Aplikace Trisbee umožní přijímat v ordinaci platby kartou – bez terminálu

Praha, 30. 11. 2018 Stačí jen chytrý telefon a stáhnout si aplikaci, která je zdarma. Ordinace se pak rázem promění v místo, kde klient nemusí lovit po kapsách hotovost, protože jednoduše zaplatí kartou uloženou v mobilu. To umožňuje aplikace Trisbee. Její instalace je bezplatná a uživatel ani ordinace neplatí žádné fixní poplatky. Pro pacienta je platba zdarma, lékař platí pouze 1,9 procenta z transakce.

Fintech, tedy stále populárnější propojení financí a moderních technologií, usnadňuje také provoz v ordinacích. Reaguje na to, že stále méně lidí u sebe nosí hotovost. Nabízí nové a praktičtější platební možnosti. Jednou z nich je právě mobilní aplikace Trisbee, která umožňuje přijímat platby kartou. Jejím cílem je celý proces platby zrychlit a zjednodušit.

To si pochvaluje i všeobecná praktická lékařka Ludmila Bezdíčková, která má ordinaci v pražských Dejvicích. „Popravdě řečeno, vybírat peníze v ordinaci se mi vždycky příčilo. S pomocí Trisbee mohu odeslání platby ihned ověřit ve svém mobilu, pacientovi vydám účtenku. Sestra nemusí počítat peníze, ani s nimi manipulovat, takže se v klidu věnuje své práci,“ vysvětluje Bezdíčková.

Pacienti byli zdrženliví, teď ale možnost vítají

„Pacienti jsou často ze začátku rezervovaní. Kdo ale vyzkoušel, byl s Trisbee spokojen. Při dalším použití už ví, jak na to. A jistě to využije i jinde,“ pochvaluje si Bezdíčková. Podle lékařky byla nejvíc nadšená klientka, která se odstěhovala do vzdáleného města a potřebovala výpis ze zdravotní dokumentace pro nového zaměstnavatele. Díky Trisbee bylo vše vyřešeno i zaplaceno během pár minut, takže pacientce odpadla cesta do Prahy.

Aplikace je zdarma, použití jednoduché

Jak to celé funguje? Stačí, aby měli lékař i klient chytrý telefon, kam si stáhnou aplikaci Trisbee. Pacient si do ní uloží svou platební kartu. Když přijde čas platby, jednoduše najde ordinaci v seznamu obchodníků a částku odešle. Lékař hned vidí, že platba proběhla. Je to ideální řešení také pro terapeuty, lékárny, zubaře či právě praktické lékaře.

„Instalace byla jednoduchá a rychlá, zabrala sotva pět minut, aplikaci jsem se naučila používat velmi snadno, a navíc jsem se nemusela k ničemu zavazovat,“ potvrzuje Bezdíčková.

Elektronizace ve Zdravotnictví

Do oblasti zdravotnictví stále více proniká elektronizace, například ve formě e-receptu. Doktorka Bezdíčková tento vývoj sleduje: „Od roku 2016 působím v rodinné ordinaci společně se svou maminkou, praktickou lékařkou s mnohaletou tradicí na Praze 6. Je velkou radostí se od ní učit a být si nablízku. Pacient je u nás vždy na prvním místě i přes to, že jsme stále více nuceny “bojovat s technikou”, jak říká maminka. Snažím se nyní o postupnou elektronizaci tak, aby nám technika spíše pomáhala, než škodila. Trisbee je toho součástí.“

Trisbee ve zkratce:

  • Aplikace je zdarma.
  • Je k dispozici pro IOS i Android.
  • Neplatíte fixní poplatky, jen 1,9 procent z každé transakce.
  • Informace o proběhlé platbě dorazí okamžitě, peníze jsou na účtu druhý den.
  • Podporuje všechny obvyklé platební karty (VISA, MasterCard, Diners Club International, Revolut).
  • Platby jsou bezpečné, zůstávají v prostředí platební brány.
  • Má licenci od ČNB

*****

O Trisbee

Startup založili dlouholetí přátelé a spolužáci Matěj Turek a František Havlín. Oba nesnáší zbytečnou byrokracii a nesmyslné poplatky a s Trisbee chtějí nabídnout službu, která je jednoduchá i užitečná. Trisbee, které je na trhu od června 2018, je ideální platební metodou pro malé podnikatele nebo přátele. Z každé transakce si poskytovatel strhává 1,9 procenta.