Podzimní novinky Zumtobel a Thorn pro široké využití: multifunkční systém LED osvětlení, unikátní závěsné kancelářské svítidlo, světelný panel i nové výkonnější venkovní osvětlení

Praha, Česká republika – Skupina Zumtobel Group, světový lídr v oblasti komplexního řešení osvětlení, na podzim rozšířila portfolio značek Zumtobel a Thorn o několik zajímavých produktových novinek. Jedná se zejména o novou řadu multifunkčních svítidel pro interiérové osvětlení Supersystem Integral, závěsnou verzi unikátní stojací lampy Linetik Pendant, světelný panel Teela a venkovní svítidla Isaro Pro M, R2L2 XS a Altis Gen3.

Supersystem Integral: jednolitost a adaptabilita

Několik let po představení řady Supersystem 2 a jejím loňském doplnění o variantu pro třífázové lišty, přichází Zumtobel s novou řadou multifunkčních svítidel pod názvem Supersystem Integral z dílny rakouského designového studia EOOS. Ta díky miniaturizaci jednotlivých modulů a široké škále barevných kombinací umožňuje jejich dokonalou integraci do interiéru, a kombinuje tak čistý design s maximální adaptabilitou.

Toto řešení je možné aplikovat pro všechny typy osvětlení: vodorovné, vertikální, nepřímé i akcentní. Nezáleží přitom na tom, zda je svítidlo použito samostatně nebo jako součást lišty, zda se jedná o montáž přisazenou, vestavěnou či závěsnou. Díky možnosti přizpůsobení architektonickému návrhu či stávajícímu interiéru zvyšuje nový Supersystem Integral efektivitu a významně přispívá k udržitelnosti designových řešení.

Supersystem Integral nabízí široké možnosti využití, od osvětlení recepcí v kancelářských a hotelových prostorech, přes galerie, muzea, maloobchodní prostory až po restaurační zařízení či soukromé rezidence.

Linetik Pendant: unikátní závěsné svítidlo

Po dvou letech od představení unikátní stojací lampy Linetik s miniaturními rozměry (profil 2,5 x 2,5 cm), speciálně vyvinuté pro potřeby kancelářské práce, přináší Zumtobel její závěsnou verzi. Linetik Pendant v sobě opět spojuje miniaturistický design, optimální osvětlenost, minimální spotřebu energie a inovativní technologii LED s možností regulace. Díky moderním senzorům svítidlo umožňuje automatickou aktivaci, deaktivaci a vyváženou distribuci světla na základě intenzity denního světla, umělého osvětlení i preferencí uživatele, a navíc dokáže uspořit až 70 % energie.

Teela: světelný panel s duší

Poslední podzimní produktovou novinkou značky Zumtobel je unikátní světelný panel Teela ze speciální kolekce Editions, který umožňuje přizpůsobit osvětlení náladě člověka dosud nevídaným způsobem. Atmosféru v místnosti utváří jednak prostřednictvím vybraných tónů difuzního světla, jednak jeho zacílením na určité předměty na stole, nebo části místnosti. Sám panel přitom mění svůj tvar nejen v závislosti na úhlu pohledu uživatele, ale i jeho preferencích. Skrze teploty chromatičnosti, směru a intenzity světla napomáhá dosáhnout žádoucího rozpoložení, ať už jde o absolutní soustředění, nebo duševní klid.

Design svítidla pro značku Zumtobel navrhlo vídeňské architektonické studio Delugan Meissl Associates.

Thorn: venkovní svítidla a světlomety

Značka venkovního osvětlení Thorn svůj sortiment na podzim rozšířila o celou řadu outdoorových novinek, z nichž za povšimnutí stojí zejména nové produkty Isaro Pro M, R2L2 XS a Altis Gen3.

Isaro Pro M je nejnovější přírůstek do rodiny robustních, vysoce výkonných, LED svítidel pro osvětlení komunikací, které díky použitému materiálu dokáží odolat živlům, nárazům i chvění.

R2L2 XS označuje kompaktní venkovní svítidlo, která i přes své malé rozměry nabízí vysoký světelný výkon, elegantní design, snadnou instalaci i ovládání. Díky nastavitelnému výkonu, distribuci světla a inteligentnímu ovládání je tato novinka vhodná pro využití se všemi druhy pouličního osvětlení.

Obě svítidla nabízejí životnost 100 000 h a odolnost proti mechanickému poškození IK09.

Altis LED se světelným tokem až 176 000 lm nabízí maximální výkon při osvětlení sportovních a dalších ploch při použití minimálního množství světelných bodů. Světlomety přitom dosahují více než 95 bodů na stupnici TLCI (Television Lighting Consistency Index), kterou média používají pro zhodnocení osvětlení pro televizi. Díky minimální míře světelného mihotání dosahující méně než 1 %, umožňují světlomety Altis LED superzpomalené záběry bez viditelného flickeringu.

Hlubší vhled do outdoorových aplikací značky Thorn i inspiraci z oblasti venkovního osvětlení lze najít také v nové publikaci Thorn Inspiration Book.

O skupině Zumtobel Group:

Skupina Zumtobel Group je mezinárodní hráč na poli světelného průmyslu a vedoucí dodavatel inovativních světelných řešení, komponent a souvisejících služeb. Skrze klíčové značky Zumtobel, Thorn a Tridonic skupina nabízí komplexní portfolio produktů a služeb zákazníkům po celém světě. Základ pro vývoj inovací a vstup do nových oblastí podnikání tvoří po desítky let získávané know-how týkající se vlivu světla na člověka. Ve světelném odvětví je skupina lídr na evropském trhu. Skupina Zumtobel Group je obchodována na vídeňské burze cenných papírů (ATX Prime) a podle účetní bilance k 30. dubnu 2018 zaměstnávala 6 224 lidí. Ve fiskálním roce 2017/2018 vykázala obrat 1,196.5 milionů EUR. Skupina sídlí v Dornbirnu v rakouské spolkové zemi Vorarlberg. Na českém trhu ZG Lighting Czech Republic s.r.o., člen skupiny Zumtobel Group, nabízí profesionální osvětlení značek Thorn a Zumtobel. Pro další informace prosím navštivte: www.zumtobelgroup.com