Výjimečná fotografie díky umělé inteligenci

Umělá inteligence (AI) není už jen futuristickou vizí známou ze sci-fi filmů, je to užitečná technologie přístupná všem. Krásným příkladem jsou nejnovější smartphony od Huawei, které využívají tuto pokročilou technologii k fotografování. Umělá inteligence totiž zvládne sama nastavit parametry jako je hloubka ostrosti, čas nebo clona. Díky tomu se mistrem fotografie může stát každý z nás.

Mistrovství prvního stisknutí

Díky společnosti Huawei, která jako první použila AI v chytrých telefonech, se průměrný uživatel nemusí hodiny a hodiny učit, jak nastavit fotoaparát. Umělá inteligence to udělá za vás. Naskenováním milionů fotografií bylo možné její algoritmus naprogramovat tak, aby AI rozpoznala, co je na obrázku a zvolila všechny parametry, které až do teď byly srozumitelné jen profesionálním fotografům. Vlajkový model Mate 20 Pro dokáže rozpoznat až 1500 různých scénářů a 25 kategorií. Při samotném fotografování pak stačí nasměrovat telefon na objekt a ve chvíli, kdy se na obrazovce zobrazí doporučený režim, stačí stisknout tlačítko spouště a získat tak obrázek s nejlepším nastavením pro danou situaci. AI zajistí, aby obloha měla na fotografii správnou hloubku i sytost, květiny byly plné svěžích barev a v případě detekce osoby se aktivoval režim pro portrét s rozmazaným pozadím. Umělá inteligence tak osvobozuje uživatele od pamatování si množství nastavení, režimů a filtrů a sama vybere nejlepší režim pro specifický záběr.

Fotografie a videa bez třesu

Rozpoznání objektů není jedinou funkcí umělé inteligence v mobilní fotografii. Kromě toho také podporuje stabilizaci obrazu, která je rozhodující pro kvalitu fotografií a videí. Umožňuje fotografovat a natáčet ostré a detailní snímky i v náročných podmínkách. Při natáčení je stabilizační účinek zvláště významný, bez pokročilé stabilizace se běžně záznam třese a je nestabilní. Zatímco většina výrobců používá optickou nebo digitální stabilizaci, Huawei kombinuje obě řešení a obohacuje je pomocí umělé inteligence. AI rozpozná, zda-li uživatel drží smartphone v ruce, posoudí parametry fotografií a videí a v neposlední řadě rozezná úmyslný pohyb od nežádoucího klepání. Videa u modelu Mate 20 Pro jsou stabilizované za všech okolností, dokonce i při rychlé chůzi nebo stoupání do schodů.

V noci jako ve dne

Achillovou patou všech kamer ve smartphonech byly až donedávna noční snímky. Bez stativu byly rozmazané. Chytré telefony Huawei ale umožňují fotografovat takzvaně z ruky i v nočním režimu v plném zaostření a s minimem šumu. Kombinací pokročilé stabilizace obrazu a super rychlého sloučení několika po sobě jdoucích snímků do jediné finální fotografie umožňuje noční režim dosáhnout velkolepých výsledků i při snížených světelných podmínkách.

Více informací o produktech Huawei naleznete na https://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:
Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk
Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK



O Huawei Consumer Business Group
Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V roce 2016 se společnost umístila na 3. místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. Šestnáct R&D (výzkumných a vývojových) center bylo založeno v USA, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Huawei Consumer BG je jednou ze tří business divizí společnosti a soustřeďuje se na smartphony, PC a tablety, wearables a cloudové služby apod. Globální síť Huawei je postavena na 20 letech bohatých zkušeností v telekomunikačním průmyslu a jejím cílem je přinášet nejnovější technologie spotřebitelům na celém světě.