NETGEAR získal dvě prestižní ocenění CES 2019 Innovation Awards

Praha, 6. prosince 2018 – Společnost NETGEAR, globální dodavatel inovativních síťových produktů pro koncové uživatele, firmy a poskytovatele služeb, obdržela dvě prestižní ceny „CES 2019 Innovation Awards“ v kategorii „Počítačová periferní zařízení“. Oceněnými produkty se staly třípásmový bezdrátový mesh router Orbi CBR40 se zabudovaným kabelovým modemem a unikátní bezdrátový Wi-Fi router Nighthawk AX12 v netradičním designovém provedení s nejnovějším standardem Wi-Fi 6.

Prestižní ceny „CES Innovation Awards“ každoročně uděluje již od roku 1976 asociace Consumer Technology Association (CTA), která pořádá veletrh Consumer Electronics Show (CES). Porota složená z průmyslových designérů, nezávislých vývojářů a představitelů medií hodnotí produkty ve 28 soutěžních kategoriích zejména z hlediska inovativního designu, technologií a funkcí, účelu využití či přidané hodnoty, kterou přinášejí uživatelům. Letos porotu v tomto směru zaujaly dva produkty značky NETGEAR.

Třípásmový modem router Orbi

Orbi CBR40 je prvním třípásmovým mesh Wi-Fi routerem se zabudovaným kabelovým modemem DOCSIS® 3.0 na trhu, který nabízí vysoce spolehlivé připojení s širokým pokrytím, snadné nastavení prostřednictvím mobilní aplikace i automatické aktualizace firmwaru. Zařízení kombinuje AC2200 s technologiemi FastLane 3, MU-MIMO a Beamforming, které společně se čtyřmi interními anténami s výkonnými zesilovači zajišťují rychlé a spolehlivé bezdrátové připojení s rychlostí přenosu dat až 2,2 Gb/s (400 Mb/s v 2,4GHz pásmu a 2x 866 Mb/s v 5GHz pásmu) a pokrytím Wi-Fi signálem v rozsahu až 372 m2. Dosah pokrytí lze navíc jednorázově navýšit prostřednictvím doplňkových satelitů Orbi, s nimiž zařízení vytváří jednotnou síť se shodným názvem a heslem a nabízí tak možnost plynule se pohybovat napříč domácností bez negativního dopadu na stav či kvalitu připojení. Součástí Orbi CBR40 jsou také čtyři gigabitové ethernetové porty LAN, jeden kabelový/koaxiální port a podpora hlasových služeb Amazon Alexa a Google Assistant.

Nighthawk AX12: Wi-Fi router nové generace

Designový Wi-Fi router Nighthawk AX12 je prvním routerem značky NETGEAR, který podporuje nejnovější standard Wi-Fi 6 (802.11ax) poskytující až 4x rychlejší přenos dat ve 12 streamech (čtyři v 2,4GHz pásmu a osm v 5GHz pásmu). Zařízení je vybaveno ultrarychlým AX 64 bitovým 2,2GHz procesorem se čtyřmi jádry a technologiemi Smart Connect, Beamforming, MU-MIMO s osmi streamy a OFDMA zajišťující špičkový přenos dat do osmi mobilních zařízení současně.

O široké pokrytí Wi-Fi signálem se stará osm vysoce výkonných antén umístěných v „křídlech“ routeru. Toto netradiční provedení umožňuje dosáhnout ještě lepšího a stabilnějšího pokrytí napříč domácností i mimo ni. Součástí zařízení jsou také čtyři gigabitové ethernetové porty LAN s možností vzájemné agregace dvou z nich, jeden multigigabitový 5G/2,5G/1G ethernetový port LAN a dva USB porty 3.0. Vysoké zabezpečení routeru zajišťuje podpora nejnovějšího WP3 v kombinaci s VPN, odděleným přístupem pro hosty a automatickou aktualizací firmwaru.

Router Nighthawk AX12 lze snadno nastavit a spravovat prostřednictvím mobilní aplikace NETGEAR Nighthawk. Zařízení je také kompatibilní se službami Amazon Alexa a Google Assistant.

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková technologická řešení, která svým vysokým výkonem, spolehlivostí a snadnou použitelností odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům propojit jejich multimediální zařízení a internet – sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Pro podniky poskytuje společnost NETGEAR síťové prvky, úložiště a bezpečnostní řešení bez dodatečných vysokých nákladů a složitosti, které jsou jinak typické pro rozsáhlé IT infrastruktury. NETGEAR zároveň podporuje poskytovatele špičkových služeb v jejich oblasti podnikání. Produkty NETGEAR jsou postaveny na osvědčených technologiích z oblasti bezdrátového připojení, ethernetových a powerline sítí, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné použití, pokročilé funkce, stylový design a technologické inovace. Na všechny produkty ProSafe poskytuje NETGEAR doživotní záruku. Řešení NETGEAR se prodávají na více než 45 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 39 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.cz. Sledujte společnost NETGEAR na twitter.com/NETGEAR a www.facebook.com/netgearczask.