Všichni řidiči využívající aplikaci Taxify v Ostravě, Olomouci, Plzni a Českých Budějovicích mají taxikářskou licenci i živnostenské oprávnění

Od 1. 12. 2018 smějí aplikaci Taxify v krajských městech využívat pouze řidiči, kteří do svého profilu nahráli živnostenské oprávnění pro silniční motorovou přepravu do devíti osob a Průkaz řidiče taxislužby, tj. stejné dokumenty, kterými musí disponovat klasičtí taxikáři. Partnerští řidiči Taxify, kteří tyto požadavky nesplnili, nemohou již aplikaci nadále využívat do doby, než příslušné dokumenty doplní.

2018-11-08 17_57_14-Taxify - Praha

“Ve všech městech, ve kterých nejen v České republice působíme, se snažíme o to, abychom fungovali v souladu s představami státní správy i místních samospráv. Již od doby našeho vstupu do Ostravy, Olomouce, Plzně a Českých Budějovic jsme s představiteli měst diskutovali způsoby, jak naši službu upravit tak, aby přinášela městům co nejvyšší přidanou hodnotu. Výsledkem je náš závazek umožnit službu využívat pouze řidičům, kteří nahrají úřady požadovaný typ živnostenského oprávnění a taxikářskou licenci,” říká Roman Sysel, šéf Taxify v České republice a na Slovensku.

Taxify vstoupila do vybraných českých krajských měst v červenci tohoto roku. Od té doby se musela vypořádat nejen se snahou konkurenčních společností znemožnit její činnost soudní cestou, ale řešit musela také fyzická napadání partnerských řidičů.

O Taxify

Taxify je aplikace propojující řidiče s cestujícími. Vznikla v Talinnu, kde má také sídlo. V současné době působí ve více než 20 zemích v Evropě, na Blízkém východě, v Africe a  Střední Americe. Po celém světě pro Taxify pracuje tým přesahující 200 lidí. Mnozí z nich dříve působili ve firmách typu Skype, TransferWise nebo Google. Nyní je nejrychleji rostoucí aplikací svého druhu v Evropě. V srpnu 2017 Taxify ohlásila uzavření strategického partnerství s platformou Didi Chuxing. Jeho cílem je zvětšení tržního podílu v Evropě a Africe. Aplikace je dostupná pro mobilní zařízení s operačním systémem Android a iOS. Zakladatelem a CEO je Markus Villig.