Úspěšné i začínající podnikatelky představí Women Startup Competition

Již potřetí proběhne v České republice soutěžní přehlídka projektů, kde mají rozhodující slovo ženy. Cílem akce je zviditelnit ženami vedené firmy a motivovat další, aby s podnikáním začaly. Kromě příležitosti na oslovení investorů mohou účastnice získat i rady odborníků nebo účast na finále v Londýně.

47089553_1888543504534841_4811138930944507904_o.jpg

Přihlásit se může jakákoliv začínající firma, kde je zakladatelkou nebo spoluzakladatelkou žena. Vybrané týmy pak čeká hned několik akcí. V pondělí 11. února 2019 se koná bootcamp zaměřený na nejdůležitější podnikatelské dovednosti pod vedením zkušených mentorů (obchod a marketing, finance, byznys plán či právo a na účastnice čeká i trénink prezentačních dovedností. Ten využijí při prezentacích svých firem před porotou složenou z investorů, podnikatelů a zástupců startupového ekosystému. V úterý 12. února pak proběhne samotná soutěž za účasti veřejnosti i médií. Soutěžící tak mohou získat publicitu, zájem investorů a také šanci na účast v evropském finále.

„Po zkušenostech z minulých ročníků se ukazuje, že ohromný přínos je v samotném networkingu mezi podnikatelkami. Pomáhají si při řešení problémů, vzájemně se podporují a nacházejí příležitosti pro spolupráci,“ říká Jana Hodboďová, manažerka platformy Vodafone Nápad roku, která českou Women Startup Competition pořádá společně s Pavlínou Zychovou ze společnosti MyStay. Celkem soutěž probíhá v 10 zemích, kromě České republiky také ve Finsku, Itálii, Maďarsku, Německu, Polsku, Rakousku, Rumunsku, Rusku a Velké Británii. Letošní ročník Women Startup Competition je celkově již šestý, Česká republika je součástí potřetí.

Úspěšné firmy českých žen

Vítězem minulého ročníku se v Česku stal projekt DayTrip, úspěšná mezinárodní platforma na cestování s lokálními řidiči, zakladatelky Markéty Bláhové.  Nyní funguje již ve 29 zemích, připravuje expanzi do Asie a také nové investiční kolo. Dalšími finálovými projekty byly BePrague pro správu krátkodobých pronájmů, zdravotní aplikace BodyFix.io, chytrá kaše JaPů, platforma pro ilustrátory Minty, datově řízený pronájem bytů RentRocket, všeříkající Špuntomat a plánovač zážitků Tripinder. V prvním ročníku byly oceněny ekologické obaly Frusack, obojky a další potřeby pro psy a kočky Demeven a projekt prohlídek s průvodci bez domova Pragulic.

„Startupů zakládaných ženami je v Evropě jen přibližně čtvrtina. Rádi bychom, aby co nejvíce dívek a žen dokázalo proměnit chuť podnikat v úspěšně fungující firmy. Chceme je proto nejen vybavit potřebnými dovednostmi, ale také motivovat a propojit se zajímavými lidmi,“ vysvětluje Adriana Dergam, ředitelka korporátní komunikace a společenské odpovědnosti Vodafone ČR a členka správní rady Nadace Vodafone, která je partnerem akce.

Zájemkyně o účast v soutěži najdou všechny podrobnosti na facebookové stránce Women Startup Competition 2019.

Partnery akce je společnost Vodafone, agentura CzechInvest a Microsoft, akci také podpořila společnost Novalia, StartupJobs, Mazagrande, ImpactHub Praha, Dermacol a Ocenění českých podnikatelek. Mediálním partnerem je Roklen24.