Česká společnost XIXOIO představila přelomové blockchainové řešení pro banky, firmy a investory. Oznámila také první IPCO tokenizaci

Praha, 30. listopadu 2018 – Česká fintechová společnost XIXOIO představila dnes v Praze unikátní blockchainové řešení a kompletní infrastrukturu pro banky, firmy a investory. Jádrem, tohoto z celosvětového pohledu zcela nového řešení, je IPCO (Initial Public Coin Offering). Jedná se o produkt společnosti XIXOIO, který spojuje výhody ICO (prvotní úpis digitálních mincí) a IPO (prvotní úpis akcií). Toto řešení, které začne nabízet firmám v celé EU v následujícím roce, jim umožní získat kapitál pro rozvoj prostřednictvím tzv. tokenizace.

„Řešení IPCO je postaveno na kombinaci výhod ICO a IPO. Výhody jednoduchosti a pružnosti, které nabízí ICO a zároveň možnost regulace a dohledu, které umožňuje IPO. To doposud digitálním úpisům měn založeným na blockchainu chybělo a začaly být pro investory nedůvěryhodné,“ prozrazuje Richard Watzke, zakladatel XIXOIO.

Řešení IPCO, na které navazují i další produkty kompletní infrastruktury z dílny XIXOIO, tak nabídne investorům bezpečné investice, firmám pak možnost získat kapitál pro svůj rozvoj. A to vše naprosto transparentně a díky kompletní infrastruktuře společnosti XIXOIO, která obsahuje řešení pro spolupráci s bankami, ale také právní a regulatorní nástroje.

Společnost XIXOIO zároveň uvedla IPCO do praxe. V rámci První mezinárodní krypto-bankovní konference uvedla na trh tokeny XIXOIO, které jsou v první fázi určené pro investiční fondy a soukromé investory, a to v úvodním režimu Private sale. Tokeny jsou v souladu s českým, potažmo evropským právním řádem a regulacemi. „Jsme rádi, že můžeme nejen představit naše řešení IPCO, ale zároveň jej uvést do praxe na vlastním příkladu. Chceme tak představit investorům, bankéřům i firmám ze všech možných odvětví, jak evoluční a chytré řešení umožňuje blockchain a tokenizace.  A zejména to, že tento čas nastal právě nyní. Rok 2019 je zlomovým rokem tokenizace,“ řekl Richard Watzke, jednatel XIXOIO.

Společnost XIXOIO představila také systém modulů, které umožňují fungování komplexního systému tokenizace – investování a financování na bázi technologie blockchain. Mezi základní prvky systému patří zprostředkování transakcí, opatření proti praní špinavých peněz, krypto-fiat platební brána, bankovní řešení, platební karta, právní služby, bezpečnostní služby a pojištění pro klienty nebo zajištění financování.

To vše bylo oznámeno v rámci konference First Crypto Banking Conference in the World, na které nejen známé osobnosti tuzemské a světové bankovní scény, zástupci regulátorů, ale i uznávaní lídři kryptokomunity diskutovali otázky budoucnosti bankovního sektoru a financí. www.xixoio.com