Chytré CCTV kamery přináší více bezpečí i pohodlí

4. prosince 2018 – Vyšší úroveň bezpečí, jednoduchá instalace i pohodlné ovládání skrze mobilní aplikaci z jakéhokoliv místa na světě – to vše přináší nové inteligentní CCTV kamery značky Yale. Uživatelům přinášejí skvělý přehled o dění v okolí jejich domu. Zájemci si mohou vybrat mezi balíčky dvou nebo čtyř kamer s technologií DVR nebo samostatnou Wi-Fi kamerou. Wifi kamery je možné připojit kabelem nebo bezdrátově.

K jejich ovládání slouží bezplatná mobilní aplikace Yale View, dostupná pro zařízení s operačním systémem Android a iOS. „Díky ní můžete na svém telefonu nebo tabletu sledovat jak aktuální záběr z bezpečnostní kamery, tak procházet natočené záznamy. V případě, že kamera zaznamená pohyb v hlídaném území, může vás upozornit prostřednictvím e-mailové zprávy nebo push notifikace do mobilní aplikace,“ vysvětluje Martin Mundl ze společnosti Yale.

Bezpečnostní kamery Yale nabízejí řadu chytrých automatických funkcí. Pro sledování venkovního prostoru skvěle poslouží funkce Tripwire, která vyvolá poplach jen v případě, že někdo překročí nastavenou hranici. Pokud lidé chodí například po chodníku za touto hranící, kamera na ně nebude reagovat. V případě použití funkce Intrusion lze nastavit hlídaný prostor. V případě, že prostoru někdo vstoupí, kamera vyvolá poplach.

Další dvě chytré funkce se týkají předmětů. Kamera v nastavení Abandoned dokáže pomoci při identifikaci nových předmětů v hlídaném prostoru, u kterých nestojí žádný člověk. Naopak funkce Missing pošle zprávu, pokud některý z předmětů se sledovaného prostoru zmizí.

Přístup ke kameře je chráněný heslem. Všechny kamery jsou dostatečně odolné, aby dokázaly monitorovat jak uvnitř interiérů, tak ve venkovních podmínkách.

Kamery umí nahrávat v rozlišení full HD 1080p; výjimkou je Wi-Fi kamera s rozlišením 4 Mpx. O kvalitu obrazu se stará vysoká citlivost a systém pro noční vidění s dosahem až 30 m. Instalace je stejně jednoduchá jako u ostatních produktů Yale, zvládne ji i průměrně zručný člověk. Češi si kamery mohu koupit na Alza.cz, v prodejnách Hornbach a Bauhaus.