Kiwi.com uzavřelo partnerství s čínskou společností Tongcheng-Elong

4. prosince 2018 – Společnosti Kiwi.com a Tongcheng-Elong, vedoucí čínská online cestovní kancelář, oznámily nové strategické partnerství, díky kterému zvýší dostupnost letů po celém světě. Smlouvu podepsal Oliver Dlouhý, CEO Kiwi.com a Dong Gaozhi, generální ředitel úseku leteckého obchodu Tongcheng-Elong v Šanghaji.

Společnost Tongcheng-Elong je v Číně leaderem cestovního trhu, vznikla spojením Tongcheng Network a Elon Travel Inc. v březnu tohoto roku. Poskytuje rezervaci služeb na jednom místě na širokou škálu cestovních služeb a produktů. V roce 2017 byla společnost mezi top 3 agenturami v Číně v objemu transakcí.

„Tongcheng-ELong má obrovskou výhodu v technologiích a poskytovaných službách, vyhledávací možnosti a zpracování dat v Kiwi.com zase doplňují naši rozsáhlou nabídku. Jsem si jist, že toto partnerství výrazně urychlí náš růst,” říká Dong Gaozhi z TongCheng&Elong. „Čína i širší asijsko-pacifický region takřka propadl nabídkám nízkonákladových aeorlinek, lidé cestují více než kdy předtím. Díky Kiwi.com teď můžeme lidem přinášet další služby rychleji a lépe,” dodává na adresu společnosti Kiwi.com, která spolupracuje s více než 500 aerolinkami a umožňuje cestovatelům sestavit si vlastní itinerář cesty na jednom místě.

Partnerství mezi oběma společnostmi otevřelo novou kapitolu spolupráce mezi OTA a produkty low-costového „virtual interliningu”, za kterým stojí právě Kiwi.com, jak konstatoval  Xu Jianzhong, Senior Vice President Tongcheng-Elong. Uživatelé teď budou moci využívat příznivých cen z nabídky Tongcheng-Elong i personalizovaných služeb zaměřených na individuální zákaznické preference, o které se starají virtuální osobní asistenti.

„Naše globální stopa se neustále zvětšuje a jsme nadšeni, že tentokrát i díky společnosti Tongcheng-Elong, se kterou nás pojí očividné synergie,“ říká Oliver Dlouhý. „Ačkoliv už v Číně aktivní jsme, toto partnerství naší přítomnost ještě více podpoří.  I v této souvislosti jsme nedávno začali stavět lokální tým a brzy tu otevřeme pobočku. Čína je pro nás klíčovým trhem, vidím v ní velký potenciál právě pro naše virtuálně propojené lety a další možnosti, třeba spojení čínských vysokorychlostních vlaků s lety, které je díky našim technologiím možné,“ dodává.

„Tato dohoda je pro Kiwi.com v Číně dalším milníkem, který přišel tak brzy po uzavření spolupráce se Spring Airlines. Těšíme se na spolupráci s oběma partnery,“ uzavírá Dlouhý.

Dong Gaozhi, General Manager of Air Business Unit v Tongcheng-Elong, a Oliver Dlouhy, CEO of Kiwi.com

O společnosti Kiwi.com

Společnost Kiwi.com (dříve známá jako SkyPicker) byla založena v roce 2012 Oliverem Dlouhým a Jozefem Képesim. Společnost se zabývá propojováním technologie a cestování a slouží cestovatelům a dobrodruhům. Díky svému unikátnímu algoritmu (zvanému virtual interlining) umožňuje kombinovat lety více než 500 leteckých společností, včetně mnoha vzájemně nespolupracujících společností, a také nabízí jedinečnou záruku zvanou Kiwi.com Guatantee. Kiwi.com patří mezi nejrychleji rostoucí technologické společnosti ve střední Evropě. V roce 2017 se umístila na 7. místě v žebříčku Deloitte Technology Fast 500 EMEA, a stala se tak historicky nejlépe umístěnou českou společností. V současné době Kiwi.com denně vyhledává na 90 milionů leteckých spojení, denně se uskuteční 10 tisíc rezervací a zaměstnává 2400 lidí po celém světě. V roce 2017 měla společnost Kiwi.com obrat 700 milionů eur a neustále roste. V roce 2018 Kiwi.com spustila revoluční vyhledávací novinku zvanou Nomad a B2B platformu Tequila, díky které mohou třetí strany jakékoliv velikosti využít její technologie. V červnu roku 2018 byla společnosti Kiwi.com podruhé za sebou označena jako Nejlepší startup České republiky podle časopisu Forbes.