Společnost British Airways zveřejnila své cestovatelské předpovědi pro nadcházející rok 2019, vybrala pro něj 19 nejzajímavějších destinací

Praha, 7. prosince 2018 – Společnost British Airways zveřejnila své roční předpovědi pro cestování pro nadcházející rok 2019, přičemž pro něj vybrala 19 nejzajímavějších destinací.

Tento seznam, který zahrnuje vše – od Las Vegas, populárního dějiště bujarých večírků, přes slibně se rozvíjející Ósaku až po romantické útočiště na Seychelách – byl sestaven na základě nedočkavě očekávaných akcí i nových tras.

Durban se na seznamu ocitl poprvé a toto město v roce 2019 určitě nesmíte při cestování vynechat. Město Durban je díky svému umístění na nádherném pobřeží Jihoafrické republiky omývaném vlnami Indického oceánu 563 km jihovýchodně od Johannesburgu tropickým drahokamem nabízejícím ta nejlepší ubytovací zařízení, trendy bary a stylové restaurace s vyhlídkou na azurový oceán a nekonečné pláže. Pro ty, kdo se chtějí držet blíže domova, dává společnost British Airways tip na Kolín nad Rýnem a Kos.

Claire Bentley, generální ředitelka společnosti British Airways Holidays, uvedla: „Milovníci výletů vždy vyhledávají ty nejlepší tipy na cesty do nejnovějších a nejpopulárnějších destinací. Náš užší výběr je součástí detailního plánování našich nových tras pro další rok, kdy probíráme množství destinací po celém světě, abychom zjistili, kam budou mít naši zákazníci namířeno a jaká slibná města bychom měli do naší celosvětové sítě přidat.

Naši odborníci na cestování přezkoumávají všechny destinace jednu po druhé, aby určili další průlomová místa, která budou cílem návštěv. Získali jsme tak vynikající kombinaci nových i každodenních populárních destinací, o nichž jsme přesvědčeni, že budou mít v roce 2019 úspěch.“

Zákazníci mohou využít společnost British Airways Holidays a nechat si sestavit itinerář na míru – mohou se zastavit ve městech po celém světě, přidat podle potřeby pronájem automobilu a rezervovat si ubytování z nepřeberné nabídky hotelů.

Mezi 19 nejlepších destinací pro rok 2019 podle British Airways patří:

 

  • Durban

 

  • Pittsburgh
  • Ósaka
  • Marrákeš
  • Seychely
  • Barbados
  • Toronto
  • Edinburgh
  • Sofia
  • Salzburg
  • Malta
  • Kolín nad Rýnem
  • Sydney
  • Chorvatsko
  • Kos
  • Cancún
  • Las Vegas
  • Dubaj
  • Tokio

 

 

 

Informace o destinacích

Durban

Město Durban je díky svému umístění na nádherném pobřeží Jihoafrické republiky omývaném vlnami Indického oceánu 563 km jihovýchodně od Johannesburgu tropickým drahokamem nabízejícím ta nejlepší ubytovací zařízení, trendy bary a stylové restaurace s vyhlídkou na azurový oceán a nekonečné pláže. Město nabízí řadu festivalů a bezkonkurenční surfování v teplých vodách podél pláže Golden Mile.

Po celém městě je v nabídce tradiční čaj o páté, pozůstatek koloniální minulosti. A závěr žádného dne v Durbanu si snad ani nelze představit bez „bunny chow“. Tuto specialitu, v níž se prolíná jihoafrická a indická kuchyně, tvoří bochník měkkého bílého chleba naplněný pikantním kari. British Airways bude jedinou leteckou společností, která od 29. října začne do tohoto města nabízet přímé lety z Londýna.

Pittsburgh

Pittsburgh coby naprosto nová destinace British Airways v roce 2019 nabízí prosperující uměleckou, kulturní a kulinářskou scénu, jakož i širokou řadu venkovních aktivit, pro něž poskytují ideální podmínky široké řeky, zelená údolí i majestátní hory. Pittsburghu se také přezdívá „Město robotů“, protože v tomto regionu má sídlo Google a Uber a mnohé další technologické start-upy si v říčním údolí tohoto města otevřely svá ústředí. Od dubna 2019 bude letecká společnost BA do tohoto prosperujícího města létat z Londýna čtyřikrát týdně.

Ósaka

Dálný východ je díky zavedení přímých letů společnosti British Airways do Ósaky, druhého největšího japonského města, blíže, než si myslíte. Ósaka je město, kde se vše točí kolem jídla: jeho neoficiálním sloganem je kuidaore („nacpat se k prasknutí“). Nedávno bylo označeno za třetí nejpříjemnější město pro život na světě.

Určitě nesmíte vynechat prohlídku ósackého hradu, návštěvu Universal Studios a také jedné z mnoha kaváren určené pro milovníky zvířat. A když padne noc, město se rozzáří světly. Tento pohled si nejlépe vychutnáte se sklenkou místního saké. Společnost British Airways do této destinace začne z Londýna létat čtyřikrát týdne od 31. března 2019.

Marrákeš

Jen málokteré místo je jako Marrákeš, které každému novému návštěvníkovi nabízí tolik tajemství a mystiky. Do Marrákeše, exotické vstupní brány do Afriky plné hor, pouští a okázalé architektury, se dostanete za pár hodin letu z Velké Británie. Z tak bohaté nabídky si vybere každý – vydejte se na pěší túru do pohoří Atlas, smlouvejte ceny na místním rušném trhu, prozkoumejte uličky starobylé mediny nebo odpočívejte v lázních hammam. Návštěvníci se mohou mezi jednotlivými aktivitami prospat ve známých hostelech, tzv. riadech, odpočinout si na střešních zahradách s panoramatickým výhledem a pochutnat si na lahodné místní specialitě tadžín. British Airways nyní nabízí ještě více marockých zážitků díky čtyřem přímým letům týdně z letiště Heathrow, které byly přidány ke stávajícím osmi letům týdně z letiště Gatwick.

Seychely

Seychely – ráj pro páry na líbánkách, rodiny a milovníky slunce – jsou známé svými překrásnými plážemi, křišťálově čistou vodou a barevnými korálovými útesy. Tvoří je až 115 různých ostrovů, a proto mají co nabídnout lidem na dovolené, kteří touží po absolutní relaxaci nebo dobrodružství (od šnorchlování a potápění přes procházky po exotických trzích a blažený odpočinek na nespočtu bílých pláží lemujících pobřeží). British Airways je jedinou leteckou společností provozující přímé lety na Seychely z Velké Británie.

Barbados

Objevte díky přímým letům British Airways to nejlepší z Barbadosu. Tento vznešený ostrov, obklopený průzračně azurovým mořem, plážemi s bílým pískem ozdobenými palmami a svěží zelení, je naprosto jedinečným místem pro dovolenou. Akčnější návštěvníci zde najdou vzrušující vodní sporty, kdežto milovníky pohody a relaxace osloví zdejší písečné pobřeží a jemný příboj. Ponořte se do historie v místním Bridgetownu, vychutnejte si odpolední čaj o páté jako vzpomínku na dobu kolonizace v 17. století a teprve pak se vydejte do legendární restaurace Fish Fry na večeři. Při procházkách po městě si vychutnejte barbadoský rum a hudbu v energickém stylu calypso.

Toronto

Odměňte se výletem do Toronta, největšího kanadského města a metropole pyšnící se fantastickým uměním, kulturou, pamětihodnostmi, restauracemi a nočním životem. Načasujte si svoji návštěvu na dobu konání torontského Mezinárodního filmového festivalu plného hvězdných jmen, který sem přitahuje zástupy lidí z celého světa a je jedním z filmových festivalů s největší návštěvností na světě, který každoročně přiláká více než 480 000 návštěvníků. British Airways nyní celoročně nabízí do Toronta přímé lety z letiště Gatwick i Heathrow, což vám umožní zavítat do tohoto města pulzujícího životem, které má ideální podmínky během slunných letních dnů i zasněžených zimních večerů.

Edinburgh

Edinburgh je město, které si přímo říká o prozkoumání. Je plné bizarních zákoutí a útulných kaváren, ať už obdivujete klenby a uličky starého města nebo předměstí. Toto pozoruhodné hlavní město Skotska je také jedním z nejstarších měst, jehož historie sahá více než tisíc let do minulosti. To se odráží v ohromující architektuře od středověkého hradu na skále Castle Rock až po georgiánská sídla v Stockbridgi apod. Kromě pamětihodností jsou zde i špičkové obchody, prvotřídní restaurace a hojnost barů, které přinášejí vítanou úlevu od ruchu skotských ulic.

Sofia

Opomíjené hlavní město Bulharska často zůstane stranou hledáčku návštěvníků, kteří si neuvědomí, že se připravují o něco skutečně speciálního. Sofia je město kultury s kupolemi kostelů, mešitami osmanské říše a památkami, které mu dodávají eklektický a exotický nádech. Ze Sofie dojedete autem za hodinu a tři čtvrtě do Plovdivu, evropského hlavního města kultury roku 2019.

Sofia je také horské město. Přímo na jihu města se zvedají vrcholky do výše 2 000 metrů a návštěvníci vyjedou ze čtvrti Simeonovo lanovkou přímo do pohoří Vitoša. Tyto hory nabízejí jedno z nejlevnějších lyžování v Evropě.

Salcburg

Historický Salcburk je trvale oblíbenou destinací pro ty, kteří chtějí strávit rozmanitou dovolenou v Evropě. V tomto městě světově proslulém kulisou okolních Alp a historickými barokními budovami a architekturou si najdou své milovníci lyžování i kulturní nadšenci. Salcburk má svůj půvab a kouzlo, a proto nás nepřekvapí, že je toto město zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO.

Kromě Mozarta a muzikálu The Sound of Music, které k Salcburgu neodmyslitelně patří, nabízí toto město vzkvétající uměleckou scénu, upravené parky, klidné uličky a koncertní haly.

Malta

Objevte pozoruhodnou historii, průzračné skryté zátoky a nadčasové vesnice na Maltě, jedné z nejmenších zemí světa a průsečíku středomořských kultur. Maltu tvoří tři malé ostrovy v jižním cípu Evropy a toto malé souostroví nabízí velkolepou rozmanitost. Najdete zde prehistorické chrámy, útesy plné zkamenělin, skryté zátoky, úžasné možnosti pro potápění a pozoruhodně intenzivní historii. Nevšední města jsou plné starobylých paláců a barokních kostelů.

Kolín nad Rýnem

Kolín nad Rýnem je proslulý svým uměním, historií a architekturou, návštěvníci si mohou dopřát avantgardu a poté se občerstvit místní specialitou Himmel un Ääd, jitrnicí s bramborovou kaší a jablečným pyré. Milovníci sladkého nesmí vynechat návštěvu muzea čokolády a poté mohou zajít do pivnice, kde panuje liberální duch Porýní, nebo si vyrazit na večírek do jednoho z nespočetných barů či restaurací. V žádném jiném německém městě nenajdete tolik hospůdek v přepočtu na počet obyvatel.

Sydney

Sydney malebně se rozkládající kolem překrásného přístavu s plážemi má kromě svého jedinečného charakteru mnoho co nabídnout. Sydney je hlavním městem spolkového státu Nový Jižní Wales a největším městem v Austrálii. Je proslulé svými skvělými plážemi, pulzující kulturní scénou a kosmopolitními obyvateli ze všech koutů světa. Ikonou města je budova Opera House a most Harbour Bridge, město dále nabízí fantastické nákupní příležitosti, skvělý noční život a božské jídlo. Letos Sydney hostilo hry Invictus Games a během celého roku se zde koná mnoho dalších úžasných slavností. Nejproslulejší je pravděpodobně novoroční ohňostroj, ale festival světel Vivid Sydney nebo umělecká přehlídka Biennale Sydney jsou stejně inspirativní.

Chorvatsko

Díky jedinečné směsici půvabu a autentičnosti je Chorvatsko jednou z nejoblíbenějších destinací pro dovolenou v Evropě. Návštěvníci mohou navštívit rozmanitá města od Dubrovníku, kde se natáčel seriál Hra o trůny, před přímořské město Pula až po hlavní město Záhřeb. Milovníci hudebních festivalů si jistě přijdou na své ve Splitu, srdci dalmatského pobřeží. Toto město lemované pobřežím s piniemi a kulisami hor pulzuje podmanivou středomořskou energií a snadno z něj autem dojedete na proslulý hudební festival Hideout.

Kos

Ostrov Kos je obklopen průzračnými blankytnými vodami Egejského moře a nabízí nekonečné bohatství. Kamkoli se vydáte, narazíte na pozůstatky starověkého Řecka a nad městem stále bdí středověký hrad.

Cancún

Cancún leží v oblasti bohatého kulturního dědictví a nabízí vzrušující dobrodružství pro všechny smysly. Návštěvníci zde kromě vysokohorských hotelů a světově proslulých nočních klubů najdou pozůstatky starobylých památek, čerstvé plody moře a vynikající koktejly.

Toto mexické přímořské letovisko je rájem pro milovníky slunce a vodních sportů, nabízí přes 20 km pláží s bílým pískem, velkolepý korálový útes a nespočet barevných rybek. Průzkumníci se pokochají neuvěřitelnými památkami a chrámy mayské civilizace včetně jednoho ze sedmi divů světa – Chichén Itzá.

Las Vegas

Díky každodenním letům z Londýna společnosti British Airways můžete navštívit toto Město hříchu. Las Vegas je bezkonkurenční svůdná oáza požitkářství v poušti. Neonové poutače nabízejí vzrušení, zábavu, bohatství a slávu, impozantní party u bazénu, divoká kasina, VIP zážitky a non-stop restaurace.

Na prahu města leží naprostý kontrast – Mohavská poušť – kam si mohou návštěvníci vyrazit, zakusit pouštní vedro Grand Canyonu a dopřát si nezapomenutelný zážitek.

Dubaj

Dubaj je ztělesněním okázalosti, místo, které musíte vidět, abyste uvěřili. Díky mrakodrapům tyčícím se až do nebes, nekonečné poušti, souostroví ve tvaru palmy, okázalým hotelům a výjimečným službám je Dubaj úžasným a dekadentním místem k návštěvě. Toto přívětivé, nádherné město s fantastickými plážemi zalitými sluncem po celý rok a jedinečným kouzlem musíte navštívit alespoň jednou, nebo se sem opakovaně vracet.

Tokio

Japonské hlavní město bude v roce 2019 oblíbenou destinací, protože hostí několik zápasů Mistrovství světa v ragby. Rušné město v sobě snoubí ultramodernost a tradici, od mrakodrapů s neonovým osvětlením a ulic pulzujících dopravou a davy chodců až po historické chrámy a tradiční kulturu.

Objevte jednu z největší světových metropolí a její úžasné obchody a vybrané jídlo – Tokio má nejvíce michelinských hvězd – a poté můžete rozjímat v klidných japonských zahradách obklopeni barevnými květy třešní připomínajícími cukrovou vatu nebo navštívit nádherné chrámy či se ponořit do uklidňujících pramenů. Tokio je městem extrémů.

O společnosti British Airways

  • British Airways létají do více než 200 destinací po celém světě.
  • British Airways nabízejí v široké škále světových destinací velké množství pečlivě vybraných hotelů, pronájmů aut a zážitků, které si můžete rezervovat společně s lety na adrese ba.com/holidays.
  • Společnost je jednou z největších světových mezinárodních aerolinií – každoročně po celém světě přepraví přibližně 40 milionů cestujících.
  • Společnost na většině svých letů na dlouhé vzdálenosti nabízí výběr ze čtyř cestovních tříd.
  • British Airways zahájily svůj investiční plán v objemu mnoha milionů liber, který má prospět jejím zákazníkům zaměřením na vynikající úroveň prémiových cestovních tříd, větší výběr a vyšší kvalitu pro všechny.
  • British Airways konkrétně investují 600 milionů liber do cestovní třídy Club World, včetně vynikajícího jídla a luxusního povlečení White Company – a navíc od roku 2019 dostane nová sedadla s přímým přístupem do uličky. Na londýnském letišti Heathrow byla otevřena sekce First Wing určená k registraci před letem, která má přímý přístup k bezpečnostním kontrolám a salonkům. Salonky v celé síti British Airways projdou renovací a zdokonalením.
  • Cestovní třída Club Europe byla zavedena i na vnitrostátních letech ve Velké Británii a všichni zákazníci se mohou těšit na aktuálně zaváděnou poslední generaci Wi-Fi ve všech letadlech British Airways, na dlouhé i krátké vzdálenosti.
  • British Airways provozují většinu letů z Terminálu 5, svého domova na londýnském letišti Heathrow. Tento terminál o rozloze 50 fotbalových hřišť dokáže odbavit 30 milionů zákazníků ročně.