORS vlastní čtvrtého telekomunikačního operátora, Nordic Telecom, společnost Suntel Net (Libli), a v oblasti eHealth společnost Zdravel a Provisio. Zároveň pracuje na projektu Nové Vajnory, jednom z největších realitních projektů v Bratislavě, projektu Hotel Hradec a dalších menších projektech.

Mezi realizovanými projekty patří koupě libereckého Nákupního a společenského centra Géčko a jeho následný úspěšný prodej. Stejně tak se skupina podílela na záchraně společnosti Kovosvit Mas.

Celkový objem projektů NORDIC INVESTORS se pohybuje ve výši několika miliard českých korun.