Kiwi.com představuje první světový vyhledávač multimodální přepravy

Technologie spojující zemi a vzduch teď dopraví cestující až do cílového místa

30. 11. 2018 – Kiwi.com oznámilo celosvětový launch technologie, která umožní cestovatelům navštívit jednou rezervací i města, která standardně nejsou dostupná letecky. Zákazníci si tak mohou vybírat z různých itinerářů s konkrétními časy a cenami, nikoliv pouze s obecnými cestovními informacemi, a zarezervovat si tak optimální trasu od začátku do konce na jednom místě.

Kiwi.com je globálně první společností, která je schopna nabídnout vyčerpávající online inventář zahrnující lety i navazující spojení s možností okamžité rezervace. Kiwi.com teď ukazuje, kolik bude jakýkoliv výlet, trasa a konkrétní přeprava stát, a navrhne další alternativy. Díky naprosté transparentnosti a výběru všech dostupných variant je rozhodnutí plně v rukou zákazníka.

„Je to přirozený vývoj. Poté, co jsme dovedli k dokonalosti náš základní produkt virtual interlining, díky kterému propojujeme lety více než 500 aerolinek, je logickým krokem poskytnout cestovatelům door to door řešení, které jim umožní si naplánovat opravdu celou cestu,“ říká Oliver Dlouhý, CEO a spoluzakladatel společnosti. „Osobně považuji za frustrující, když najdu například skvělou nabídku na samotný let a pak musím hledat na dalších několika stránkách komplikované transfery do finální destinace.“

S více než 90 miliony vyhledávání denně bude nová služba poskytovat řešení pro cestovatele na jednom místě a navrhovat optimální kombinace přepravy ať už na základě času, nebo trasy, vzdálenosti či ceny. Každý den Kiwi.com přidává další a další trasy, během následujících měsíců přidá přes deset tisíc spojení do konkrétních měst. Tento multimodální přístup dává cestujícímu maximální kontrolu a zapojuje do procesu i města bez letišť. Pokud si chce cestující během cesty udržet jistou dávku spontánnosti, může si zarezervovat pouze část cesty.

„Když jsme novinku testovali s cestujícími, přivítali zejména úsporu času, peněz i stresu, navíc vše neustále podléhá naší Kiwi.com Guarantee,“ jmenuje hlavní výhody Dlouhý. Pokud je jejich spoj zpožděný nebo zrušený, zarezervujeme jim alternativní přepravu do jejich cílové destinace. Cestující chtějí mít stále větší přehled a naše služba jim to teď maximálně umožňuje. Naplánovat a zarezervovat si kompletní trasu za využití vlaků, pronajatých aut, taxi, lodí, autobusů až do hotelu teď bude snadnější než kdy předtím.

„Domnívám se, že jde o milník v cestovním průmyslu umožňující přepravu z bodu A do bodu B i do dříve méně známých míst, která jsou teď lépe přístupná a o to více se otevírají turismu. To může ulevit i městům, která jsou naopak masivním turismem tradičně poznamenávána,“ jmenuje další z možných přínosů Dlouhý.

O společnosti Kiwi.com

Společnost Kiwi.com (dříve známá jako SkyPicker) byla založena v roce 2012 Oliverem Dlouhým a Jozefem Képesim. Společnost se zabývá propojováním technologie a cestování a slouží cestovatelům a dobrodruhům. Díky svému unikátnímu algoritmu (zvanému virtual interlining) umožňuje kombinovat lety více než 500 leteckých společností, včetně mnoha vzájemně nespolupracujících společností, a také nabízí jedinečnou záruku zvanou Kiwi.com Guatantee. Kiwi.com patří mezi nejrychleji rostoucí technologické společnosti ve střední Evropě. V roce 2017 se umístila na 7. místě v žebříčku Deloitte Technology Fast 500 EMEA, a stala se tak historicky nejlépe umístěnou českou společností. V současné době Kiwi.com denně vyhledává na 90 milionů leteckých spojení, denně se uskuteční 10 tisíc rezervací a zaměstnává 2400 lidí po celém světě. V roce 2017 měla společnost Kiwi.com obrat 700 milionů eur a neustále roste. V roce 2018 Kiwi.com spustila revoluční vyhledávací novinku zvanou Nomad a B2B platformu Tequila, díky které mohou třetí strany jakékoliv velikosti využít její technologie. V červnu roku 2018 byla společnosti Kiwi.com podruhé za sebou označena jako Nejlepší startup České republiky podle časopisu Forbes.