Televizory Samsung QLED získaly ocenění časopisu Time

Praha, 5. prosince 2018 – Světoznámý časopis Time každoročně uděluje ocenění produktům zařazeným do žebříčku s názvem 50 Best Inventions. Letos tuto poctu získaly i televizory Samsung QLED, a to v kategorii Toys, Games > Entertainment. Důvody pro ocenění vysvětluje Patric Lucas Austin, redaktor časopisu Time věnující se technologiím, který na Samsung QLED televizorech z roku 2018 vyzdvihuje především režim Ambient.

Televizor, který splyne se zdí

Patric Lucas Austin upozorňuje na jeden z největších designových nešvarů u velkoplošných obrazovek, a tím je obrovská plocha černě, která narušuje harmonii interiéru v případě vypnutého televizoru. Tento problém elegantně řeší právě režim Ambient, který v případě nesledování programu na obrazovce televizoru promítá například umělecká díla nebo prezentaci osobních fotografií. Opravdovou třešničkou na dortu, která z televizorů Samsung QLED dělá skutečně elegantní kus technologie, je pak napodobení vzorku tapety nebo zdi, na které je televizor zavěšený. Ten díky tomu dokonale splyne se zdí a žádná černá plocha už v interiéru neruší.

Lídr inovací

Televizory Samsung QLED TV 2018 jsou jedinými televizory, které byly letos časopisem Time oceněny. To jen potvrzuje status Samsungu jakožto dlouhodobého lídra v oblasti inovací, který kromě špičkových zobrazovacích technologií a posouvání hranic svého oboru klade nemenší důraz i na estetické funkce svých produktů. Režim Ambient je toho skvělým příkladem.

Celé průvodní slovo k ocenění televizorů Samsung QLED 2018 časopisem Time je ke zhlédnutí na http://time.com/collection/best-inventions-2018/5454318/samsung-2018-qled-tv/.

O Time

Americký časopis Time je jedním z nejznámějších světových časopisů, který od roku 1923 ve svých týdenních vydáních reflektuje nejrůznější společenská témata. Každoročně také vybírá osobnost roku, která podle jeho redaktorů nejvíce ovlivnila uplynulý rok. Více na www.time.com.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.